Κορωνοϊός: Ρεκόρ με 4.165 κρούσματα. Πόσα σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη, πού ακυρώνονται οι παρελάσεις

Πού εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού; Πού ακυρώνονται οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου;

Την επιδημιολογική γεωγραφία της Ελλάδας, όπου σήμερα Τρίτη 26/10 καταγράφηκαν 4.165 νέα κρούσματα, περιγράφει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, το λεκανοπέδιο της Αττικής συγκεντρώνει 841 νέες μολύνσεις, η πρωτεύουσα 582 και η Θεσσαλονίκη 591. «Βράζει» πιο πολύ από ποτέ η Λάρισα με 394. Επιπλέον, στον Έβρο τα κρούσματα παραμένουν σε πλύ υψηλά επίπεδα, καθώς εντοπίστηκαν 118 νέα περιστατικά COVID,.

Οι σημερινοί «σκληροί» δείκτες:

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 25, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.707 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 380 (61.3% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 79.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 327 (86.05%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 53 (13.95%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.290 ασθενείς.

Οι εισαγωγές 3 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 261 (ημερήσια μεταβολή +19.18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 236 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο πίνακας του ΕΟΔΥ με τα κρούσματα ανά περιοχή:

Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την ηλικιακή κατανομή των νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Αναλυτικά:

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ακυρώνει μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Ακυρώνονται όλες οι παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλία, ύστερα από απόφαση που έλαβε η Περιφέρεια, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων, τη ματαίωση των παρελάσεων μαθητικών και στρατιωτικών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη Θεσσαλία.

Σημειώνεται, ότι η απόφαση για την ματαίωση των παρελάσεων ελήφθη μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός στην οποία συμμετείχαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλειος Πινακάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γιώργος Δοδοντσάκης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κατερίνα Καραγιώργου, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Βασιλική Ζιάκα, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, Ταξίαρχος Χρήστος Σιμούλης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.