Φώφη Γεννηματά καρκίνος: Η αλήθεια για κατάσταση υγείας. Επιθετικός καρκίνος και υποτροπή

Ποια η αλήθεια για τον καρκίνο της Φώφης Γεννηματά, τι βρήκαν στο έντερο και πώς υποτροπίασε;

Τι συμβαίνει πραγματικά με τον επιθετικό καρκίνο της Φώφης Γεννηματά;

Σε σοκ ο πολιτικός κόσμος, καθώς η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εκτάκτως στον «Ευαγγελισμό», νοσηλευόμενη με υποτροπή στον καρκίνο που την ταλαιπωρούσε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εισήχθη με συμπτώματα ατελούς ειλεού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο, έπειτα από εκτενείς εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τη Φώφη Γεννηματά

«Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου».

Η κυρία Γεννηματά νοσηλεύεται από χθες το βράδυ στο 10ο όροφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με θεράπουσα ιατρό την Αναστασία Κοτανίδου.

Φώφη Γεννηματά και καρκίνος του εντέρου

Η αλήθεια είναι ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μετέβη για εξετάσεις στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ότι η «βασική της νόσος», δηλαδή ο καρκίνος του μαστού, είχε υποτροπιάσει.

Η Φώφη Γεννηματά ετοιμάζεται να δώσει άλλη μία σκληρή μάχη με τον καρκίνο: ενημέρωσε την οικογένειά της και στη συνέχεια κάλεσε κάποιους από τους στενούς της συνεργάτες για να τους πει ότι και αυτή τη φορά θα βγει νικήτρια, αλλά και να τους ενημερώσει ότι οι γιατροί «άναψαν κόκκινο» στην συμμετοχή της στην εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, στενοί συνεργάτες της ανέφεραν ότι, όπως είναι ευνόητο, η Φώφη Γεννηματά δεν πρόκειται να κατέλθει για πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κάτι που επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της, λίγο αργότερα, η ίδια η Φώφη Γεννηματά.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, προέδρου Κινήματος Αλλαγής

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Γεννηματά σε συνεργάτες της: Θα κερδίσω και αυτή τη μάχη

Η Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε με τους στενούς της συνεργάτες μέσω zoom και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα κερδίσει και αυτήν τη δύσκολη μάχη. «Μία μία όμως, δεν μπορώ να τις κερδίσω όλες μαζί», φέρεται να είπε η κυρία Γεννηματά.

Χθες, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ακύρωσε εμφάνισή της στη Νέα Ιωνία.

«Μια ξαφνική αδιαθεσία της τελευταίας στιγμής, μου στέρησε τη δυνατότητα χθες το βράδυ να είμαι ανάμεσα σε φίλους αγωνιστές και προοδευτικούς πολίτες στη Νέα Ιωνία. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για τη μαζική παρουσία τους, με τη δέσμευση ότι σύντομα θα βρεθούμε να δώσουμε τα χέρια και να ενώσουμε δυνάμεις για την ψυχή της Παράταξης και τη νίκη!» έγραφε συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε ανάρτησή της στο Facebook.

Ετσι, η προγραμματισμένη για 5 και 12 Δεκεμβρίου διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΚΙΝΑΛ είναι προσώρας στον αέρα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η νυν πρόεδρος του κόμματος αποσύρεται από την κούρσα.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή 15/10 λήγει τυπικά η προθεσμία ανακήρυξης υποψηφιοτήτων. Αυτό ενδεχομένως να πρέπει να τροποποιηθεί.

Η αρμοδιότητα ανήκει στην ΕΔΕΚΑΠ, η οποία πρέπει να εισηγηθεί αντιστοίχως στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για να πάρει γρήγορα τις όποιες αποφάσεις.

Ωστόσο, οι πάντες βρίσκονται ακόμη υπό το σοκ της εξέλιξης, συνεπώς οι πρώτες συζητήσεις θα γίνουν από αύριο το πρωί. Αλλωστε, η πρώτη σκέψη των στελεχών του κόμματος έχει να κάνει με την υγεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Ανδρουλάκης: Αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τις εξελίξεις αυτές, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αναστέλλει την προεκλογική του δραστηριότητα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.
Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».

Λοβέρδος: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και αγαπημένος φίλος
Σε ανακοίνωσή του, ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος».

Λίγο αργότερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος μετέβη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ενημερώθηκε από στενούς συγγενείς και φίλους της Φώφης Γεννηματά για την κατάσταση της υγείας της. Αφού ευχήθηκε περαστικά, εξερχόμενος του ζητήθηκαν δηλώσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και είπε ότι δεν θα κάνει καμία άλλη δήλωση πέρα απ’ ό,τι ήδη έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή, πως «είναι δίπλα στη Φώφη Γεννηματά ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος».

Καστανίδης: Την περιμένουμε να γυρίσει σύντομα κοντά μας
Ο Χάρης Καστανίδης, επίσης υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στο Open, τόνισε: «Η σκέψη μας είναι μαζί της. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει και αυτή την περιπέτεια. Την περιμένουμε να γυρίσει σύντομα κοντά μας», είπε ο κ. Καστανίδης.

Γ. Παπανδρέου: Επικοινώνησε με Γεννηματά
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά, στην οποία ευχήθηκε περαστικά, καλή δύναμη και καλή ανάρρωση.

«Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής εύχεται περαστικά στην Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Η Πρόεδρος έχει αποδείξει ότι είναι μια πραγματική μαχήτρια της ζωής και θα βγει σύντομα νικήτρια και από αυτή τη μάχη. Είμαστε και θα παραμείνουμε όλες και όλοι στο πλευρό της», αναφέρει σε ανάρτησή του το ΠΑΣΟΚ.

Γερουλάνος: Είναι μια γυναίκα γενναία, με ήθος και ποιότητα
Σε ανάρτησή του, ο Παύλος Γερουλάνος επεσήμανε ότι η Φώφη Γεννηματά είναι μια γυναίκα γενναία, με ήθος και ποιότητα.

Οι ευχές του πολιτικού κόσμου για ταχεία ανάρρωση
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Φώφη Γεννηματά και της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

«Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή» έγραψε στο twitter.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε με δήλωσή του: «Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει ξανά δυνατή. Η σκέψη μας είναι κοντά της και στην οικογένειά της».

«Εύχομαι ολόψυχα περαστικά στην Φώφη Γεννηματά», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε από την πλευρά του: «Πολλά περαστικά στην Φώφη Γεννηματά και ταχεία ανάρρωση. Είναι δυνατή θα τα καταφέρει».

«Ευχόμαστε από την καρδιά μας ταχεία ανάρρωση και καλή δύναμη στην κυρία Φώφη Γεννηματά στον αγώνα που δίνει», σημειώνει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης.

Με την Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει και αυτή τη μάχη» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση στο twitter.

Από βάθους περαστικά ευχήθηκε στη Φώφη Γεννηματά και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Περαστικά ευχήθηκε και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας πως η είδηση τον θλίβει προσωπικά.

Ταχεία ανάρρωση στην Φώφη Γεννηματά ευχήθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. «Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχές μου στην κυρία Φώφη Γεννηματά για ταχεία ανάρρωση. Σε αυτή την μάχη, είμαστε όλοι στο πλευρό της», αναφέρει σε δήλωσή του.

Ευχές στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ εξέφρασαν και στελέχη του κόμματος. Ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης έγραψε «σε περιμένουμε πίσω πιο δυνατή».

Διαβάστε ποιος είναι πραγματικά ο επιθετικός καρκίνος της Φώφης Γεννηματά και τι είπε η Γεννηματά για τα χείλη της και τις πλαστικές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.