Μυστικές δημοσκοπήσεις 2021: Τους έλουσε κρύος ιδρώτας. Τι κρατούν κλειδωμένα στα συρτάρια

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν και ο πρωθυπουργός έλαβε στα χέρια του τις τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις.

Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις ήταν τα χειρότερα των τελευταίων 4 ετών.

Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού στη Νέα Σμύρνη και τα εκτεταμένα επεισόδια στην ίδια περιοχή με τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού η κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο.

Η επιταχυνόμενη φθορά (σαφώς μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφουν παραδοσιακές μετρήσεις) που εμφανίζει η κυβέρνηση είχε αρχίσει διαφαίνεται ήδη από το δεύτερο lockdown.

Μετά τα τελευταία γεγονότα, ωστόσο, η πτώση είναι… άκρως θεαματική.

Έτσι μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε το γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε αξημέρωτα της Πέμπτης δέσμη τεσσάρων συν δύο νέων μέτρων οικονομικής στήριξης λόγω κορονοϊού, που αφορούν πάνω από 500.000 επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εκατομμύρια εργαζόμενους.

Ο σκοπός ήταν να αλλάξει άρδην η πολιτική ατζέντα.

Το ίδιο ακριβώς μήνυμα εκπέμπεται από το Μαξίμου προς όλους, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, βουλευτές και υπουργούς: Αλλάξτε ΤΩΡΑ θεματαλογία.

Η κυβερνητική φθορά είχε αρχίσει με το «κορονογλέντι» στην Ικαρία και τη σκανδαλώδη απόπειρα αποσιώπησης και συγκάλυψής του από τα Μέσα Ενημέρωσης, συνεχίστηκε με την υπόθεση Λιγνάδη και κορυφώθηκε πια με τον άγριο ξυλοδαρμό ενός νεαρού σε μια αστική γειτονιά της Αττικής.

Σημαντικό ρόλο παίζει βεβαίως και η συνεχιζόμενη πίεση σε επαγγελματικούς κλάδους, με πρώτη την εστίαση, αλλά και οι κινητοποιήσεις για την παιδεία.

Στις μυστικές δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων αποτυπωνόταν μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για το δεύτερο και κυρίως το τρίτο lockdown, αλλά και από την κατάσταση στην οικονομία, μια δυσαρέσκεια που εμφανίζει τάσεις ρωγμών στο εκλογικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας και οδηγεί και σε αλλαγές στην εκλογική συμπεριφορά.

Έτσι εξηγούνται και οι «μεγάλες κουβέντες» για άνοιγμα της Οικονομίας από στελέχη της ΝΔ με 3.000 κρούσματα την ημέρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.