Άλεξ: Εντοπίστηκε η σορός του; Πού τον τσιμέντωσαν. «Δύο νέες μαρτυρίες…» υποστηρίζει η μητέρα [video]

Ποιες οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση του Άλεξ που αποκάλυψε η Αγγελική Νικολούλη και το Φως στο Τούνελ;

Από την Μπαρμπούτα, την περιοχή που ο Βορειοηπειρώτης, ένας δηλαδή από την παρέα των «νταήδων», είχε πει πως μετέφεραν μ’ ένα καρότσι τον άτυχο Άλεξ, η τραγική μάνα μίλησε στο τηλεοπτικό συνεργείο του «Τούνελ» για νέες μαρτυρίες που έρχονται για πρώτη φορά στο φως.

«Είχαν πει ότι τον κατέβασαν εδώ και ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι μετά έφυγε και δεν ήξερε τι έγινε. Αυτοί που παραδέχτηκαν την πράξη, δεν έλεγαν μέχρι το τέλος τι συνέβη.

Από εκεί και πέρα, υπήρχαν μόνο σενάρια. Εγώ θυμάμαι που είχε όντως χιόνι γιατί και τα σκυλιά που ήρθαν, δεν μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν, λόγω του χιονιού. Χειμώνα βράδυ δεν περνάει ψυχή από αυτό το σημείο» ανέφερε η μητέρα του άτυχου Άλεξ.

«Υπάρχει τώρα μαρτυρία από μία κυρία. Νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας, έπρεπε να κάνει μία καθιερωμένη εργασία σε κοντινή απόσταση και δεν την άφησαν δύο εργάτες να περάσει από αυτό το σημείο. Την έδιωξαν στην ουσία, ήταν σαν κάτι να ήθελαν να κρύψουν. Η περιοχή και η ημερομηνία της έκαναν εντύπωση. Επειδή έγινε εκπομπή σ’ εσάς, αφιερωμένη στην υπόθεση και είχατε αναφερθεί σε κάποια οικοδομικά έργα στο σημείο, εγώ πιστεύω πρέπει να είναι το ίδιο», τόνισε η Νατέλα.

«Δέχτηκα και μία άλλη μαρτυρία από μία σοβαρή κυρία, δασκάλα στο επάγγελμα: “Δεν ήθελα να σε ταράξω, αλλά ήθελα πάντα να σου πω ότι εμείς είδαμε το κυνηγητό. Πρώτα πέρασε σαν σφαίρα ένα παιδί, μάλλον ο Αλέξανδρος και μετά τρέχανε και οι άλλοι”. Το θυμόταν, αλλά δεν είχε συνδυάσει το περιστατικό. Το θεωρούσε δεδομένο ότι το ξέραμε.

Έχω μαζί μου την μητέρα μου που είναι 90 χρονών και προσπαθώ να μην της δείχνω πόσο πολύ στενοχωριέμαι και αυτή μάλλον το ίδιο. Κάποια στιγμή πριν από πέντε – έξι χρόνια την άκουσα που καθόταν μόνη της στο δωμάτιο, έκλαιγε και έλεγε “τον πέταξαν σαν σκυλί”» συμπλήρωσε.

Η Νατέλα είναι και η ίδια δασκάλα μουσικής στο δημοτικό σχολείο της περιοχής και εργάζεται και σ’ ένα ωδείο. «Με βοηθάει πάρα πολύ να ξεφεύγω, έστω για λίγο», λέει στην κάμερα της εκπομπής, ενώ θέλησε να δώσει κι ένα μήνυμα στους γονείς για τα παιδιά τους, αναφερόμενη στο bullying.

«Όσο υπάρχει στην κοινωνία ένα μέρος των ανθρώπων, που πιστεύει ότι πρέπει να κάνει τους άλλους δυστυχισμένους, επειδή είναι δυστυχισμένοι οι ίδιοι, τότε υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να το καταπολεμήσουμε, να είμαστε κοντά στα παιδιά και να το δουλεύουμε. Πρέπει να συζητιούνται τέτοιου είδους περιστατικά» συμπλήρωσε.

Η μητέρα του μικρού Άλεξ, του αγοριού που έγινε το παιδί όλων, δεκαέξι χρόνια μετά τον άδικο χαμό του, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» με αφορμή το bullying που βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα.

«Μετά από τόσα χρόνια δεν κόβεται στα δύο η καρδιά όπως πριν, αλλά στον δικό μας πολιτισμό και στη δική μας κουλτούρα, θα ήταν πιο τίμιο να αποδοθούν οι τιμές που αρμόζουν στο παιδί», ανέφερε για το άψυχο σώμα του γιου της, που δε βρέθηκε ποτέ.

«Είναι πολύ δύσκολο όταν συναντάω τους συμμαθητές του Αλέξανδρου. Έχουν πάρει τα πτυχία τους και έχουν τακτοποιηθεί. Ακόμα και οι δράστες, έχουν πλέον κάνει τα δικά τους παιδιά. Δεν είναι στη Βέροια πια, αλλά δεν μπορεί να με βοηθήσει, ούτε με ενδιαφέρει που είναι ή τι κάνουν.

Αυτό που θα ήθελα είναι να είχαν πει από την αρχή τι έχουν κάνει. Κάποιοι από αυτούς έχουν φύγει στο εξωτερικό. Τον Νάσο τον είχα πετύχει το 2017.

Μπήκα στην αίθουσα του ΚΤΕΛ και παρατήρησα τρεις νεαρούς που μιλούσαν πολύ δυνατά. Με είδε και όταν με αναγνώρισε και αυτός, σηκώθηκε και έφυγε. Ήταν μία πολύ άβολη στιγμή. Έφυγαν από εδώ και ήθελαν να ξεκινήσουν μία καινούργια ζωή, νομίζοντας πως κανείς δεν θα μάθαινε το τι έχουν κάνει. Ο Βορειοηπειρώτης τουλάχιστον έδειξε κάποια ευαισθησία», πρόσθεσε.

«Αισθάνθηκα πολλές φορές την ανάγκη να πιάσω αυτά τα παιδιά και να τους ρωτήσω τι συνέβη, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη σκέψη και την πράξη. Κάποια πράγματα απλά δεν πρέπει να τα κάνεις» συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το λόγο που επέλεξε να παραμείνει στη Βέροια και να μη φύγει από τον τόπο, τόνισε: «Και ποιο είναι το νόημα; Όπου και να πάμε, εμείς το ίδιο έχουμε. Τώρα πλέον η ζωή μου έχει χτιστεί εδώ.

Δεν έχει νόημα να φύγουμε κάπου. Μένοντας εδώ και ξύνοντας πληγές, ίσως έτσι να τιμωρώ και τον εαυτό μου. Δεν υπάρχει παρηγοριά σε αυτό. Δεν τα γιατρεύει όλα ο χρόνος. Εάν σου κόψουν τα χέρια, μπορείς να συγχωρήσεις, δεν μπορείς όμως να αγκαλιάσεις. Εγώ δεν τους έχω συγχωρήσει».

«Δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους που δεν ήθελαν να πουν κάτι που θα μας βοηθούσε και τους λόγους που ξεκίνησαν μία εκστρατεία εναντίον μου. Αυτά με βάζουν σε σκέψεις πως η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που γνωρίζουμε εμείς. Βασίζομαι στο τυχαίο γεγονός και πιστεύω πως κάτι θα βγει…», ανέφερε συγκινημένη η τραγική μάνα του Άλεξ, που έγινε σύμβολο κατά του bullying, καθώς ήταν και από τα πρώτα θύματα που ανέδειξε η εκπομπή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.