Λιγνάδης: Η γειτονιά γνώριζε, αλλά σιωπούσε. Τι είπαν οι γείτονες για παιδιά και κοντινό γυμναστήριο

Μάτια ορθάνοιχτα, στόματα κλειστά στη γειτονιά του Λιγνάδη. Τι είπαν οι γείτονες για τη δράση του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη μετά τη σύλληψη του;

Καταπέλτης είναι το ένταλμα σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη, όμως φαίνεται ότι η γειτονιά του ήξερε, αλλά δεν μιλούσε.

Πολλοί γείτονες έβλεπαν περίεργες κινήσεις, κάποιοι γνώριζαν, άλλοι υποψιάζονταν, αλλά κανείς, όπως φαίνεται, δεν μιλούσε για τα… έργα και τις ημέρες του Δημήτρη Λιγνάδη στη γειτονιά του Μεταξουργείου, όπου διέμενε ο συλληφθείς σκηνοθέτης τα τελευταία χρόνια.

Η πολυκατοικία (στο κέντρο) που ο Δημήτρης Λιγνάδης “υποδεχόταν” ανήλικα αγόρια και κορίτσια

Η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» βρέθηκε και συνομίλησε με τους γείτονες του Δημήτρη Λιγνάδη που τον έβλεπαν καθημερινά να κινείται ανάμεσά τους.

Οι περιγραφές τους για τη δράση και τη μεθοδολογία που ακολουθούσε ο θεατράνθρωπος, για να παρασύρει στο διαμέρισμα του ανήλικους και ανήλικες, σοκάρουν.

Γείτονας του σκηνοθέτη παραδέχτηκε ότι η «δράση» του ήταν γνωστή εδώ και χρόνια στην περιοχή.

«Είχαμε μάθει ότι το έκανε αυτό τακτικά. Προσπαθούσε να προσελκύσει ανήλικα αγόρια και κορίτσια -ελληνόπουλα και μη- στο διαμέρισμά του, που βρίσκεται κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου».

Τα σούρτα φέρτα ανήλικων αλλοδαπών στο ρετιρέ του Αγ.Παύλου στο Μεταξουργείο και το «ψάρεμα» παιδιών από συνοικιακό γυμναστήριο

Το δέλεαρ

Άλλος κάτοικος μας αποκάλυψε μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο σκηνοθέτης για να παρασύρει μαθητές και μαθήτριες.

Όπως περιέγραψε, πήγαινε συχνά σε ένα κοντινό γυμναστήριο όπου προσέγγιζε έφηβους ηλικίας 14 – 16 ετών και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να δελεάσει τους ανήλικους, με σκοπό να τους οδηγήσει στο πολυτελές ρετιρέ του.

«Το ξέραμε ότι ήταν παιδεραστής.

Είχε πλησιάσει, μάλιστα, και την κόρη ενός φίλου μου που τότε πήγαινε Β’ Γυμνασίου και της πρότεινε να τον ακολουθήσει στο ρετιρέ του.

Ευτυχώς, το κορίτσι τον απέφυγε».

Το γυμναστήριο που σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων προσέγγιζε ανήλικους ο Δημήτρης Λιγνάδης

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.