Φονικό Μακρινίτσα: Αυτός είναι ο δολοφόνος. Οργή, γιατί αρνείται να ζητήσει συγνώμη

Γιατί η κοινωνία της Μακρινίτσας είναι οργισμένη με τον δράστη της διπλής δολοφονίας των αδερφών Τσάπα;

«Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν προστριβές από το Δεκέμβριο του 2020, όπου η Κωνσταντίνα Τσάπα εγκατέλειψε το δολοφόνο και έψαξε για καταφύγιο, κυριολεκτικά στο πατρικό της.

Είχε μεγάλα προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας και μάλιστα μπροστά στο παιδί. Από εκεί και πέρα, την αγκάλιασε η οικογένειά της, προσπάθησε να βρει καταφύγιο πλάι τους.

Ο δολοφόνος είχε εμμονές και πιστοποιείται με χαρτί ψυχιάτρου.

Η Κωνσταντίνα ζήτησε την αρωγή του Κέντρου Υγείας Βόλου, υπήρχε απόφαση για ακούσια νοσηλεία και γνωματεύτηκε πως χρήζει φαρμακευτικής αγωγής ο δράστης.

Δεν έγινε τίποτα απολύτως.

Δεν έπαιρνε τα φάρμακά του και στις τις 15/01, έγινε αίτημα προς τον εισαγγελέα λέγοντάς του τα όσα συνέβαιναν, δηλαδή πως ποτέ ο δράστης δεν ακολουθούσε την αγωγή του και τους παρενοχλούσε.

Στις 11 Μαρτίου οι ψυχίατροι είπαν πως επιδεινώθηκε η κατάστασή του και χρήζει άμεσης νοσηλείας. Μέχρι και την ημέρα της δολοφονίας αυτός ο άνθρωπος γυρνούσε ελεύθερος, το διανοείστε;», τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων Ανθούλα Ανάσογλου.

Οι αποκαλύψεις όμως συνεχίστηκαν με ξεκάθαρες ευθύνες προς τις αρμόδιες Αρχές:

«Υπεύθυνο για αυτό που συνέβη είναι το δικαστήριο, το οποίο συνεδρίασε, στις 6 Απριλίου για να λάβει μέτρα!

Στις 5 Απριλίου σκοτώθηκαν τα παιδιά ενώ την προηγούμενη Πέμπτη, πριν το έγκλημα, χτύπησε τον πατέρα των παιδιών και την Κωνσταντίνα.

Κατατέθηκε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Άνω Βόλου, ο δράστης αναζητήθηκε και δεν βρέθηκε ποτέ».

Η υπόθεση πλέον έχει περάσει στις δικαστικές και εισαγγελικές αίθουσες, κάτι το οποίο φυσικά μοιάζε ως το ελάχιστον μπροστά στο τίμημα των δυο ζώων που χάθηκαν.

«Την άλλη εβδομάδα θα περιγράψουν τα περιστατικά οι γονείς στην Εισαγγελία, Κατανοούμε πως υπάρχει το έγγραφο ψυχολογικής κατάστασης, όπου θα φανούν πολλά.

Το μόνο που θα σας πω είναι πως ο δολοφόνος υπό καθεστώς ελευθερίας αρνείται βοήθεια, ενώ σε καθεστώς κράτησης ζητούσε βοήθεια και έλεγε προφανώς ψέματα ώστε να επικαλεστεί πως δεν είχε την ψυχική ηρεμία κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει.

Μιλάμε για ένα έγκλημα προμελετημένο.

Αρνήθηκε καν να ζητήσει έστω συγγνώμη για το κακό που προκάλεσε», κατέληξε η δικηγόρος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.