Δολοφονία Καραϊβάζ: Το τρίτο πρόσωπο στην ενέδρα. Ποια η γυναίκα μυστήριο [video]

Ξεσκονίζουν οι Αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει βίντεο που έχουν καταγράψει καρέ καρέ τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Σε αυτό το οπτικό υλικό ψάχνουν σύμφωνα με το MEGA, τρίτο πρόσωπο στη φονική ενέδρα.

Κι αυτό, γιατί η μηχανή – όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα – έρχεται από την οδό Αγίου Δημητρίου που είναι παράλληλος δρόμος από την οδό Άννινου που άφησε το αυτοκίνητό του ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Δηλαδή, δεν ακολούθησε η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου, άρα είναι πολύ πιθανόν να υπήρχε άτομο που τους ενημέρωνε και έδωσε σήμα.

Το πρόσωπο αυτό δεν αποκλείεται να είναι γυναίκα η οποία ενημέρωσε τους συνεργούς της για τον χρόνο άφιξης του δημοσιογράφου στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου τις προηγούμενες μέρες είχαν κάνει πρόβα της ενέδρας.

Γι’ αυτό αναζητούν οπτικό υλικό αρκετές ημέρες πριν από την ημέρα της δολοφονίας. Σημαντικά στοιχεία θα δώσει και η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ένα δίτροχο χαμηλό κυβισμού τύπου σκούτερ, σκούρου χρώματος με έναν μόνο αριστερό καθρέπτη και μια μαύρη μπαγκαζιέρα.

Μέχρι τώρα η μηχανή δεν έχει βρεθεί ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από όλες τις κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής για να καταφέρουν να εντοπίσουν και το δρομολόγιο διαφυγής, κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό.

Εκτός από το υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, στο μικροσκόπιο έχουν μπει και καρέ από βίντεο που δείχνουν επιβαίνοντες σε άλλες μοτοσικλέτες, σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν άτομα με υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση και πόσα είναι αυτά.

Εκτός από το τμήμα Ανθρωποκτονιών, έχει κινητοποιηθεί και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ με ειδικές τεχνικές γίνεται σάρωση στιγμάτων κινητών.

Στόχος, να απομονωθούν ύποπτα κινητά τηλέφωνα, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες χρησιμοποιούν κινητά “σκιές”. Δηλαδή τηλέφωνα μιας χρήσης, που χρησιμοποιούνται εκείνη την ώρα και στη συνέχεια οι δράστες τα καταστρέφουν.

Παράλληλα, ελέγχονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπιστεί οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες και ενδεχομένως αποκαλύψει και το κίνητρο των δραστών.

Οι πληροφορίες για μυστηριώδη γυναίκα

Σύμφωνα με τον ΑLPHA, μια μυστηριώδης γυναίκα φαίνεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές να μιλά στο τηλέφωνο αρκετά λεπτά, από 4 έως 6. Πρόκειται για γυναίκα με σκούρα κοντά μαλλιά, που φοράει μαύρα γυαλιά και χειρουργική μάσκα, ίσως και σκούφο.

Μιλά στο τηλέφωνό της ενώ βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου, δηλαδή στο σημείο όπου εικάζεται ότι είχαν στήσει το καρτέρι οι εκτελεστές. Αμέσως μετά εξαφανίζεται…

“Έσπασαν” τα τηλέφωνα

Την ίδια ώρα “βροχή” πέφτουν τα τηλεφωνήματα στην ΕΛ.ΑΣ. από την ημέρα της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο. Μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο στα οποία απεικονίζονται οι δύο εκτελεστές του δημοσιογράφου, πολίτες τηλεφωνούν στην αστυνομία προκειμένου να πουν τι είδαν ή τι νομίζουν ότι είδαν, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τις έρευνες.

Χαρακτηριστική ήταν, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αναφορά πολίτη, σύμφωνα με την οποία σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο της εκτέλεσης στις 6 Μαρτίου είχε εμφανιστεί ένα ύποπτο αυτοκίνητο με έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Tο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κάνει εντύπωση στους κατοίκους, καθώς πρόκειται για μια πολύ ήσυχη γειτονιά και αναρωτήθηκαν τι έκαναν τα δύο αυτά άτομα, μπροστά από ένα οικόπεδο. Εξετάζεται αν η πληροφορία αυτή έχει σχέση με την υπόθεση ή οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να ήταν για άλλον λόγο εκεί, καθώς είχε γίνει πριν από 1,5 μήνα και μια κλοπή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.