Τόλης Βοσκόπουλος: Από τι πέθανε τελικά, ποιο το σοβαρό θανατηφόρο νόσημα. Βιογραφικό

Από ποιο σοβαρό νόσημα έπασχε ο Τόλης Βοσκόπουλος που τελικά οδήγησε στην καρδιακή ανακοπή;

Συντετριμμένες είναι η σύζυγός του Άντζελα Γκερέκου και η αγαπημένη του κόρη Μαρία που περίμεναν πως θα είχαν τον Τόλη Βοσκόπουλο και πάλι κοντά τους.

Ξαφνικά, χωρίς κανείς να το περιμένει, ανέβηκε στον ουρανό το λαμπερό «αστέρι» του Τόλη Βοσκόπουλου βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του και όλους όσοι τον λάτρεψαν μέσα από τα τραγούδια του.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως σύντομα επρόκειτο να πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τόλης Βοσκόπουλος αισθάνθηκε την προηγούμενη Παρασκευή αδυναμία και αναπνευστική δυσχέρεια, δεδομένου ότι ταλαιπωρούνταν από χρόνια καριδακά και αναπνευστικά προβλήματα.

Προκειμένου να γίνει έλεγχος της κατάστασής του ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε από το σπίτι, περιποιημένος και κομψός όπως πάντα και κατευθύνθηκε, με ασθενοφόρο, προς 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου βρίσκονταν οι γιατροί που τον παρακολουθούν.

Έγινε η εισαγωγή και δόθηκε εντολή να υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να έχουν μια πλήρη εικόνα της κατάστασή του ενώ παράλληλα έλαβε και την απαραίτητη αναπνευστική υποστήριξη. Ένα αντίτοιχο περιστατικό είχε συμβεί και τον Μάιο, όταν νοσηλεύτηκε και πάλι στο ίδιο νοσοκομείο.

Οι γιατροί, ωστόσο, είχαν ενημερώσει την σύζυγό του Άντζελα Γκερέκου και την πολυαγαπημένη τους κόρη Μαρία πως σήμερα, που θα ήταν έτοιμα όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο Τόλης Βοσκόπουλος θα μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι του. Η καρδιά του όμως τον πρόδωσε.

Το σοβαρό νόσημα του Τόλη Βοσκόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τόλης Βοσκόπουλος έπασχε εδώ και χρόνια από καρδιακή ανεπάρκεια, ένα νόσημα που προκαλείται από την αδυναμία της καρδιάς να λειτουργήσει ομαλά.

Μάλιστα ο Τόλης Βοσκόπουλος λάμβανε ειδική αγωγή για καρδιακή ανεπάρκεια και είχε υποβληθή σε αρκετές καρδιολογικές επεμβάσεις προκειμένου να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Όμως τελικά, η καρδιά του Τόλη Βοσκόπουλου δεν άντεξε.

Αυτή η μεγάλη καρδιά που χώρεσε τόσες αγάπες, τόσους έρωτες, τόσες επιτυχίες σταμάτησε να χτυπά για πάντα.

Το σοκ για τις δύο γυναίκες της ζωής του ήταν τεράστιο. Είναι συντρετριμμένες και απαρηγόρητες.

Ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως τον έχασαν από κοντά τους καθώς τίποτα μέχρι χθες δεν προμήνυε την τραγική αυτή εξέλιξη.

Η κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου θα γίνει την Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Δεδομένου ότι λόγω της πανδημίας δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί λαϊκό προσκύνημα, από τις 12 μέχρι τις 3 που θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία, η σορός του θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νεκροταφείου όπου θα έχουν τη δυνατότητα να του πουν το τελευταίο αντίο οι άνθρωποι του στενού του κύκλου.

Τόλης Βοσκόπουλος βιογραφικό

Ο Τόλης Βοσκόπουλος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, και μακράν ο πιο εμπορικός.

Όταν πρωτοξεκίνησε στο τραγούδι, λόγω του στυλ, του στησίματός του στο πάλκο και του τρόπου ερμηνείας και ντυσίματος, οι φανατικοί θαυμαστές του τον αποκαλούσαν Πρίγκιπα. Ένας καλλιτέχνης με πολλούς και φανατικούς θαυμαστές. Οπως λένε χαρακτηριστικά, «τον Βοσκόπουλο ή θα τον λατρεύεις ή δεν θα τον ακούς καθόλου».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού επί δεκαετίες, γεγονός που οδήγησε τον εξίσου μεγάλο καλλιτέχνη και στιχουργό σε πολλές επιτυχίες του, Γιάννη Πάριο, να δηλώσει: «Ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης».

Ο Γιώργος Ζαμπέτας στην αυτοβιογραφία του σημειώνει: «Ο Τόλης είναι γεννημένος θεατρίνος. Ανεβαίνει στην πίστα και την καταπίνει όλη. Γιατί η πίστα, όταν ανεβαίνεις, σου λέει: φάε με, για θα σε φάω. Να ξηγιόμαστε. Μεγάλος εργάτης ο Βοσκόπουλος, ο μεγαλύτερος».

Κατά περιόδους είχε γράψει τραγούδια τόσο σε στίχο όσο και σε μουσική, τα οποία είχε συμπεριλάβει σε προσωπικούς του δίσκους ή τα έχουν ερμηνεύσει άλλοι καλλιτέχνες, με πιο γνωστό το ντουέτο του με τη Μαρινέλλα «Εγώ κι εσύ», το 1974, το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων και τραγουδιέται μέχρι και σήμερα.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 στον Πειραιά (Κοκκινιά). Ηταν το δωδέκατο παιδί της οικογένειας Βοσκόπουλου (είχε 11 αδελφές). Ο πατέρας του τον προόριζε για διάδοχό του στο μανάβικο που διατηρούσε, ο Τόλης όμως είχε άλλα σχέδια. Μαγεύτηκε από το θέατρο και η πορεία του άλλαξε.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών, σε σκηνοθεσία Θάνου Τράγκα, και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο (δείτε εδώ όλες τις ταινίες και τα θεατρικά έργα στα οποία έπαιξε ο Τόλης Βοσκόπουλος).

Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Βήμα-βήμα», του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την «Αγωνία», τη σημαδιακή χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα), που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή.

Έχει ένα εντυπωσιακό φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων.

Στην ιστορία έχει μείνει η συνεργασία του με τον Στράτο Διονυσίου. Μάλιστα, όταν οι δύο καλλιτέχνες τραγουδούσαν στη Θεσσαλονίκη, ένα απόγευμα αποφάσισαν να πάνε να παίξουν μπιλιάρδο.

Η αγάπη του κόσμου για τα λαϊκά είδωλα ήταν τόσο μεγάλη που μέσα σε λίγη ώρα έξω από τη καφετέρια είχαν μαζευτεί χιλιάδες θαυμαστές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να μπορέσουν να βγουν από το μαγαζί.

Για περισσότερα από 35 χρόνια όλες οι εμφανίσεις του ήταν sold-out, με τον Τόλη Βοσκόπουλο να αποθεώνεται από τους φανατικούς θαυμαστές. Τραγούδια-επιτυχίες του Τόλη Βοσκόπουλου, όπως «Δυο καρδιές», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μα εγώ αγαπώ μία», «Και εσύ θα φύγεις», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Οι άντρες δε μιλούν πολύ», «Άιντε στην υγειά της», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Ανεπανάληπτος», «Πριν χαθεί το όνειρό μας», «Της Χελιδονούς το ρέμα», «Τσιγγάνα για χατίρι σου», «Ψύλλοι στα αυτιά μου», «Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή» και πόσα άλλα, όλα αγαπημένα, ακόμα και από κείνους που δεν λάτρεψαν τον τραγουδιστή.

Τη δεκαετία του 1980 ο Τόλης Βοσκόπουλος θα καθιερωθεί ως Πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού, με φανατικούς θαυμαστές, που κάνουν κάθε δίσκο του χρυσό και πλατινένιο, ενώ παράλληλα κάνουν κράτηση στα κέντρα που εμφανίζεται με τον μήνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν προνομιακή θέση, κοντά στο είδωλό τους.

Ο ηθοποιός Τόλης Βοσκόπουλος

Πέρα από το πάλκο, ο Τόλης Βοσκόπουλος ανέβηκε και στο θεατρικό σανίδι, ενώ έπαιξε και σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Επαιξε με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Ρένα Βλαχοπούλου, Γεωργία Βασιλειάδου, Κώστα Χατζηχρήστο κ.ά. Από τις πιο μεγάλες επιτυχίες του ήταν τα μιούζικαλ: «Οι εραστές του ονείρου» (1972, με τη Ζωή Λάσκαρη), «Τραγούδα θεατρίνε» (1978, με τη Μαρία Αλιφέρη), «Ήρθες σαν όνειρο» (1998, με την Άντζελα Γκερέκου), όπου το θεατρικό σενάριο ήταν στηριγμένο στον τρόπο γνωριμίας τους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!