Εγκεφαλικά νεκρή η 44χρονη: Η αλήθεια για εμβόλιο AstraZeneca. «Λαχείο στο κορίτσι, μητέρα 3 παιδιών» [video]

Δραματικά επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της 44χρονης γυναίκας στην Κρήτη που εμφάνισε πονοκεφάλους και συμπτώματα θρομβοπενίας εφτά μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Ο σύζυγος της 44χρονης μίλησε στο Star και την Άννα Σανοζίδου για την κατάσταση της υγείας της: «Με ενημέρωσαν ότι κατ’ αυτούς (εν: τους γιατρούς) ήδη έχει νεκρωθεί ο εγκέφαλος, απλά λόγω του ότι ήταν σε καταστολή, έχουν σταματήσει τώρα τα φάρμακα και σε δύο μέρες όταν θα έχει φύγει η επήρεια των φαρμάκων απλά εργαστηριακά θα βεβαιωθεί και αυτό».

Η γυναίκα από την Κρήτη αρχικά νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο, αλλά μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου. Η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε επιπλοκές και χθες, Παρασκευή, ειδοποίησαν τον σύζυγό της ότι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

«Η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή.

Υπεβλήθη χθες σε επέμβαση στον εγκέφαλο για αποσυμφόρηση, λόγω του γεγονότος ότι παρουσίαζε ένα μεγάλο αιμάτωμα και έκτοτε είναι διασωληνωμένη και υπό καταστολή στη ΜΕΘ» είπε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του ΠΑ.Γ.Ν.Η, κύριος Γεώργιος Χαλκιαδάκης για την 44χρονη.

Δίνει «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Η νεαρή γυναίκα είναι μητέρα τριών παιδιών. Οι συγγενείς της μιλούν στο Star και λένε πως «πάντα αγωνιζόταν, αλλά τώρα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της. Δυστυχώς έπεσε το λαχείο στο κορίτσι μας»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 44χρονη έσπευσε να εμβολιαστεί όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τη δική της ηλικιακή ομάδα. «Ήταν υπέρμαχη των εμβολίων και εδώ στο χωριό έλεγε συνέχεια «εμβολιαστείτε για να μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τους μεγαλύτερους, τα εγγόνια με τους παππούδες, οι γονείς με τα παιδιά» δηλώνουν οι συγγενείς της στην Άννα Σανοζίδου.

Ο σύζυγος της 44χρονης εξήγησε πως έγινε η διάγνωσή της: «Από την πρώτη στιγμή, η υποψία λόγω του ότι εμφάνισε και θρόμβωση και θρομβοπενία ήταν για το σύνδρομο vitt.

Tην Τετάρτη μας ήρθε και η επιβεβαίωση από τα εργαστήρια του Ωνασείου ότι η πρώτη ένδειξη είναι θετική ότι πρόκειται για το σύνδρομο vitt που προέρχεται από το εμβόλιο ASTRAZENECA και το οποίο επηρεάζει γυναίκες ηλικίας κάτω των 50 ετών κυρίως»

«Όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες»

Ωστόσο, είναι σημαντικό να υπενθυμιστεί πως η περίπτωση της 44χρονης είναι απίστευτα σπάνια και δεν πρέπει να αποτρέψει τους πολίτες από το να εμβολιαστούν: «Όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή και όλα είναι αποτελεσματικά.

Τα δύο εξ αυτών που είναι της AstraZeneca και της Johnson and Johnson χρησιμοποιούν έναν ατελή αδενοιό εμφανίζεται ένα πάρα πολύ σπάνιο σύνδρομο που λέγεται vitt. Η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος από αυτό το σύνδρομο είναι περίπου 1 στο εκατομμύριο εμβολιασμών» δηλώνει χαρακτηριστικά στο Star ο δρ. Γιώργος Χρούσος, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Για το ζήτημα των τριών περιστατικών στην Κρήτη με παρενέργειες ύστερα από εμβολιασμό με AstraZeneca ερωτήθηκε την Τετάρτη 19/5, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος απάντησε ότι εξετάζονται όλα τα δεδομένα, αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο ελαττωματικής παρτίδας στην Κρήτη και παρέπεμψε για απαντήσεις στους ειδικούς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.