Βεβήλωσαν τον τοίχο των Ηρώων 1821: Τι απάντησαν Εύρυτος, Δήμαρχος. Χαμός

Χαμός με το τοίχος των Ηρώων του 1821 στην Αργυρούπολη. Ποιος ο γκραφίστας Εύρυτος και τι απάντησε ο Δήμαρχος στους βεβηλωτές;

Ήταν θέμα χρόνου και αναμενόμενη, η βεβήλωση της τοιχογραφίας που απεικονίζονταν οι ήρωες του 1821 στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Το είχε προαναγγείλει άλλωστε ως αναμενόμενο γεγονός με ανακοίνωσή της η διοικούσα παράταξη “Ενωμένη Πόλη”.

Απορία πάντως προξενεί το γεγονός ότι βεβήλωσαν τα πρόσωπα των ηρώων αλλά άφησαν την υπογραφή του καλλιτέχνη που κατηγορούν ως φασίστα, ανέγγιχτη.

“Και οι Τούρκοι το ίδιο έκαναν!” δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος δέχεται επίθεση από τους λεγόμενους “δημοκράτες” της πόλης όπως τους χαρακτηρίζει, αφού η πρωτοβουλία αυτή του δήμου έτυχε μεγάλης προβολής και αποδοχής από τους πολίτες.

Και οι Τούρκοι το ίδιο έκαναν!

Δεν μας εξέπληξε η βεβήλωση των Ηρώων του 1821 που φιλοτεχνήσαμε προκειμένου να…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Κωνσταντάτος στις Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

“Δεν μας εξέπληξε η βεβήλωση των Ηρώων του 1821 που φιλοτεχνήσαμε προκειμένου να τιμήσουμε τους αγώνες τους.

Ήταν αναμενόμενο από τους λεγόμενους “δημοκράτες” της πόλης μας που με ένα παραλήρημα μίσους ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο μολονότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και τα ΜΜΕ χαιρέτησαν την πρωτότυπη μας ιδέα που ήδη και άλλοι δήμοι ακολουθούν.

Αυτό που μας εξέπληξε όμως ήταν το μαύρισμα των ματιών τους, χαρακτηριστική ενέργεια που έκαναν στους Αγίους μας οι Τούρκοι και οι Αγαρηνοί όταν έμπαιναν στους ναούς μας!

Ακόμα και σήμερα όμως, οι Τούρκοι θα έδειχναν σεβασμό στον Κολοκοτρώνη, όχι όμως οι Νενέκοι που εξακολουθούν να μην θέλουν αναφορά σε κάθε σύμβολο εθνικό.

“Έως αύριο θα έχουμε αποκαταστήσει τα έργα. Και θα το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί μην έχετε αμφιβολία” δήλωσε και “δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στη μίζερη μειοψηφία των νοσηρών βέβληλων να αμαυρώσει τις αρχές και τις αξίες μας”, κατέληξε.

Ποιος ήταν ο Εύρυτος από τον οποίο πήρε το όνομά του ο γκραφιτάς που έχει προκαλέσει σάλο με τα σχέδια που φέρεται να είχε κάνει στο παρελθόν.

Ακόμα και σήμερα, το hastag #με_τον_Εύρυτο συνεχίζει να είναι στις πρώτες θέσεις των τάσεων του Twitter, προκαλώντας ερωτηματικά σε όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται…

Είναι ο γκραφιτάς, ο οποίος φιλοτέχνησε σε συνεργασία με τον Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού, τοίχους της περιοχής με τους ήρωες της επανάστασης του 1821. Μόνο που το παρελθόν του (και όχι τα σχέδια με τους ήρωες) έχει προκαλέσει σάλο, καθώς φέρεται να έχει φτιάξει και άλλα ακροδεξιά και ρατσιστικά σχέδια. Εκτός βέβαια και αν δεν είναι αυτός και υπάρχει κάποιος άλλος που υπογράφει με το ίδιο όνομα.

Πόσοι γραφιτάδες με το όνομα Εύρυτος μπορεί να υπάρχουν στην Αθήνα; Το συγκεκριμένο άλλωστε δεν είναι και από τα πιο συνηθισμένη ονόματα που συναντάει κανείς, αν και η ιστορία που το συνοδεύει είναι μεγάλη.

Πόσοι Εύρυτοι υπάρχουν;

Πριν όμως καταπιαστούμε με αυτή, αξίζει να σημειώσουμε πως Εύρυτος λεγόταν ένας από τους γίγαντες που σκοτώθηκε από τον Διόνυσο στην Γιγαντομαχία, ο βασιλιάς της Οιχαλίας, ο γιος του Άκτορα, ο γιος του Ιπποκόωντα που φονεύθηκε από τον Ηρακλή, ο γιος του Ερμή και άλλοι…

Λογικά όμως, η επιλογή έγινε από τον Σπαρτιάτη που αν και με πρόβλημα στην όραση, αποφάσισε να λάβει μέρος στην μάχη των Θερμοπυλών.

Η ιστορία του

Ο συγκεκριμένος Εύρυτος λοιπόν εκπαιδεύτηκε από μικρός στις πολεμικές μάχες και όταν ήρθε η ώρα επιλέχθηκε από τον Λεωνίδα για την μάχη των Θερμοπυλών. Πριν όμως φτάσει στο σημείο που οι 300 θα συναντούσαν τους Πέρσες υπέστη μία μόλυνση στο μάτι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δει κανονικά.

Για αυτό και διατάχθηκε, τόσο αυτός, όσο και ο Αριστοδήμος που αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα, να γυρίσουν πίσω. Ο Εύρυτος επέλεξε να μείνει σε κοντινό στρατόπεδο, ελπίζοντας να αναρρώσει και να λάβει μέρος στην μάχη, καθώς ήταν μεγάλη ντροπή το να γυρίσεις πίσω…

Η κατάστασή του όμως, αντί να καλυτερεύει, χειροτέρευε, όπως και οι συνθήκες της μάχης με τους Πέρσες. Μαθαίνοντας λοιπόν πως έφτασε η στιγμή για την τελική διάταξη μάχης, ζήτησε να τον αρματώσουν και πήγε στο πεδίο μάχης, όπου πολέμησε ενάντια στον Ξέρξη δίπλα δίπλα με τους συμπατριώτες του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.