Φώφη Γεννηματά: Αποκάλυψη σοκ για καρκίνο. Ηπατικό κώμα και κηδεία, εθνικό πένθος

Πώς έδωσε γεναία μάχη με τον καρκίνο η Φώφη Γεννηματά;

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά μετά από τη νέα μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Δυναμική, μαχητική και σύμβολο αξιοπρέπειας και θάρρους, η Φώφη Γεννηματά πάλεψε, αλλά αυτή την φορά δεν τα κατάφερε, αφήνοντας σήμερα στις 12:04 την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, η νέα επιπλοκή στην υγεία της Φώφης Γεννηματά έγινε γνωστή λίγα λεπτά πριν την είδηση του θανάτου της.

Από τις 12 Οκτωβρίου που εισήχθη στο νοσοκομείο, η κατάσταση της ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής η Φώφη Γεννηματά έπεσε σε ηπατικό κώμα, κάτι που δεν αναγράφηκε στο δελτίο Τύπου που απέστειλε το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Εξέχοντες γιατροί του Ευαγγελισμού ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες θεραπείες που υπάρχουν στην καταπολέμηση των μεταστάσεων του καρκίνου.

Η Φώφη Γεννηματά εμφάνισε για πρώτη φορά καρκίνο όταν ήταν 44 ετών, κάτι που δεν απέκρυψε ποτέ από τη δημοσιότητα. «Έφυγε» σήμερα, αφήνοντας πίσω της απέραντη θλίψη στον σύζυγο και τα τρία της παιδιά.

Πότε θα γίνει η κηδεία

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός της Φώφης Γεννηματά, η οποία, σήμερα Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου άφησε την τελευταία της πνοή μετά από μία γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Όπως έγινε γνωστό, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία από το πρωί της Τετάρτης να πει το δικό του “αντίο” στην άλλοτε πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, μία γυναίκα που πάλεψε με σθένος την ασθένειά της.

Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Μάλιστα, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος για την ίδια μέρα.

Η ταφή θα γίνει στις 2μ.μ. της ίδιας μέρας στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί με δημόσια δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

Φώφη Γεννηματά – Η γενναία μάχη με τον καρκίνο

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη στον Ευαγγελισμό πριν δύο εβδομάδες μετά την κρίση ειλεού, ασθένεια του λεπτού εντέρου η οποία προβλημάτισε ιδιαίτερα τους γιατρούς.

Ήρθε πρώτη φορά αντιμέτωπη με τον καρκίνο το 2008, όταν διαγνώστηκε με όγκο στο μαστό σε ηλικία μόλις 43 ετών. Η ίδια, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες που βίωναν αντίστοιχες καταστάσεις είχε αναφερθεί πολλές φορές στην μάχη της με τον καρκίνο, ενώ ουδέποτε άφησε την ασθένεια να τη καταβάλλει. Όπως ανέφερε η ίδια για το όταν νόσησε πρώτη φορά, “διαγνώστηκε Σάββατο, χειρουργήθηκε Δευτέρα” και μια εβδομάδα αργότερα ήταν και πάλι ενεργή.

Από τη δεκαετία του ’80 όταν και έχασε και τους δυο γονείς της, η ίδια δε σταμάτησε να εκφράζεται με δυναμισμό και να αναφέρει ότι “έχω μάθει να ζω την κάθε στιγμή, να χαίρομαι την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να μην φοβάμαι να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να δίνω ταυτόχρονα μάχες”.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.