Ιωάννα Παλιοσπύρου: Γιατί η Έφη Κακαραντζούλα εξαίρεσε τις γυναίκες ενόρκους. Αποκάλυψη [video]

Γιατί η υπεράσπιση της 35χρονης Έφης Κακαραντζούλα εξαίρεσε τις γυναίκες ενόρκους από τη δίκη για το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου;

«Η υπεράσπιση προτίμησε άνδρες ενόρκους και εξαίρεσε τις γυναίκες», ανέφερε χαρακτηριστικά o Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Στην αποκάλυψη ότι ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι, ζήτησε να εξαιρεθούν από τη δίκη οι τρεις γυναίκες που κληρώθηκαν ως ένορκοι προχώρησε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στον Alpha.

«Η υπεράσπιση προτίμησε άνδρες ενόρκους και εξαίρεσε τις γυναίκες», ανέφερε χαρακτηριστικά o Νίκος Αλεξανδρής.

«Άνθρωποι που ήθελαν να προστατέψουν την Ιωάννα της είπαν να μην βρεθεί στο δικαστήριο», επεσήμανε ενώ σχολιάζοντας την επιλογή της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί, είπε χαρακτηριστικά: «σκεφτείτε τι χαρακτήρα δείχνει, ήταν ασέβεια».

«Η Ιωάννα είναι αποφασισμένη να μιλήσει στην κατηγορούμενη. Όποτε αποφασίσει να εμφανιστεί η κατηγορούμενη στο δικαστήριο, η Ιωάννα θα είναι εκεί για να την αντιμετωπίσει».

«Η οικογένεια με σεμνότητα και ταπεινότητα περιμένει την δικαιοσύνη. Οι γονείς έχουν χωριστεί αφού η μητέρα μένει με την κόρη της και ο πατέρας στο χωριό», είπε.

«Απογοήτευση και οργή» είναι τα συναισθήματα των γονιών «που δεν εμφανίστηκε η κατηγορούμενη στο δικαστήριο», συμπλήρωσε ο Νίκος Αλεξανδρής.

Να σημειωθεί ότι και ο πρόεδρος του δικαστηρίου είναι άνδρας.

Γιατί η υπεράσπιση της Έφης Κακαραντζούλα εξαίρεσε τις γυναίκες ενόρκους

Για την εξαίρεση των γυναικών ενόρκων από τη δίκη μίλησε o συνήγορος υπεράσπισης της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ενώ έκανε λόγο και για πιθανό δεύτερο συνεργό στην επίθεση με το βιτριόλι.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η επιλογή του δικηγόρου της κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, Σάκη Κεχαγιόγλου να εξαιρεθούν από τη δίκη οι τρεις γυναίκες που κληρώθηκαν ως ένορκοι, με τον συνήγορό της, Νίκο Αλεξανδρή να κάνει λόγο μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, για κάτι που έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση.

Μάλιστα ο κ. Αλεξανδρής σχολίασε στην Πόπη Τσαπανίδου για την επιλογή της υπεράσπισης, «δεν θεωρώ ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερες. Ας κρίνει η κοινωνία την εξαίρεση των γυναικών ενόρκων».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, όταν δόθηκε η δυνατότητα στον Σάκη Κεχαγιόγλου αφαίρεσε το δικαίωμα να ψηφίσουν για την απόφαση, γεγονός που δε θεωρείται τυχαίο.

Γιατί εξαιρέθηκαν οι γυναίκες

Με βάση το ρεπορτάζ, το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του δικηγόρου ήταν πως οι άνδρες θα μείνουν αποστασιοποιημένοι συγκριτικά με τις γυναίκες που πιθανότατα θα συνδεθούν συναισθηματικά με την Ιωάννα και δεν θα είναι ουδέτερες. Να σημειωθεί πως η απόφαση των ενόρκων είναι ζωτικής σημασίας για το δικαστήριο, όπως και αυτή των δικαστών.

«Το γεγονός έκανε άσχημη εντύπωση»

Μιλώντας στο κεντρικό ειδήσεων του OPEN TV, ο Νίκος Αλεξανδρής τόνισε σχετικά με το περιστατικό πως η κίνηση έκανε άσχημη εντύπωση. «Δεν θεωρώ ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερες. Ας κρίνει η κοινωνία την εξαίρεση των γυναικών ενόρκων», σημείωσε.

«Το κορίτσι αυτό έχει απίστευτη δύναμη. Ας μην ξεχνάμε πως απαιτείται απόλυτη ψυχική ηρεμία για να αποκατασταθούν αυτές οι πληγές στο σώμα της. Ήταν αποφασισμένη να εμφανιστεί στη δίκη και αυτό περίμενε να κάνει και η γυναίκα που της επιτέθηκε με το καυστικό υγρό», υπογράμμισε ο κ. Αλεξανδρής.

Πιθανή η ύπαρξη δεύτερου συνεργού

Ο κ. Αλεξανδρής προχώρησε παράλληλα σε μια σημαντική επισήμανση. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει και δεύτερος συνεργός που βοήθησε την κατηγορούμενη να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη. «Είμαι σχεδόν βέβαιος πως υπάρχουν 2 συνεργοί, ωστόσο το σημαντικό είναι να αποδειχθεί η συμμετοχή τους στην υπόθεση ώστε να κινηθούν και οι νομικές διαδικασίες», επεσήμανε.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η παρακολούθηση και ο σχεδιασμός της επίθεσης, για περισσότερο από έναν χρόνο, δεν θα μπορούσε να γίνει από ένα άτομο, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε ένας ή και περισσότεροι συνεργοί της 36χρονης κατηγορούμενης. Ο κ. Αλεξανδρής χαρακτήρισε «προσβολή» στη Δικαιοσύνη την απουσία της κατηγορούμενης.

Μετατροπή κατηγορίας θα ζητήσει η κατηγορούμενη

«Η κατηγορούμενη προσπάθησε να με σκοτώσει. Για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι», είπε η Ιωάννα βγαίνοντας από το δικαστήριο όπου ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την υπόθεση με το βιτριόλι

Η δίκη, πάντως διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η κατηγορούμενη Έφη θα ζητήσει μετατροπή της κατηγορίας. Η εντολέας μου σήμερα επέλεξε να μην παραβρεθεί στο δικαστήριο, δήλωσε ο δικηγόρος της 36χρονης Έφης Κακαραντζούλα, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Όπως είπε, εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους της. Ακόμη ανέφερε ότι στην πορεία θα εμφανιστεί και θα δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει.«Εξέφρασα την άποψη ότι είναι λανθασμένη η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και θα πρέπει να τη μετατρέψει το δικαστήριο σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ορίζει η νομολογία. Ελπίζω να επικρατήσει η νομιμότητα και όχι η σκοπιμότητα», σημείωσε.

Διαφωνία ως προς τον νομικό χειρισμό

«Ζήτησα να μιλήσω στο τραγικό θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω την προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση. Η συμπάθεια αυτή δε σημαίνει ότι θα περιορίσω την άσκηση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Η εντολέας μου έχει ομολογήσει την πράξη. Υπάρχει διαφωνία ως προς τον νομικό χαρακτηρισμό. Όλοι ξερουμε την έκβαση της δίκης», δήλωσε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι Ιωάννα του είπε ότι «δέχεται αυτά που της είπα μέσα στο δικαστήριο. Την άκουσα ψύχραιμη και ότι διαχωρίζει τη διαχωρίζει το ανθρώπινο στοιχείο από το ρόλο μου ως υπερασπιστή. Εκφράζω τον θαυμασμό μου για το ψυχικό της σθένος αλλά δεν θα περιορίσω τα υπερασπιστικά μου καθήκοντα».

Διαβάστε ποιο είναι το κρυφό προφίλ στο facebook της 35χρονης Έφης Κακαραντζούλα και δείτε το πρόσωπο της Ιωάννας Παλιοσπύρου χωρίς μάσκα μετά το βιτριόλι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.