Ξέσπασε η Έλενα Ακρίτα: «Η γυναίκα του Τζανακόπουλου και η κόρη του Δούρου»

Τι έγραψε η Έλενα Ακρίτα για τις πρωτιές Αχτσιόγλου και Δούρου στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική που ασκήθηκε;

Ο αβάσταχτος σεξισμός, που αντιμετωπίζει ακόμα δυνατές και άξιες γυναίκες ως συντρόφους και κόρες κάποιων και ένα φάουλ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απ’ ό,τι διαβάσαμε σε μεγάλο σάιτ, πρώτη στις εκλογές για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε η γυναίκα του Τζανακόπουλου.

Η κυρά Έφη. Η Τζανακοπούλαινα.

Τρία παιδιά κι ένα κορίτσ’ είχε ο κύρης της με τη μάνα της η κυρά Βαγγελιώ η Αχτσιόγλαινα.

Όμορφη, χαμηλοβλεπούσα στέναζαν οι ρούγες κι οι γειτονιές όταν έβγαινε στο νυφοπάζαρο και τάκα τούκα το πασουμάκι. Χρυσοχέρα στην κουζίνα καμιά τους δεν την έφτανε γι’ αυτό τη ζήλευαν και την κακολογούσαν οι χωριανές της όταν πήγαινε στη βρύση για νερό, ειδικά δε η Σταυρούλα η κόρη του τσέλιγκα πολύ καριόλα.

Η Έφη η Τζανακοπούλαινα πριν τη δει ο Τζαννακόπουλος στο πανηγύρι του Αή Λιά και χάσει τα λογικά του, το φως του ήλιου δεν την είχε δει τέτοιο σεμνό κορίτσι, σπίτι βρύση, βρύση σπίτι. Κλεισμένη μέσα τις νύχτες με το φεγγάρι έλουζε τα μαλλιά της που τι να σου κάνει κι αυτό χωρίς ένα κοντίσιονερ.

Ο Τζανακόπουλος ο γιος του τσέλιγκα με τη μουστάκα σα στριφτή τυρόπιτα την πόθησε τη βοσκοπούλα κι έστειλε προξενιά στον κύρη της. Όμως οι δικοί του δεν την ήθελαν οι δικοί του γιατί ήταν παρακατιανή και δεύτερο βρακί δεν είχε να βάλει που λέει ο λόγος.

Η πεθερά της η Μαριορή η Τζανακοπούλαινα την κάλεσε στο αρχοντικό της και της έταξε λίρες πολλές για να απαρνηθεί το γιο της, αλλά η αγνή Εφούλα δε λύγισε κι έτσι έγινε ο γάμος με βιολιά και με ντούλια στην πλατεία του χωριού και με τον Παντελή Ζερβό στο ρόλο του παπά.

Αυτή η τσουράπω βγήκε πρώτη στην ΚΕ γιατί ούλους μα ούλους τους κέρδισε με τη νοικοκυροσύνη της και τη σεμνότητα της.

Δεύτερη βγήκε η κόρη του Δούρου του κυρ-αστυνόμου ντε. Το Ρηνάκι με τ’ όνομα που ειδικεύεται στον αργαλειό. Τάκου τάκου ο αργαλειός μου τάκου κι έρχεται ο καλός μου τραγουδάει η κόρη η ξανθιά η χαμηλοβλεπούσα και ξεροσταλιάζουν από κάτω τα παλικάρια της γειτονιάς.

Στο Αιγάλεω μεγάλωσε η Ρηνούλα σαν ταπεινό χαμομηλάκι κι ούλη η γειτονιά το ΄χε να το λέει για την ομορφιά και την καλοσύνη της. Άντρα δεν πήρε γιατί δεν είχε φλουριά ο κύρης της να της τα δώσει προίκα: μοναχά δυο φλοκάτες και μια κουβέρτα που ύφανε στον αργαλειό η διχατέρα η παινεμένη. Α, κι ένα σετ μαχαιροπήρουνα ανοξείδωτα με μπλέ ρίγα.

Σάρωσε που λες του Δούρου η κόρη γιατί ο κόζμος τα εκτιμάει τα καλά κορίτσα. Και στη δεκάδα μπήκε και η θυγατέρα του μακαρίτη του Ξενογιαννακόπουλου που μέλι στάζει ο στόμας της και γλύκα τα φιλιά της.

Η Τζανακοπούλαινα, η Ρηνιώ του Δούρου κι η Μαριλίζα από την πάνω ρούγα. ‘Όλο το ανφάν γκατέ, κοπέλες σαν τα κρύα τα νέα.

Να αυτά δεν μπορώ.

Δεν θα το πιάσουμε στα σοβαρά αυτό, μην τρελαθούμε κιόλας. Ούτε σπουδές θα αραδιάσουμε, ούτε πτυχία και μεταπτυχιακά, ούτε έργα και ημέρες. Είναι σαν να κλέβεις εκκλησία, κρίμα δηλαδή. Εκτός αν βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’60 και δεν ενημερώθηκα αρμοδίως να βάλω φουρό και να χορέψω χάλι γκάλι στο πάρτι που έκανε το Φροσί με δάκρυ θαλασσί.

Το ότι κάποιο σάιτ γράφει πως πρώτη σε σταυρούς ήρθε “η γυναίκα του Τζανακόπουλου” είναι συλλεκτικό.

Αν το έκανε σκόπιμα, το λες και κακοήθεια.

Αν δεν το έκανε σκόπιμα, τού υπενθυμίζεις ευγενικά ποιον αιώνα διανύουμε.

Όπως και να ‘χει όμως, η Έφη Αχτσιόγλου δεν είναι η κυρία Πατούλη που την μάθαμε ως κυρία Πατούλη. Η Αχτσιόγλου είναι επιστήμονας, έχει μια αξιόλογη διαδρομή παρά το νεαρό της ηλικίας και ρε παιδί μου ήτανε πολιτική φίρμα πριν παντρευτεί τον Τζανακόπουλο.

Μα η γυναίκα του Τζανακόπουλου;

Σοβαρά τώρα;

Σε γενικές γραμμές οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν αρκετό ενδιαφέρον, πολλές εκπλήξεις και κάποια μελανά σημεία. Το βασικότερο είναι το γεγονός ότι στους τριακόσιους που εκλέχτηκαν δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Και δεν υπάρχει σε μια εποχή όπου εκκρεμούν σημαντικά θέματα όπως ο γάμος, η τεκνοθεσία, η αναγνώριση των πολύχρωμων οικογενειών και τόσα άλλα.

Απαράδεκτο!

Ντροπή μεγάλη για άτομα που δηλώνουν αριστερά να εκφράζουν την ομοφοβία τους αποκλείοντας άτομα εμβληματικά για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του Κινήματος.

Γιατί ομοφοβία είναι. Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές. Ο-μο-φο-βία. Σε λίγο οι σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ θα μας πουν έχω φίλους γκέι αρκεί να μην προκαλούν και να το κάνουν σπίτι τους. Κι όπως ψέγουμε το ΚΚΕ για την άκρα του τάφου σιωπή για θέματα που αφορούν τους ΛΟΑΤΚΙ, έτσι κάνουμε και εδώ.

Δεν μπορείς να είσαι αριστερός και ομοφοβικός ταυτόχρονα. Και είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις να παραγκωνίζονται άτομα που με προσωπικό κόστος, αγωνίζονται για την Ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη σημειώσει φάουλ λόγω ατολμίας σε θέματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Οφείλει να τα διορθώσει αρχίζοντας με την αυτοκριτική του για τα αποτελέσματα μιας άκρως ανησυχητικής και ομοφοβικής ψηφοφορίας.

Λέμε τα καλά, λέμε και τα στραβά. Ή τουλάχιστον τα λέω εγώ.

Εγώ η θυγατέρα του Ακρίτα και της κυρά Σύλβας της Ακρίταινας.»

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.