Αθηνά Λινού: Γιώργος Παπανδρέου, σημαία ΠΑΣΟΚ και πόντος στο πουλόβερ Τσίπρα [φωτο]

Το σημαιάκι με τον πράσινο ήλιο που κρατούσε η Αθηνά Λινού στο Θησείο, διαβάστηκε από πολλούς σαν ο πρώτος πόντος που φεύγει από το πουλόβερ.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε να συντονίζεται με την Αθηνά Λινού στο θέματα της πανδημίας, όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα κούνησαν το κεφάλι: «ψώνισε από σβέρκο».

Ενοχλημένος σφόδρα ο Αλέξης Τσίπρας από τη συμπόρευσης της Αθηνάς Λινού με το ΚΙΝΑΛ και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η κυρία – «πιστή ορθόδοξη χριστιανή» – έκρυβε μέσα της έναν περίεργο συνδυασμό Σκέρτσου και Γιαμαρέλου : έβρισκε ότι δεν υπάρχει μελέτη που «να αποδεικνύει ότι διά της καταπόσεως» – της μεταλαβιάς – μεταδίδεται ο κορονοϊός.

Όταν ξεκίνησε η πανδημία, βεβαίωνε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: «Δεν θα έχουμε σοβαρά κρούσματα, θα είναι ήπια». Πάρτη στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου.

Πώς βρέθηκε προτεινομένη από τον Τσίπρα για υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής, – όταν δεν το έκανε για τον Μόσιαλο- είναι ένα από τα μυστήρια που περιβάλλουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και για άλλα πρόσωπα.

Ακόμη και στο «θινκ τανκ»- ορθή πρωτοβουλία- με τα «καλύτερα μυαλά της χώρας», κάποιοι πλάσαραν και κατιμάδες για φιλέτα.

Εν πάση περιπτώσει, η διαδρομή της Λινού έχει στην ούγια ένα όνομα: Γ. Παπανδρέου.

Στο- εξαιρετικό- βιογραφικό της περιλαμβάνεται και η -οικογενειακή- συνεργασία της , σε κυβερνητικό ρόλο , μαζί του. Συνδέονται άλλωστε και με τις αναφορές τους εκείθεν του Ατλαντικού.

Όποιος έχει μπλέξει με το Γιώργο Παπανδρέου, ξέρει ότι είναι σαν το παλιό ΚΚΕ: δεν αποφασίζεις ποτέ ο ίδιος πότε θα φύγεις από την επιρροή του.

Κατά πάσα πιθανότητα το πράγμα εξελίχθηκε όπως και με άλλους. Χτύπησε το τηλέφωνο και μέσα στην καλή χαρά ο πρώην Πρωθυπουργός, ζήτησε συστράτευση για να …. ανατρέψει το σκηνικό.

Ωστόσο συμμετοχή στην παπανδρεική «ανατροπή σκηνικού» , σημαίνει ανατροπή του… Τσίπρα, του οποίου η Αθηνά Λινού φέρεται ως άτυπη σύμβουλος -και πάντως χάρη σ αυτόν βρέθηκε πρώτο τραπέζι πίστα στα κανάλια.

Δεν ξέρουμε πως προσκλήθηκε στη συγκέντρωση Παπανδρέου και αν ενημέρωσε, από τακτ, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι θα πήγαινε. Όπως τουλάχιστον είχε κάνει ο ναύαρχος Αποστολάκης με τα υπουργεία που του έταζε ο Μητσοτάκης..

Φρόντισε όμως να δείξει ότι έχει κάνει τις επιλογές της: σταδιοδρομεί με τον Τσίπρα, αλλά ψηφίζει Παπανδρέου.

-«Ήμουν πάντα φίλη του Γιώργου γιατί εκτιμώ τον άνθρωπο πολύ βαθιά, τον ξέρω πολλά χρόνια και νομίζω ότι σε αυτή την εποχή τον χρειαζόμαστε και για τις κοινωνικές του απόψεις, αφού έχει σπουδάσει κοινωνιολογία και για την βαθιά δημοκρατία που εκφράζει».

Τα μισά από όσα λέει είναι ανακριβή. Αλλά ελεύθερος άνθρωπος είναι, όπου θέλει μπορεί να πάει.

Το θέμα είναι ότι στην πολιτική υπάρχουν κανόνες και συμβολισμοί. Η παρουσία δημοσίου προσώπου προσφέρεται για αναγνώσεις.

Το σημαιάκι με τον πράσινο ήλιο που κρατούσε η Αθηνά Λινού στο Θησείο, διαβάστηκε από πολλούς σαν ο πρώτος πόντος που φεύγει από το πουλόβερ.

Οι φωτογραφίες της Αθηνάς Λινού από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου:

Η Αθηνά Λινού βρέθηκε στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου και μάλιστα φωτογραφήθηκε με αρκετά στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. κρατώντας μια σημαία του ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέντευξή της στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα σχολίασε ότι “Εγώ είμαι Γιώργος, δεν είμαι γενικώς ΠΑΣΟΚ”.

“Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήμουν, ακόμα και ως υποψήφια δεν ήμουν μέλος του κόμματος. Ήμουν πάντα φίλη του Γιώργου γιατί εκτιμώ τον άνθρωπο πολύ βαθιά, τον ξέρω πολλά χρόνια και νομίζω ότι σε αυτή την εποχή τον χρειαζόμαστε και για τις κοινωνικές του απόψεις, αφού έχει σπουδάσει κοινωνιολογία και για την βαθιά δημοκρατία που εκφράζει, οπότε για αυτόν τον λόγο ήμουν χθες εκεί” περιέγραψε η καθηγήτρια επιδημιολογίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.