Αποκάλυψη για Δημήτρη Βέργο: Ποια φάρμακα σχιζοφρένειας έπαιρνε ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Ποια φάρμακα για σχιζοφρένεια έπαιρνε ο Δημήτρης Βέργος; Γιατί επισκέφθηκε ψυχίατρο;

Η Ζούγκλα δημοσίευσε έγγραφο-συνταγογράφηση από τον ΕΟΠΥΥ που αφορά στη θεραπευτική αγωγή του Δημήτρη Βέργου, την οποία ακολούθησε το χρονικό διάστημα 17/2/20 έως και 26/6/20.

Η συνταγογράφηση αναφέρεται στο σκεύασμα Rispelen, αντιψυχωσικό φάρμακο για ασθενείς που πάσχουν από σχιζοφρένεια, και αφορά σε χάπια των τεσσάρων και των τριών milligram .

Οι ημερομηνίες οι οποίες αναγράφονται στη συνταγογράφηση είναι 17/2/20, 17/3/20, 17/3/20, 17/3/20, 5/6/20, 7/6/20 και 26/6/20.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Δημήτρης Βέργος, μία βδομάδα πριν αναχωρήσει για διακοπές στη Φολέγανδρο με τη Γαρυφαλλιά, είχε επισκεφθεί ψυχίατρο.

Από την πληροφορία αυτή προκύπτει πως το τελευταίο χρονικό διάστημα ο δράστης δεν αισθανόταν καλά και προφανώς ένιωσε την ανάγκη να επισκεφθεί τον ειδικό γιατρό του.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διάγνωση -και μάλιστα πρόσφατη- και πως ενδεχομένως να υπάρχει και νέα φαρμακευτική αγωγή.

Όλα αυτά θα καταδειχθούν στη συνέχεια της έρευνας.

Ωστόσο υπάρχει και η πληροφορία πως κατά τη σύλληψη του Δημήτρη Βέργου στη Φολέγανδρο βρέθηκε πάνω του ποσότητα του σκευάσματος Rispelen, που του είχε συνταγογραφηθεί.

Τι είναι το Rispelen

Πρόκειται για ένα αντιψυχωσικό φάρμακο που ανήκει σε μια νέα κατηγορία αντιψυχωσικών ουσιών παραγώγων της βενζισοξαζόλης.

Ενδείκνυται για τη θεραπεία ομάδων ασθενών με σχιζοφρένεια, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου ψυχωσικού επεισοδίου, των σχιζοφρενικών εξάρσεων, της χρόνιας σχιζοφρένειας και άλλων ψυχωσικών καταστάσεων, στις οποίες θετικά συμπτώματα (όπως ψευδαισθήσεις, παραληρητικές ιδέες, διαταραχές σκέψης, εχθρικότητα, καχυποψία) ή/και αρνητικά συμπτώματα (όπως άμβλυνση του συναισθήματος, συναισθηματική και κοινωνική απόσυρση, δυσκολία στην ομιλία) είναι έντονα.

Το χάπι επίσης απαλύνει τις διαταραχές του συναισθήματος (όπως κατάθλιψη, συναισθήματα ενοχής, άγχος) που συσχετίζονται με τη σχιζοφρένεια. Το Rispelen® είναι επίσης αποτελεσματικό στη διατήρηση της κλινικής βελτίωσης κατά τη διάρκεια συνεχούς θεραπείας σε ασθενείς που έχουν δείξει ανταπόκριση στην αρχική θεραπεία.

Το Rispelen ενδείκνυται για τη συμπτωματική αγωγή των σοβαρών διαταραχών συμπεριφοράς σε ασθενείς με άνοια, στους οποίους συμπτώματα όπως επιθετικότητα (λεκτικές εκρήξεις-ξεσπάσματα, σωματική βιαιότητα), διαταραχές δραστηριότητας (διέγερση, ταραχή) ή ψυχωσικά συμπτώματα είναι έντονα και κάνουν τον ασθενή να υποφέρει ή τον οδηγούν σε ανικανότητα και πιθανό κίνδυνο ή αυτοτραυματισμό.

“Παρακολουθούμε τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξης Κούγιας όσο και εμείς οι συνεργάτες του την προκλητική – ρεαλιστική προσπάθεια, χωρίς καμία συναισθηματική υποδομή, του συνηγόρου της υπερασπίσεως του 30χρονου κατηγορουμένου, που, αφού ξυλοκόπησε άγρια, εκτόξευσε στη θάλασσα την αείμνηστη Γαρυφαλλιά Ψαρράκου, την οικογένεια της οποίας εκπροσωπούμε στο ευαίσθητο βήμα υποστηρίξεως της κατηγορίας και εκείνο, το οποίο απαιτούμε, είναι τουλάχιστον από σήμερα να σταματήσει αυτή η χωρίς καμία αίσθηση ντροπής και με στοιχεία απόλυτης αδιαφορίας για την ψυχική οδύνη του πατέρα, της μητέρας και των τριών αδελφών της αειμνήστου Γαρυφαλλιάς, για την αδιανόητη και με αυτόν τον τρόπο απώλεια της ζωής της, παράνομη και αντιδεοντολογική προσπάθεια μετατροπής ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα μη ορθής αντιμετωπίσεως μιας δήθεν ψυχικής παθήσεώς του, η οποία πριν από το έγκλημα δεν τον απέτρεψε να σπουδάσει, δεν τον απέτρεψε να έχει μια συγκεκριμένη κοινωνιολογική προσέγγιση και το κυριότερο, αμέσως μετά το έγκλημά του, αντί να παραδοθεί και να ζητήσει αμέσως συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος για την καταστροφή της ζωής τους, που προκάλεσε, το μόνο που τον ενδιέφερε αυτόν και τους συγγενείς του και την υπεράσπισή του ήταν και είναι να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του” τονίζει το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τα όσα έχει υποστηρίξει ο συνήγορος του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος”.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.