Μιχάλης Ζολώτας: Γιατί συνελήφθη ο γνωστός εφοπλιστής στην Κηφισιά. Ποιος είναι, βιογραφικό

Γιατί συνελήφθη έξω από το σπίτι του ο γνωστός εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας;

Συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής, έξω από το σπίτι του στην Κηφισιά, ο 47χρονος εφοπλιστής Μιχαήλ Ζολώτας.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις αποφάσεις από το Πλημμελειοδικείο Πειραιά, η μία για το αδίκημα «κοινώς επικίνδυνη βλάβη» και οι άλλες τρεις για «εισφορές».

Στα τέλη του 2016, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε αποφασίσει την έκδοση του συγκεκριμένου εφοπλιστή στην Κύπρο, μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι κυπριακές αρχές εναντίον του.

Οι κυπριακές αρχές εκζητούσαν τον προφυλακισμένο εφοπλιστή προκειμένου να δικαστεί για ενεργό δωροδοκία, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας συνελήφθη για υπόθεση 96 εκατ. ευρώ, ενώ έχει κατατεθεί από τις κυπριακές αρχές αίτημα για έκδοσή του, ώστε να δικαστεί εκεί.

Tην προηγούμενη εβδομάδα η στήλη Dark Room έγραψε: «Δικαιώθηκε η Τράπεζα Πειραιώς από δικαστήριο του Λονδίνου αναφορικά με την απαίτηση ύψους 96 εκατ. δολ. που είχε έναντι του πρώην εφοπλιστή Μιχαήλ Σ. Ζολώτα.

Ένα ποσό που αφορά σε δάνειο που είχε χορηγηθεί απ’ τη Marfin Egnatia στην πλοιοκτήτρια εταιρεία Grand Anemi, συμφερόντων του κ. Ζολώτα. Ο τελευταίος πάντως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο».

Η ποινική φυλάκισης που αντιμετωπίζει ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας είναι 3 χρόνια και 6 μήνες.

Η συνολική χρηματική ποινή αναμένεται στα 6.900 ευρώ.

Ο Μιχάλης Ζολώτας κρατείται αυτήν την ώρα στο Τμήμα Κηφισιάς.

Μιχάλης Ζολώτας βιογραφικό

Ποιος είναι όμως ο Μιχάλης Ζολώτας;

Αν και εφοπλιστής, το όνομά του δεν ακουγόταν ιδιαίτερα και στην πραγματικότητα ήρθε στη δημοσιότητα μέσα από την δικαστική αντιπαράθεση Βαξεβάνη-Βγενόπουλου.

Σταδιακά κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η έρευνα για τον αποθανόντα πρώην ισχυρό άνδρα της MIG, αποκαλύφθηκε ότι ο Μιχάλης Ζολώτας είχε δανειοδοτηθεί από τη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου συμφερόντων του Ανδρέα Βγενόπουλου με περίπου 700 εκατ. ευρώ τα οποία δεν επέστρεψε ποτέ.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονταν για τον Μιχάλη Ζολώτα μέσα από τα ρεπορτάζ, επιβεβαίωναν οι αρμόδιες κυπριακές Αρχές οι οποίες άσκησαν δίωξη στον εφοπλιστή, ενώ στη δευτεροβάθμια δίκη μεταξύ Βαξεβάνη-Βγενόπουλου κατά την οποία ο δημοσιογράφος αθωώθηκε πανηγυρικά και ομόφωνα από την κατηγορία της συκοφάντησης του επιχειρηματία κατατέθηκαν νέα στοιχεία που αποδείκνυαν τις σχέσεις Ζολώτα-Βγενόπουλου.

Αν και οι δύο τους υποστήριζαν πως δεν γνωρίζονταν προσωπικά παρά είχαν συναντηθεί ίσως κάποια στιγμή λόγω της κοινής τους συμμετοχής στο παρελθόν στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα.

Εκτός από τη σχέση πιστωτή-δανειολήπτη άλλωστε ο επιχειρηματίας με τον εφοπλιστή συμμετείχαν και σε Δ.Σ. εταιριών ανάμεσα στις οποίες κι ένα fund της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου η οποία επίσης έχει δανειοδοτηθεί από τη MIG.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.