Κάθετα αντίθετος ο Τσιόδρας στην απόφαση Μητσοτάκη: Αποχώρησε από συνεδρίαση, σκέφτεται παραίτηση;

Με ποια απόφαση του Μητσοτάκη διαφώνησε κάθετα ο Σωτήρης Τσιόδρας;

Παζάρια για να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, παρά τις διαφωνίες λοιμωξιολόγων.

Εκρηκτική είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων, με πολύ πιθανή την οριστική ρήξη του σταρ της, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με πολλούς από τους συναδέλφους του, αλλά και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής Τσιόδρα είναι η εμμονή της υπουργού Παιδείας και του συστήματος Μαξίμου να ανοίξουν τα σχολεία.

Και δεν είναι μόνο η επιμονή για άνοιγμα των σχολείων και οι δικαιολογίες για την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης, αλλά και ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε η κυβέρνηση στα μέλη της επιτροπής και ο τουλάχιστον άκομψος τρόπος με τον οποίο ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν κάθετα αντίθετος στην απόφαση Μητσοτάκη για επιστροφή των μαθητών στα θρανία όχι μόνο στα γυμνάσια και τα λύκεια, αλλά και στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Δεν είχε συμφωνήσει, όπως και άλλα μέλη της επιτροπής, γι’ αυτό και, όταν ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το Σάββατο 2 Ιανουαρίου ότι θα ισχύσει σκληρό lockdown μίας εβδομάδας, με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία, άρχισαν οι διαρροές περί δυσαρέσκειας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Αυτή έμελλε να είναι η τελευταία ανακοίνωση Πέτσα από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, η οποία άναψε φωτιές στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής, ο Σωτήρης Τσιόδρας δέχτηκε την επίθεση των γιατρών για τις ανακοινώσεις Πέτσα. Οι γιατροί τον κατηγόρησαν επειδή θεώρησαν ότι ο κ. Τσιόδρας είχε συναινέσει, εξ ου και οι ανακοινώσεις Πέτσα.

Έξαλλος ο καθηγητής αποχώρησε από τη συνεδρίαση και φυσικά τα βέλη του έφυγαν και προς την κατεύθυνση του Μαξίμου.

Η ενόχληση Τσιόδρα ήταν τέτοιας έντασης, που το Μαξίμου προσπάθησε να τα μπαλώσει και να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον καθηγητή, διά του υφυπουργού Ακη Σκέρτσου, ο οποίος δήλωσε ότι οι ειδικοί εισηγούνται, αλλά τις αποφάσεις παίρνει η κυβέρνηση και ότι τα στοιχεία θα επαναξιολογούνται καταπώς εξελίσσεται η πανδημία.

Πελώνη, Γεραπετρίτης

Ακολούθησε το αλαλούμ με τις ανακοινώσεις Πελώνη και Γεραπετρίτη στα μέσα της εβδομάδας ότι όλα επαναξιολογούνται, ακόμη και το άνοιγμα των σχολείων. Η διάψευσή τους ήρθε από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ανακοίνωσε ότι δημοτικά και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου.

Όπως γίνεται φανερό, έγινε διαπραγμάτευση για να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, παρότι πολλά από τα μέλη της επιτροπής διαφωνούσαν.

Το σημαντικό είναι ότι οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων κάθισαν ξανά στα θρανία τους και θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να επιστρέψουν στην ομαλή καθημερινότητα.

Αυτή τη φορά μάλιστα θα πάρουν και τις μάσκες που υποσχέθηκε η υπουργός Παιδείας στους μαθητές. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.