Ποια ελληνική εταιρεία αγοράζει το Facebook, το νέο mega yacht του Γιάννη Κούστα και 3 καυτά κουίζ

Για να καταλάβετε τις διαφορές πριν από ένα χρόνο η τιμή της μετοχής της DANAOS Corp στην WALL STREET “είχε” περίπου 32 δολάρια και σήμερα έχει σκαρφαλώσει στα 91,46 δολάρια.

Προκάλεσε συζήτηση στη Βουλή για τον… Φουρθιώτη…

Πομφόλυγες, ανεπαρκή επιχειρήματα, κουτσαβακισμοί και ανούσιες συγκρούσεις, για ένα ακόμη θλιβερό τριήμερο στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας για να θέσει το θέμα… Φουρθιώτη.

Προσπάθησε να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους μη εκλεγμένους υπουργούς και στηρίχθηκε στο «επιχείρημα» ότι ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης «δεν ξέρει κατά που πέφτει η Ομόνοια».

Κατά σύμπτωση, αξίζει να γνωρίζετε, ότι το σπίτι που έχει νοικιάσει στην Αθήνα, ο Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται από της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Βικτωρίας και καθημερινά πηγαίνει στο γραφείο του χωρίς υπουργική λιμουζίνα…

Όσον αφορά τις… «ευθύνες» του Χρήστου Στυλιανίδη, ο Πρωθυπουργός μίλησε ξεκάθαρα και στήριξε τον Υπουργό του.

Κάποιοι άλλοι υπουργοί δεν αισθάνονται καλά στην καρέκλα τους: «επιχειρησιακή ανεπάρκεια ενός ιδιωτικού φορέα και οργανωτική αδυναμία του κράτους».

 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πήρε τ ‘ όπλο του…

Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε στο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης νίκησε στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες αλλά ο Ανδρέας Λοβέρδος ετοιμάζεται για τον 2ο γύρο στο Συνέδριο του κόμματος.

Αυτές τις μέρες της παγωνιάς και της πρότασης δυσπιστίας, ο Ανδρέας Λοβέρδος πραγματοποιούσε διαρκώς τηλεδιασκέψεις με τους φίλους και συνεργάτες του στο κόμμα.

Όλα δείχνουν ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος θα κατέβει στο Συνέδριο με στρατό και θα διεκδικήσει ρόλο και καθαρές θέσεις.

Το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να πάψει να είναι ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ -κατά την άποψη Λοβέρδου- θα έπρεπε να κρατήσει στάση Αποχής ή έστω θέση Παρόν.

Σίγουρα όχι υπερψήφιση…

Επομένως το αντάρτικο Λοβέρδου μόλις ξεκίνησε…

 

Facebook, η επόμενη μεγάλη εξαγορά από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα

«Η χώρα μας γίνεται έδρα διεθνών τεχνολογικών κολοσσών» δήλωσε χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και αναφέρθηκε φυσικά στις επενδύσεις της Microsoft, της Digital Realty, της Cisco, της Deloitte και άλλες….

Μετά τη μεγάλη επένδυση της JPMorgan Chase στην Ελλάδα, έρχεται μία ακόμη εξαγορά μιας μικρής τεχνολογικής εταιρείας από έναν πολύ μεγάλο αμερικανικό όμιλο.

Μια ελληνική startup (η οποία τώρα τελευταία ενισχύεται κεφαλαιακά από έναν μεγάλο εισηγμένο τεχνολογικό όμιλο) θα γίνει στόχος εξαγοράς από την εταιρεία Μeta του Mark Zuckerberg, όπως είναι το νέο όνομα της Facebook Inc.

Η νέα εποχή της Virtual Reality (VR) και της Augmented Reality (AR) απαιτεί εξειδικευμένες τεχνολογικές λύσεις Ήχου και Εικόνας.

Η Ελλάδα έχει κάτι να δείξει και στον τομέα αυτό… Η Facebook μόλις έκλεισε τις ευρωπαϊκές της εκκρεμότητες με την εξαγορά της… Kustomer για να αναβαθμίσει την εφαρμογή WhatsUp.

Τώρα θα ασχοληθεί με το περιβάλλον metaverse….

 

Η μετοχή της Quest και τα μυστικά της…

Αυτή την χρηματιστηριακή εβδομάδα θα δούμε την μετοχή του Ομίλου Quest να διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο κολοσσιαίο μέρισμα (επιστροφή κεφαλαίου) του 1,25 ευρώ ανά μετοχή.

Αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε πως θα συμπεριφερθούν οι επενδυτές που στηρίζουν την μετοχή που πέρυσι απέδωσε περισσότερο από +73%.

Έχω την εντύπωση ότι ο Θεόδωρος Φέσσας θα αξιοποιήσει αυτή την περίοδο για να αξιολογήσει φίλους και εχθρούς και στο τέλος θα ανακοινώσει αυτά που έχει ήδη δρομολογήσει για την επόμενη μέρα…

Η Quest και τα προηγούμενα χρόνια προσέφερε υψηλές συγκινήσεις στους μετόχους της:

Το 2020 (σε μια χρονιά πτώσης -11,75% για τον Γενικό Δείκτη) κέρδισε +33%, το 2019 ενισχύθηκε κατά +76,56%, το 2018 έκλεισε στο +38%, το 2017 στο +49,26% και το 2016 έκανε ράλι +95,66%.

 

Ευρωπαϊκή Πίστη και Allianz φλερτάρουν και μέσω Χρηματιστηρίου…

Το σκηνικό στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά έχει αλλάξει.

H CVC απέκτησε την Εθνική Ασφαλιστική (η έγκριση της συναλλαγής από την DG Comp είναι δεδομένη αν όχι ειλημμένη).

Η Generali απέκτησε την ΑΧΑ και η NN αποφάσισε να συζήσει με την MetLife.

Με αυτούς τους γάμους, οι 3 όμιλοι θα ελέγχουν γύρω στο 80%-85% των συμβολαίων υγείας στην Ελληνική Αγορά.

Όλα δείχνουν ότι έρχεται η ώρα της -εισηγμένης στο Χρηματιστήριο- Ευρωπαϊκής Πίστης (ΕΥΠΙΚ).

Το ερώτημα είναι αν ο γερμανικός όμιλος Allianz θα συμμαχήσει ή θα εξαγοράσει την Ευρωπαϊκή Πίστη.

Τον τελευταίο καιρό στο Χρηματιστήριο, οι μετοχές της Ευρωπαϊκής Πίστης «μαζεύονται» συστηματικά από επαγγελματίες οι οποίοι προφανώς έχουν τις εντολές τους.

Σήμερα στα 6 ευρώ ανά μετοχή, η Ευρωπαϊκή Πίστη διαπραγματεύεται ακριβώς στην αξία της καθαρής της θέσης…

Δηλαδή στέκεται ακριβώς εκεί που πρέπει…

O μεγαλομέτοχος της εταιρείας Χρήστος Γεωργακόπουλος, λένε οι ειδικοί, εκτός του ότι δεν έχει διαδοχή καθώς οι κόρες του έχουν ακολουθήσει διαφορετικό επαγγελματικό προσανατολισμό, έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται ότι το management της εταιρείας του είναι κουρασμένο.

 

Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης ένα βήμα πριν τη δικαίωση…

Ο Κάιν και ο Άβελ. Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης έχει κατηγορήσει τον αδελφό του Mανώλη για μια σειρά υπεξαιρέσεων, μυστικών δανείων, για συνδεδεμένες εταιρείες του εξωτερικού στις οποίες μεταφέρονταν τα λεφτά της Creta Farms, για παράνομους δανεισμούς και φυσικά για παραπλάνηση του ιδίου αλλά και του επενδυτικού κοινού.

Απ΄ ό,τι φαίνεται, το πόρισμα του Εισαγγελέα δικαιώνει τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη…

Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι θα ασκηθεί δίωξη εναντίον του Μανώλη Δομαζάκη, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και της ελεγκτικής εταιρείας Grand Thorton που εκείνη την εποχή διοικούνταν από τον κ. Τζανάτο.

Η άσκηση ποινικής δίωξης θα ανακοινωθεί επισήμως τις αμέσως επόμενες μέρες και δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα συζητείται αύριο -μετά από χρόνια- και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς…

 

Ομπρέλα και Γέφυρα εναντίον Παύλου Πολάκη…

Έξαλλος ήταν -και- χθες ο Νίκος Φίλης με την απαράδεκτη συμπεριφορά, τις χυδαίες εκφράσεις και τις «απειλές» του Παύλου Πολάκη για «τσίγκινα εσώρουχα» και λοιπά.

Οι δύο μεγάλες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Ομπρέλα και η Γέφυρα πιέζουν τον Πρόεδρο να θυσιάσει τον στενό του φίλο και συνεργάτη και να απαλλάξει το κόμμα από τον «αψύ Σφακιανό».

Ο Νίκος Φίλης φώναζε ότι το 2015-2016 έπρεπε να ανεχτεί και να συμβιώσει με τις παράλογες συμπεριφορές της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Σήμερα δεν μπορεί πλέον να ανεχτεί τον Πολάκη…

Ούτε εμείς που τον ακούμε και τον βλέπουμε…

 

Γιάννης Κούστας: Το νέο mega yacht και ο διάδοχος

Οι δουλειές πάνε περίφημα.

Η τιμή της μετοχής της DANAOS SHIPPING ανεβαίνει συνεχώς και τα πλοία της εταιρείας ναυλώνονται ανά ημέρα για πολλές χιλιάδες δολάρια.

Για να καταλάβετε τις διαφορές πριν από ένα χρόνο η τιμή της μετοχής της DANAOS Corp στην WALL STREET είχε περίπου 32 δολάρια και σήμερα έχει σκαρφαλώσει στα 91,46 δολάρια.

Στις αρχές του 2022 η μετοχή βρισκόταν στα 75 δολάρια.

H αξία της εταιρείας στα 1,88 δισ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από μια συναλλαγή η εταιρεία του Γιάννη Κούστα θα έχει κέρδη 57 εκατ. δολαρίων.

Η DanaosShippingσυμφώνησε να πωλήσει δύο πλοία, συνολικής χωρητικότητας 6.422 teu, ηλικίας 20 ετών στην συνολική τιμή των 130 εκατομμυρίων δολαρίων και αναμένεται να παραδοθούν στον αγοραστή τους τον Νοέμβριο του 2022.

Η εταιρεία απέκτησε αυτά τα δύο πλοία ως μέρος της ενοποίησης της Gemini Shipholdings Corporation την 1η Ιουλίου 2021, με βάση την εύλογη αξία των 73 εκατομμυρίων δολαρίων, και αναμένει να σημειώσει σημαντικά κέρδη όταν ολοκληρωθεί η πώληση.

Με άλλα λόγια τα κέρδη θα φθάσουν τα 57 εκατ. δολάρια!

Μετά από όλες αυτές τις ωραίες εξελίξεις ο ευτυχισμένος εφοπλιστής Γιάννης Κούστας επικεφαλής της DANAOS SHIPPING ο οποίος όπως έχει εξομολογηθεί σε φίλους του, θέλει να αποκτήσει με την Δήμητρα Κούστα (έχουν δυο πανέμορφα κοριτσάκια) και τον διάδοχο για τις επιχειρήσεις του, περιμένει με ανυπομονησία το νέο του απόκτημα.

Ένα mega yacht 60 μέτρων, για το οποίο το τελικό ποσό της ναυπήγησης ανήλθε στα 150 εκατ. δολάρια.

Ναι, σωστά διαβάσατε.

150 εκατ. δολάρια και το νέο mega yacht χτίζεται στα περίφημα γερμανικά ναυπηγεία LÜRSSEN.

mega yacht
Ένα από τα διάσημα mega yacht του ναυπηγείου LURSSEN
mega yacht
Ένα από τα διάσημα mega yacht του ναυπηγείου LURSSEN

 

Κουίζ 1:

Όσοι παρακολουθείτε στενά τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης προσέξτε την INTEΑΛ ΙΝΤΕΚ 9,52% 3,68

.

Το σαββατοκύριακο κυκλοφόρησε μια φήμη ότι εντός του Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν 2 deals.

Το πρώτο θα ανακοινωθεί στις 14 Φεβρουαρίου και το δεύτερο στις 28 Φεβρουαρίου.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 105 εκατ. ευρώ. Το ερώτημα είναι ποιες εταιρείες θα εξαγοράσει η εισηγμένη…

 

Κουίζ 2:

Χθες άκουσα αλλά δεν έδωσα πολύ σημασία ότι σε κάποια Αρχή  άρχισαν να ψάχνουν τις εταιρείες Τεχνική Ολυμπιακή της οικογένειας Στέγγου και VEL INVESTMENT FUND AIFLNP V.C.I.C, του Κώστα Βελάνη.

Από σήμερα Δευτέρα θα αρχίσω να το ψάχνω και θα σας ενημερώσω μέσα στην εβδομάδα.

Κάτι μου λέει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά…

 

Κουΐζ 3

Ποιος πρώην Υπουργός της Ν.Δ. οδεύει προς διαγραφή από το κόμμα;

Ήταν υφυπουργός στο οικονομικό επιτελείο.

Παριστάνει τον «Καραμανλικό» για να έχει μια πολιτική στέγη.

Τοποθετήθηκε από την σημερινή κυβέρνηση Πρόεδρος σε μεγάλο Οργανισμό στον οποίο έχει να πατήσει 2 μήνες.

Βγαίνει όμως στα τοπικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και κηρύσσει τον …Ανένδοτο εναντίον στελεχών της κυβέρνησης και του Μαξίμου, μιλώντας για κάθαρση, αξίες και εξυγίανση.

Ο ίδιος τροφοδοτεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση με «στοιχεία για σκανδαλώδεις συμβάσεις και συμφωνίες»…

Πόσος καιρός θα περάσει μέχρι να διαγραφεί;

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.