Οργιώδες παρασκήνιο για lockdown: Γιατί πραγματικά το αποφάσισαν, αιφνιδιασμός Επιτροπής, μετάλλαξη

Ποιο το οργιώδες παρασκήνιο πίσω από το αιφνίδιο αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας;

Ερώτημα παραμένει εάν συμφωνεί η υγειονομική επιτροπή για το αυστηρό lockdown και το άνοιγμα σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως η Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και το αυστηρό lockdown.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες για εντοπισμό της μετάλλαξης κορωνοϊού με αυξημένη μεταδοτικότητα στην Ελλάδα. Ποια η αλήθεια;

Αυστηρό lockdown από 3 Ιανουαρίου

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως από 3/1 σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΙΣ 3/1

Την ίδια ώρα, επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθεια.

Τα κρούσματα της κινητικότητας των Χριστουγέννων αρχές Ιανουαρίου και της ακόμα μεγαλύτερης κινητικότητας της Πρωτοχρονιάς θα φανούν γύρω στις 15 Ιανουαρίου. Αναμένεται σαφώς πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση τότε.

Ποιοι οι πραγματικοί λόγοι που το lockdown θα φτάσει στο τέλος του Ιανουαρίου

1. O Ιανουάριος είναι μήνας που εμφανίζονται τα πρώτα κρούσματα γρίπης σε ΜΕΘ. Οι πρώτοι θάνατοι κάθε χρόνο από γρίπη είναι τον Ιανουάριο. Κάθε χρόνο έχουμε 200 θανάτους από γρίπη στην Ελλάδα.

2. Ο καιρός ψυχραίνει και αυξάνει τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους.

3. Το εμβόλιο της pfizer δεν είναι διαθέσιμο άμεσα γιατί υπάρχουν προβλήματα σε παραγωγή και διακίνηση.

4. Έχουν από λάθος παραγγελθεί λίγα εμβόλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση

5. Θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων από την χαλάρωση της εορταστικής περιόδου

6. Η μετάλλαξη του ιού είναι πιο μεταδοτική και έχει ανιχνευτεί σε όλο τον κόσμο. Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει και στην χώρα μας.

7. Το ιικό φορτίο όπως ανιχνεύεται από τα λύματα είναι αυξημένο

8. Το τρίτο κύμα αναμένεται πιο σοβαρό από το δεύτερο. Στην χώρα μας δεν έχουμε φύγει από το δεύτερο.

9. Οι ΜΕΘ παραμένουν πολύ πιεσμένες ακόμα και σήμερα. Οπότε όλα τα παραπάνω εφόσον συμβούν θα οδηγήσουν σε πλήρη αποσυντονισμό του συστήματος υγείας και σε καταστάσεις τύπου Μπέργαμο ή και Λονδίνου.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν βιαστικές κινήσεις και σίγουρα όλα θα αναθεωρούνται μέρα μέρα μάλλον προς το χειρότερο παρά προς το καλύτερο.

Μέσα στη γενικότερη αναταραχή για το αυστηρό lockdown, η κυβέρνηση ανακοίνωσε, παράλληλα με την επαναφορά των μέτρων του Δεκεμβρίου, το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου.

Το ερώτημα είναι εάν η υγειονομική επιτροπή υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα έδωσε τη σύμφωνη γνώμη της για την ανακοίνωση ημερομηνίας για το άνοιγμα των σχολείων.

Μέλη της επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες, έδειξαν απολύτως αιφνιδιασμένα, δείχνοντας ότι δεν γνώριζαν τίποτε επί των ανακοινώσεων.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής, μάλιστα, είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, οπότε και θα συζητούσε όλα τα θέματα που αφορούσαν οι σημερινές ανακοινώσεις.

Η αλήθεια είναι ότι τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και το αυστηρό lockdown είναι ήδη τεράστια, ενώ ενδέχεται να υπάρχει θέμα και με την υγειονομική επιτροπή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.