Πάρτι στο twitter με Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη: «Τα σπίτια ανήκουν στον Πίνατ» [φωτο]

Ποια τα καυστικά σχόλια στο twitter για το Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη;

H Mαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη έχει στείλει εξώδικο στην εφημερίδα Documento, η Νέα Δημοκρατία προειδοποιεί επίσης με προσφυγές στην Δικαιοσύνη και καταγγέλλει «μακελλάρηδες» της δημοσιογραφίας, και το Μαξίμου κάνει διαρροές περί «ανήθικου πολέμου» με στόχο την σύζυγο του πρωθυπουργού.

Εδώ και τρεις εβδομάδες όμως πλέον, η υπόθεση του Πόθεν Εσχες του πρωθυπουργού παραμένει γεμάτη γκρίζες ζώνες και απαντήσεις επί της ουσίας δεν έχουν δοθεί.

Υπενθυμίζεται πως η Documento, πριν από δύο εβδομάδες, είχε παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες τα προηγούμενα 4 έτη, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι εξακολουθούσε να διατηρεί μέχρι το 2020 μετοχές στην εν λόγω γαλλική εταιρεία, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία. Από τα στοιχεία που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα, προέκυπτε ακόμη πως οι μετοχές μεταβιβάστηκαν το 2020 σε ελληνική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε δύο ημέρες πριν από την επίμαχη μεταβίβαση και ανήκει επίσης στη σύζυγο του πρωθυπουργού και στον αδερφό της.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του «Στο Νησί» 99 FM, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στον πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε με νόημα: «Αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο πρωθυπουργός. Φανταστείτε να συνέβαινε σε εμένα. Φανταστείτε να απέκρυπτα στοιχεία για την περιουσία μου ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίες. Θα ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης; Νοίκιασα ένα σπίτι και έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις».

Tην υπόθεση του πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη dεν άφησαν φυσικά ασχολίαστη οι χρήστες του twitter.

Το hashtag #Ποθεν_Εσχες βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στις πρώτες θέσεις των trends, με τα σχόλια να εστιάζουν παράλληλα και στην αντιμετώπιση του θέματος από μερίδα των ΜΜΕ.

Μερικές από τις αναρτήσεις

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.