Επανεμφάνιση Τσιόδρα: Για τι προειδοποίησε, πώς επιτέθηκε σε “ψεκασμένους” [video]

Τι δήλωσε στην επανεμφάνισή του ο Σωτήρης Τσιόρδας;

Για έξαρση της πανδημίας σε περιοχές όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή μίλησε ο Σωτήρης Τσιόδρας και εξαπέλυσε επίθεση σε όσους “διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες”.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ που έγινε προς τιμήν του ελληνοαμερικανού Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Yale, Ν. Χρηστάκη.

Ο Καθηγητής Παθολογίας και επικεφαλής της Επιτροπής, αρχικά σημείωσε πως «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για μελέτες που μιλούν για θεωρίες για την προέλευση του ιού, για την προέλευσή του από εργαστήρια».

«Όσοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία του κορονοϊού συμβάλλουν στην “επικοινωνία του κινδύνου”», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όταν συγκρίνουμε μελέτες από διάφορες χώρες.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, υπάρχουν πολλά επιδημιολογικά δεδομένα που πρέπει να ληφθούν υπόψη, ενώ σε ορισμένες χώρες πρέπει να υπολογιστούν ορισμένα «ειδικά» χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει η εκάστοτε κοινότητα.

Παράλληλα, τόνισε πως οι αποστάσεις και η αποφυγή συγχρωτισμού βοήθησε να μειωθεί δραστικά ο δείκτης θετικότητας, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, που είχαν μέχρι πρόσφατα lockdown. Παρόλα αυτά, τόνισε πως πλέον δεν χρειάζεται να ληφθούν οπωσδήποτε σκληρά μέτρα, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα «όπλα», όπως το εμβόλιο και τα συστηματικά τεστ.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσιάσει στοιχεία από το ECDC και τόνισε ότι «όπως λέει και το ECDC: χαμηλός εμβολιασμός σημαίνει έξαρση κρουσμάτων σε περιοχές με ανεμβολίαστους».

«Όσο περισσότερο εμβολιασμένος είναι ο πληθυσμός, στο 70% με 75%, τόσο μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας», σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «όσο περισσότερο διστακτικός είναι κάποιος τόσο περισσότερο θα πρέπει να του δώσεις κίνητρα για να εμβολιαστεί».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.