Δημοσκοπήσεις, νέα δεδομένα: Τι αλλάζει μετά το ταξίδι ΗΠΑ, πόσο παίρνει ο Ανδρουλάκης [video]

Δημοσκοπικά οφέλη φαίνεται πως προσέφερε στην κυβέρνηση η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για «ΤΑ ΝΕΑ», η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται και φτάνει το 8,9%.

Χαμόγελα στο κυβερνητικό στρατόπεδο φέρνει η δημοσκόπησης της GPO καθώς η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μετά και το ταξίδι στις ΗΠΑ διευρύνεται στις 8,9 μονάδες. Συγκεκριμένα η ΝΔ αυξάνει το ποσοστό της πάνω από μια μονάδα συγκεντρώνοντας 32,1% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ 0,8% το οποίο συγκεντρώνει 11,8% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜέΡΑ15 με 2,3%.

Η λεγόμενη γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων και όσων δε θα ψηφίσουν ανέρχεται στο 13,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί διακριτό προβάδισμα και στη δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών καθώς το 50,1% των ερωτηθέντων έχει θετική και μάλλον θετική άποψη για τον πρωθυπουργό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παραμένει ο τρίτος παίχτης στο πολιτικό σκηνικό καθώς έρχεται δεύτερος με οριακό προβάδισμα από τον τρίτο Αλέξη Τσίπρας συγκεντρώνοντας 36,9% έναντι 36,6% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στις ΗΠΑ αυτήν τη φορά ως τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου της Βοστόνης και στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ένας πόλεμος. Ένας πόλεμος στην ευρωπαϊκή ήπειρο που προκαλεί ατελείωτο ανθρώπινο πόνο και επίσης μας απειλεί με παγκόσμια ύφεση».

Παρελθόν η ενισχυμένη εποπτεία της ελληνικής οικονομίας

Μετά από τέσσερα χρόνια όταν και επιβλήθηκε μόνο στην Ελλάδα η ενισχυμένη εποπτεία της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον παρελθόν.

Μαζί της κλείνει και ένα ς κύκλος υπερδωδεκαετούς οδύσσειας που ταλαιπώρησε τους Έλληνες.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε την απόφαση της Κομισιόν μετά και την 14η και επιτυχημένη αξιολόγηση της χώρας.

«Μετά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, την πρόωρη απελευθέρωση από τα δάνεια του ΔΝΤ και τις αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων, η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας. Και καθιστά, πλέον, εφικτό τον εθνικό στόχο η πατρίδα μας να ενταχθεί στην επενδυτική βαθμίδα το 2023. Κλείνει, έτσι, οριστικά μία πολυετής οικονομική δοκιμασία. Συνεχίζουμε».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.