Απαγόρευση κυκλοφορίας για όλους: Έκτακτη σύσκεψη για σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου

Εισηγήσεις για lockdown τύπου Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα.

Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο, στις 11 το πρωί, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Αυστηρό lockdown σαν αυτό που επιβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο πανελλαδικά θα εισηγηθούν αύριο κάποια μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας μετά την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την χώρα.

Η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, η Κρήτη, το μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, είναι ή πηγαίνουν ολοταχώς προς το «κόκκινο» ενώ οι δυσκολίες είναι δεδομένες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Στο γεγονός συντελεί η εκτεταμένη πια διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης σε όλη την χώρα και είναι γνωστό ότι το στέλεχος αυτό του SARS-CoV-2 έχει την ιδιότητα να μεταδίδεται πιο εύκολα και να «χτυπάει» νεότερους και κάποια παιδιά.

Οι συσκέψεις και οι διαβουλεύσεις έχουν βάλει «φωτιά» σήμερα στα τηλέφωνα και τους υπολογιστές στο υπουργείο Υγείας με όλα τα μέλη της ηγεσίας να βρίσκονται στη δύσκολη θέση να κάνουν συνεχώς διορθωτικές κινήσεις για να αντέξει το ΕΣΥ.

Αύριο λοιπόν ένα είναι το βέβαιο: Ακόμα και όσοι ειδικοί δεν συμφωνήσουν με ένα πανελλαδικό, αυστηρό lockdown, θα καταθέσουν προτάσεις για άλλα αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και της επαφής των πολιτών μεταξύ τους.

Το μόνο μέτρο που υπάρχει σκέψη σε πολλούς να αλλάξει, είναι αυτό της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 6 αντί στις 9 τα βράδια του Σαββατοκύριακου στις κόκκινες περιοχές.

Όπως παρατηρήθηκε, το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ στις 5:30 το απόγευμα τα Σάββατα, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει δημιουργώντας ουρές καταναλωτών.

Τα σχολεία και το λιανεμπόριο, ωστόσο, μάλλον θα πρέπει να περιμένουν, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Οικονομία και την Παιδεία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.