Αλλαγή στις μετακινήσεις εκτός νομού: Σε ποιους επιτρέπεται μετακίνηση εντός 3 ημερών

Ποια αλλαγή στη μετακίνηση εκτός νομού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, παρά το γεγονός ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει;

Για μία ακόμα εβδομάδα παρατείνεται το lockdown, όπως ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Κατά συνέπεια, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού.

Μοναδικές εξαιρέσεις για τη μετακίνηση από νομό σε νομό αποτελούν:

Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.

Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.

Μετακίνηση για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού) που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

Για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας σε περίπτωση των φοιτητών.

Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιο πιθανό σενάριο για το τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας για μετακίνηση εκτός νομού είναι η 8η Φεβρουαρίου.

Δεν αποκλείεται όμως να πάμε ακόμη πιο πίσω για 15 Φεβρουαρίου, αφού όλα είναι ρευστά.

Ωστόσο και πάλι τα σενάριο αυτό όμως θα έχει και περιορισμούς, καθώς είναι πιθανό να υπάρξουν απαγορεύσεις να μετακινηθούν πολίτες από κόκκινες περιοχές προς νομούς που σήμερα είναι πράσινοι. Και βέβαια το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα αφορά συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως το ψάρεμα, το κυνήγι και την επίσκεψη σε χιονοδρομικό κέντρο.

Η αλλαγή στις μετακινήσεις εκτός νομού

Ακόμη μία εξαίρεση για τη μετακίνηση εκτός νομού προστέθηκε σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους, να μετακινηθούν εντός 72 ωρών προκειμένου να αδειάσουν και ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες, εφόσον το επιθυμούν.

Θα πρέπει να έχουν απαραιτήτως ως αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το Taxisnet, αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων στο lockdown.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.