«Δεν φοβάμαι, αθλούμαι»: Πώς γνωστός αντιεμβολιαστής πέθανε από κορονοϊό. Ποιον θυμίζει

Μουσικός που ήταν κατά των εμβολιασμών, νόσησε και έχασε τη ζωή του από κορονοϊό σε ηλικία 40 ετών, στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο αντιεμβολιαστής έλεγε πως δεν είχε κίνδυνο λόγω άσκησης, όπως ακριβώς δήλωσε και ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος Τσιτσιπάς, υπεραμύνθηκε των επιλογών του γιου του, τονίζοντας ότι οι αθλητές έχουν αρκετά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση, ενώ πρόσθεσε ότι «ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες που έχει, εκτιμά τις συνθήκες και πράττει».

Συγκεκριμένα ο Απόστολος Τσιτσιπάς ανέφερε τα εξής: «Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο, όπως και οι περισσότεροι συναθλητές του. Οι αθλητές έχουν αρκετά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει».

Ο Βρετανός Μάρκους Μπερκς, μουσικός που είχε συμμετάσχει στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά “Bad Lads”, πέθανε από κορονοϊό την Παρασκευή (27/08) σε ηλικία 40 ετών.

Ο ίδιος εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ‘Royal Stoke’ με συμπτώματα γρίπης και δυσκολία στην αναπνοή, οπότε και νοσηλεύτηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο Μπερκς που ήταν σκεπτικός για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, υποστήριζε πως δεν γινόταν να αρρωστήσει επειδή ασκούνταν πέντε φορές την εβδομάδα και τρεφόταν υγιεινά.

Η έγκυος σύζυγός του επιβεβαίωσε τον θάνατό του και ανέφερε πως μόνο όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε αποδέχθηκε πως ήταν “αδαής” και παρότρυνε τότε τον κόσμο, ακόμα και αντιεμβολιαστές να εμβολιαστούν.

Σε συνέντευξη του από το κρεβάτι του νοσοκομείου στις 11 Αυγούστου, είχε δηλώσει πως ήταν “σοκαρισμένος” επειδή μέχρι τότε ακολουθούσε υγιεινό τρόπο ζωής και σπάνια αρρώσταινε.

Όπως είχε πει χαρακτηριστικά “όταν νιώθεις ότι δεν μπορείς να πάρεις αρκετή αναπνοή, είναι το πιο τρομακτικό συναίσθημα στον κόσμο.

Είχα μια άγνοια απέναντί του και απλώς το ανέβαλα (τον εμβολιασμό). Το πρώτο πράγμα που θα πω στην οικογένειά μου και σε όποιον βλέπω είναι να κάνει το εμβόλιο”.

Η έγκυος σύζυγός του Λις, έγραψε για τον θάνατο του Μπερκς:

“Η καρδιά μου έχει “σπάσει”, δεν ξέρω πως γίνεται να αντιμετωπιστεί αυτός ο πόνος”. Ο μουσικός ήταν παντρεμένος με τη Λις 10 χρόνια.

Στην περιοχή του Staffordshire περίπου το 90 τοις εκατό των πολιτών έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με την Daily Mail.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.