Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα Χριστούγεννα 2021

Ποιο είναι το πλάνο της κυβέρνησης για το ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα 2021;

Ρεβεγιόν με self test είναι το πλάνο της κυβέρνησης για τις γιορτές.

Εχοντας ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να πάμε σε lockdown αλλά ούτε και σε περαιτέρω περιορισμούς για τους εμβολιασμένους, όπως φαίνεται πάμε προς γιορτές με αυξημένο τέστινγκ.

Αλλωστε αυτή είναι και η συμβουλή των ειδικών, να κάνουμε γιορτές, ρεβεγιόν, αλλά με προσοχή.

Δωρεάν self test για όλους

Και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το έτερο μέτρο που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, τη διανομή δωρεάν self test σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ένα το Δεκέμβριο και ένα λίγο αργότερα, για να γίνει ουσιαστικά αυτο-έλεγχος για όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς γιορτές και να ελεγχθεί η πανδημία μετά το πέρας των γιορτών.

Οι γιορτές λοιπόν των Χριστουγέννων θα συνοδευτούν από δωρεάν self test για όλους προκειμένου να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς.

Γι’ αυτό και τα τεστ, όπως ανακοινώθηκε, θα δοθούν δωρεάν σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου, «ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στη διάρκεια των γιορτών», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, τόνισε πως είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών. Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν εξασφαλιστεί μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self tests και για τις ανάγκες των σχολείων.

Με τη μετάλλαξη Όμικρον να προκαλεί συναγερμό παγκοσμίως στην ιατρική κοινότητα, στόχος των νέων μέτρων εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι να προστατευθούν η κοινωνία και η οικονομία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.