Έλλη Διβάνη: Πώς πέθανε ξαφνικά η 33χρονη κόρη της «δυναστείας» των Divani Hotels

Σε ηλικία 33 ετών απεβίωσε η Ελλη Διβάνη, της πολυμελούς οικογένειας Διβάνη, του ομώνυμου ξενοδοχειακού ομίλου.

Η Ελλη Διβάνη ήταν κόρη του ξενοδόχου Ερρίκου Διβάνη και πρώην αντιπροέδρου της Divani ο οποίος έφυγε από τη ζωή, πριν από τρία χρόνια, το 2018 σε ηλικία 63 ετών.

Η οικογένεια Διβάνη κατάγεται από τα Τρίκαλα, όπου και κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ‘50 η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα.

Η είδηση του θανάτου της Ελλης Διβανη έγινε γνωστή από το trikalavoice.gr, και όπως ανακοινώθηκε η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 9 Μαρτίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων στις δώδεκα το μεσημέρι.

Η οικογένεια του Ερρίκου Διβάνη δεν συμμετείχε στο management των ξενοδοχείων, δεδομένου ότι ανήκει στους μετόχους μειοψηφίας του ομίλου.

Αφήνει πίσω τη μητέρα της, Σοφία, θείους και ξαδέρφια. Η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, στις 11.30 το πρωί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Έλλη Διβάνη έφυγε από τη ζωή μία μέρα μετά τα γενέθλιά της.

Την περασμένη Πέμπτη, ημέρα των γενεθλίων της, η 33χρονη Έλλη Διβάνη ήταν στο σπίτι της στο Ψυχικό μαζί με τη μητέρα της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βράδυ έπεσε να κοιμηθεί, χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγική εξέλιξη.

Την επόμενη μέρα το πρωί πήγε η μητέρα της να την ξυπνήσει και διαπίστωσε ότι η κόρη της είχε πεθάνει. Σήμερα αναμένεται να βγει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου της κοπέλας.

Ο όμιλος Διβάνη, κολοσσός στον τουριστικό κλάδο και με διεθνή διάκριση (Leading Hotels of the World) διαθέτει επτά ξενοδοχειακές μονάδες στην Αθήνα (Divani Caravel, Divani Apollon Suites, Divani Apollon Palace & Thalasso, Divani Palace Acropolis), καθώς επίσης ένα ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα (Divani Meteora), ένα στη Λάρισα (Divani Palace Larissa) και ένα στην Κέρκυρα (Divani Corfu).

Η ιστορία των ξενοδοχείων Διβάνη
Η αρχή έγινε το 1958, όταν ο κ. Αριστοτέλης Διβάνης ακολουθώντας τη συμβουλή τού τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ενασχόληση με τον Τουρισμό και τη Φιλοξενία εγκαινίασε το πρώτο ξενοδοχείο στα Τρίκαλα.

Το πρώτο αυτό ξενοδοχειακό εγχείρημα του ιδρυτή του Ομίλου ήταν εξαρχής καινοτόμο με το καθένα από τα 65 δωμάτια της μονάδας να διαθέτει το δικό του λουτρό.

Η αγάπη για τη φιλοξενία και το επιχειρηματικό πνεύμα του κ. Αριστοτέλη Διβάνη έδειξαν τον δρόμο και για τη συνέχεια, με τον ίδιο να αποσύρεται από οποιαδήποτε άλλη εμπορική δραστηριότητα και να εστιάζει αποκλειστικά στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Με την πρώτη επιχειρηματική του πρωτοβουλία στον χώρο του Τουρισμού να στέφεται με απόλυτη επιτυχία, ο κ. Αριστοτέλης Διβάνης διαβλέπει την ανερχόμενη εξέλιξη του εμβληματικού προορισμού των Μετεώρων και παίρνει τη μεγάλη απόφαση για την ίδρυση του δεύτερου ξενοδοχείου του Ομίλου στην Καλαμπάκα.

Μετά το τέλος της δικτατορίας, ο Όμιλος είναι πλέον ο μεγαλύτερος στη Θεσσαλία ανοίγοντας την τρίτη του μονάδα, αυτή τη φορά στην πόλη της Λάρισας.

Το επόμενο βήμα έμοιαζε προδιαγεγραμμένο. Λίγο πριν από τη συμπλήρωση της δεύτερης δεκαετίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο ιδρυτής του Ομίλου σε συνεργασία με τον συντοπίτη του κ. Ζαφόλια εγκαινιάζει το πρώτο του ξενοδοχείο στην Αθήνα στην περιοχή της Ακρόπολης.

Ο κ. Αριστοτέλης Διβάνης επιλέγει στρατηγικά το δημοφιλέστερο σημείο της χώρας και παγκοσμίως αναγνωρίσιμο για να το ταυτίσει με το πρώτο του ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα.

Η κάθοδος στην Αθήνα ήταν επιτυχημένη και καταλυτική για τη μετέπειτα πορεία.

Η τρίτη δεκαετία του Ομίλου Διβάνη φέρνει ένα ακόμη ξενοδοχείο στην Αθήνα, το Divani Zafolia Alexandras, ένα ιστορικό κτήριο σε μια Αθήνα που άλλαζε.

Επόμενος σταθμός η Κέρκυρα

Το νησί του Ιονίου αποτελούσε τότε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για το βρετανικό κοινό, το οποίο είχε ξεκινήσει να αυξάνεται αισθητά χρόνο με τον χρόνο. Ο κ. Αριστοτέλης Διβάνης προβλέπει την αύξηση της τουριστικής ροής και εισέρχεται δυναμικά στη δεκαετία του 1980 εξαγοράζοντας το Corfu Kanoni. Έτσι, “γεννιέται” το πολυτελές Divani Corfu Palace και μετατρέπεται σε ένα μοναδικό για την περιοχή θέρετρο.

Η εδραίωση του Ομίλου στην Πρωτεύουσα

Το 1986 είναι η χρονιά που αρχίζει να δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις του Ομίλου μετά την ολοκλήρωση και των μεταπτυχιακών σπουδών του, ο Σπύρος Διβάνης, γιος του Αριστοτέλη. Η πείρα του ιδρυτή σε συνδυασμό με τη δυναμική και τις καινοτόμες ιδέες της νέας γενιάς οδηγούν τον Όμιλο στα επόμενα βήματα.

Αν και πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό, ο Όμιλος επανατοποθετείται δυναμικά στην αγορά της Αθήνας και κερδίζει το στοίχημα εξαγοράζοντας το ιστορικό ξενοδοχείο Caravel. Μέσα σε τρία χρόνια το Divani Caravel γίνεται η πρώτη σε κερδοφορία ξενοδοχειακή επιχείρηση και αποτελεί την πρώτη επιλογή για τη διεξαγωγή διεθνών και εγχώριων απαιτητικών εκδηλώσεων και συνεδρίων στις δεκαετίες που ακολουθούν.

Ταυτόχρονα, στην επέτειο των 40 ετών του, ο Όμιλος τολμά μια ακόμη σημαντική επένδυση εξαγοράζοντας το εμβληματικό τοπόσημο των Νοτίων Προαστίων Apollon Pallas, στη Βουλιαγμένη. Μια στρατηγική κίνηση και επένδυση που τον καταξίωσε σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, με την αγορά να αναγνωρίζει την ηγετική μορφή του.

Διεθνείς διακρίσεις και η ένταξη στα Leading Hotels of the World

Η πέμπτη δεκαετία των ξενοδοχείων Διβάνη φέρνει σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ριζική ανακαίνιση του Apollon Pallas, που πλέον ονομάζεται Divani Apollon Palace & Thalasso, καθώς και η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κέντρου θαλασσοθεραπείας 3.500 τ.μ. και του Συνεδριακού Κέντρου “Αριστοτέλης Διβάνης” θέτουν τις βάσεις για την αναβαθμισμένη παρουσία του ξενοδοχείου. Η διεθνής αναγνώριση και η συμμετοχή στην παγκόσμια ξενοδοχειακή ελίτ με την ένταξη στην οικογένεια των Leading Hotels of the World έρχεται ως φυσική συνέχεια, με το Divani Caravel να ακολουθεί. H συνεχής προσπάθεια για την παροχή μοναδικών υπηρεσιών και οι σημαντικές επενδυτικές κινήσεις οδήγησαν στην άνθηση του Ομίλου με την απόκτηση ενός ακόμη ξενοδοχείου του Divani Apollon Suites.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.