Σάλος με Σάββα Πούμπουρα: Γιατί τον σταυρώνουν, απλήρωτη εργασία – «Να δουλέψουν δωρεάν» [video]

Σάλος έχει ξεσπάσει στο twitter με τις δηλώσεις του Σάββα Πούμπουρα για την απλήρωτη εργασία. Τι συμβαίνει;

Σε βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Σάββας Πούμπουρας είπε μεταξύ άλλων, γεμάτος οργή για τους νέους που “αν θέλουν μπορούν να βρουν δουλειά”:

«Μέχρι να ξεφουρνίσω το ψωμί και να ξεπαγώσουν οι μπριζόλες, πάμε ένα live λίγο να μιλήσουμε για κάποια συμπεράσματα που έβγαλα από τις “Ημέρες Καριέρας”.

Αρχικά κατάλαβα ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη προσφορά εργασίας, όποιος θέλει να βγάλει χρήματα για να στηρίξει την οικογένειά του ή να πάει τις διακοπές του ή να βγάλει το χαρτζιλίκι του, υπάρχει προσφορά για εργασία εκεί έξω, άφθονη.

Όταν ξεκίνησα και εγώ δεν είχα ούτε βιογραφικό, ούτε πτυχίο. Πήγα με θράσος και ζήτησα δουλειά.

Να σας πω λοιπόν πως ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πιάσουν δουλειά.

Καποιος δηλαδή μου στέλνει μήνυμα και μου λέει “είμαι τρομαχτικά απελπισμένος, δεν έχω δουλειά για τους τελευταίους 4-5-6-7-8-10 μήνες, αυτός ο φίλος λοιπόν που έχει τόσο καιρό άνεργος, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να βρει εργασία.

Δεν είναι κανένας διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται. Και αυτό σημαίνει κάποιος να δουλέψει και δωρεάν. Να δουλέψει χωρίς μισθό σε μία εταιρεία.

Όλοι νομίζουν ότι θα τους εκμεταλλευτεί ο επαγγελματίας, ότι “α, με θέλουν για δωρεάν εργασία και μετά θα με ξεζουμίσουν”.

Μην κοιτάτε αυτό. Κοιτάτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία, από τον κύκλο που θα διευρύνετε, από το να δείτε πώς δουλεύει μια εταιρεία, από τις γνωριμίες που θα κάνετε και από εκείνες τις γνωριμίες μέσα μπορεί να βρεθεί μια άλλη ευκαιρία.

Και τελικά τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι και να περιμένεις ουρανοκατέβατα λεφτά ή αφού δεν κάνεις τίποτα, που δεν κάνεις, να πηγαίνεις να δουλεύεις κάπου και ας μην παίρνεις μία;».

Συνεχίζοντας, με ακόμα πιο ειρωνικό ύφος (πρέπει να δείτε παρακάτω το βίντεο για να καταλάβετε) για τους ανθρώπους που ψάχνουν εργασία, ο Σάββας Πούμπουρας είπε:

«Δηλαδή όλοι με τον τσακωμό και “θέλουνε να μας φάνε, και μας θέλουνε να μας εκμεταλλευτούν, δωρεάν εργασία…”. Σώπα ρε μάγκες! Πήγαινε δες. Άμα σε θέλει να σε εκμεταλλευτεί, σήκω και φύγε. Τι σ’ έχει; αλυσοδεμένο;»

Δείτε μερικές από τις αντιδράσεις για τον Σάββα Πούμπουρα και την απλήρωτη εργασία:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.