Κηδείες Γιώργου-Κωνσταντίνας Τσάπα, Μακρινίτσα: Κατέρρευσαν οι γονείς – «Μαμά, κλείσε πόρτες» [video]

Φίλοι και συγχωριανοί αποχαιρέτησαν την Κωνσταντίνα και τον Γιώργο Τσάπα, που έπεσαν θύματα της δολοφονικής μανίας του εν διαστάσει συζύγου της κοπέλας στη Μακρινίτσα. Ψυχική διαταραχή επικαλείται ο δράστης.

Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών στην γραφική Μακρινίτσα, καθώς σε λίγες ώρες θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος, που συγκλονίζει από το βράδυ της Δευτέρας όλη την χώρα, της διπλής δολοφονίας της Κωνσταντίνας και του Γιώργου Τσάπα, θύματα και οι δυο του 31χρονου Δ.Ρ, εν διαστάσει συζύγου της νεαρής κοπέλας.

Οι κηδείες των δυο αδελφών 28 και 30 ετών αντίστοιχα έγιναν στις 10:30 το πρωί και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί θα κληθούν να αποχαιρετήσουν τους δυο νέους και να συμπαρασταθούν στο πένθος των γονιών τους που βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη.

Στον ανακριτή ο μακελάρης της Μακρινίτσας

Τραγικές φιγούρες ο πατέρας και η μητέρα της Κωνσταντίνας και του Γιώργου, που από την μια δεν μπορούν στιγμή να συνειδοποιήσουν το κακό που τους βρήκε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και από την άλλη προσπαθούν να βρουν το κουράγιο που χρειάζεται ώστε να καταφέρουν να κάνουν πράξη την υπόσχεση που έδωσαν στη νεκρή κόρης τους, να σταθούν βράχοι στην ζωή του μόλις 2,5 ετών παιδιού της.

Άλλωστε όπως περιέγραψε χθες στο Mega και στην εκπομπή Live News η μητέρα των δυο αδελφών Αθανασία Τσάπα, ο 31χρονος πρώην γαμπρός της είχε πάει αποφασισμένος στο σπίτι της οικογένειας για να σκορπίσει τον θάνατο: «’Ετρεξα να προστατεύσω το εγγονάκι μου που το είχα επάνω. Λέει η κόρη μου: “Μαμά κλείσε τις πόρτες”.

Κατέβηκα κάτω και άρχισε να με χτυπάει. Μου έβγαλε ένα μαχαίρι τεράστιο μπροστά μου και άρχισε να με χτυπάει. Εκείνη τη στιγμή κατέβηκε η κόρη μου. Εγώ πιστεύω ότι θα σκότωνε εμένα, αν δεν κατέβαινε η κόρη μου εκείνη τη στιγμή.

Και άφησε εμένα και ξεκίνησε την κόρη μου» περιέγραψε η κυρία Αθανασία και πρόσθεσε «Μετά βγήκε έξω, αφού έκανε ό,τι έκανε, και εκείνη τη στιγμή ερχόταν ο γιος μου. Και ξεκίνησε τον γιο μου μετά να χτυπάει και το παιδί δεν πρόλαβε να αντισταθεί».

H μεταφορά του κατηγορούμενου για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Σύμφωνα με την μαρτυρία των γονιών της Κωνσταντίνας και του Γιώργου ο 31χρονος Δ.Ρ ήταν έξω από το σπίτι της οικογένειας όταν πήρε τηλέφωνο αγριεμένος την 28χρονη εν διαστάσει σύζυγο του, προκειμένου όπως της είπε να του βγάλει να δει το παιδί τους.

Η κοπέλα όταν τον άκουσε έτσι του αρνήθηκε να δει το παιδί, του ζήτησε να φύγει και παράλληλα κάλεσε την αστυνομία και τον αδελφό της. Τότε εκείνος κατάφερε και έσπασε το τζάμι της κάτω πόρτας του διώροφου σπιτιού, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά στην πρώην πεθερά του, όπου ήταν το πρώτο άτομο που δέχτηκε την δολοφονική του μανία, τραυματίζοντας την ελαφριά.

Η γυναίκα στην προσπάθεια της να τον ηρεμήσει όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά στην θέα της πρώην συζύγου του που κατέβηκε να σώσει την μητέρα της από την μανία του, ο 31χρονος της επιτέθηκε με το μαχαίρι προκαλώντας θανατηφόρα τραύματα στο σώμα.

Την στιγμή εκείνη στο σπίτι κατέφτασε και ο γιος της οικογένειας, ο οποίος πριν προλάβει να καταλάβει τι έχει συμβεί δέχτηκε τις πρώτες μαχαιριές από το φονικό όπλο του δράστη, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Την Παρασκευή στον εισαγγελέα

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή πήρε χθες το μεσημέρι από τον εισαγγελέα του Βόλου ο 31χρονος φερόμενος ως δράστης της διπλής δολοφονίας στην Μακρινίτσα. Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ στη βασική κατηγορία προστέθηκαν η παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, καθώς και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της μητέρας των δύο αδελφιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να προκαλούσε τα θύματά του όταν ζητούσαν την προστασία της Δικαιοσύνης λέγοντάς τους: «δεν με νοιάζει, θα με κλείσουν μέσα και σε ένα μήνα θα βγω».

Στην απολογία του, δήλωσε ότι το μαχαίρι το είχε πάντα μαζί του και πως το χρησιμοποιούσε για να αμύνεται. Στις ψυχιατρικές γνωματεύσεις που εξετάστηκαν είχε καταγραφεί πως είχε σύνδρομο καταδίωξης. Για τον λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες ο δικηγόρος του Δημήτρης Βούλγαρης θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη διότι λόγω της ψυχιατρικής διαταραχής του δεν έχει συνειδητοποιήσει το αποτρόπαιο της πράξης του.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια των θυμάτων, με την οποία είχε ιδιαίτερη σχέση, διότι ήταν δικηγόρος του κατηγορούμενου Δ. Ρ. και της συζύγου του, από τότε που γνωρίστηκαν μέχρι σήμερα.

«Ο πελάτης μου πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή που είναι διαγνωσμένη ακόμη και από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου. Είχε δεχθεί η Εισαγγελία αίτηση για ακούσια νοσηλεία από 15 Ιανουαρίου μετά από αίτημα της συζύγου που είχε αντιληφθεί το πρόβλημα. Η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί σε σχέση με το Νοσοκομείο, όμως δεν διατάχθηκε η ιατρική του παρακολούθηση, αλλά του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή, η οποία δεν τηρήθηκε και γι αυτό ουσιαστικά θεωρώ ότι επιβάλλεται να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.