SMS 13033, Σάββατο 6/2: Ποιοι κωδικοί επιτρέπονται, τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, ωράριο

Νέα μέτρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής. Τι ισχύει με τα SMS μετακίνησης στο 13033.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι σκληρό lockdown επιβάλλεται από το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου σε Θήρα, Μύκονο, Πάτρα, Χαλκίδα και Αγιο Νικόλαο Κρήτης, ως συνέπεια της επιβάρυνσης που παρατηρείται της επιδημιολογικής εικόνας.

SMS στο 13033: Οι 6 κωδικοί μετακίνησης

Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να στείλουν SMS με κωδικό μετακίνησης στο 13033 καθώς έχουν ειδικές βεβαιώσεις (τύπου Α). Οι μετακινήσεις τύπου Β (μεμονωμένες), ωστόσο, απαιτούν την αποστολή SMS στο 13033 (ή, εναλλακτικά, εκτυπωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση μετακίνησης). Να σημειωθεί ότι οι πολίτες πρέπει να επισκέπτονται την ειδική πλατφόρμα του gov.gr προκειμένου να ενημερώνονται για το επίπεδο κινδύνου στο οποίο κατατάσσεται η περιοχή τους καθώς και τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τι ανακοινώθηκε χθες για σούπερ μάρκετ και καταστήματα

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, όπως έγιναν κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, «αξιολογήθηκαν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και αποφασίστηκε κατ’ αρχήν η ένταξη στις ”κόκκινες” περιοχές τής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής». Έτσι, μαζί με την Αττική, στις περιοχές αυτές τα καταστήματα θα λειτουργήσουν ως εξής:

Τέλος το Click n’ Shop -Ψώνια μόνο με click away τις καθημερινές

Αναστέλλεται η λειτουργία του Click N’ Shop, που ίσχυε έως σήμερα για καταστήματα ρούχων, υποδημάτων και βιβλιοπωλείων, όπου οι πολίτες θα μπορούσαν να εισέλθουν στο κατάστημα έπειτα από ραντεβού. Το λιανεμπόριο θα λειτουργεί μόνο με τη μέθοδο του Click Away και μόνο τις καθημερινές.

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες αισθητικής, ΚΤΕΟ και καταστήματα ΟΠΑΠ συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά με τα μέτρα που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Κλειστά όλα (πλην βασικών αγαθών) τα Σάββατα
Σε ό,τι αφορά στο ωράριο, τα καταστήματα αυτά θα λειτουργούν από Δευτέρα ως Παρασκευή μεταξύ 07.00 και 20.00, όπως ισχύει έως σήμερα. Την ίδια ώρα, λιανεμπόριο αλλά και λαϊκές αγορές δεν θα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα. Η διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).

Τα μόνα καταστήματα που θα μπορούν να λειτουργούν το Σάββατο είναι σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, βενζινάδικα και φαρμακεία, που θα λειτουργούν μεταξύ 07:00 και 17:00. Αυτό εξαιτίας της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18.00 σε Αττική και Θεσσαλονίκη για τα Σαββατοκύριακα.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/soyper-market-katastimata-orario-leitoyrgias-0

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:
X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Οπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτίες μετακίνησης:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. 
Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. 
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου/ ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Μετά το SMS θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή SMS στο 13033 είναι δωρεάν.Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ’εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr

Το πρόστιμο για την περίπτωση άσκοπης μετακίνησης υπολογίζεται στα 300 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.