Επιδότηση συσκευών: Πώς θα τις αποσύρετε και θα βάλετε τα χρήματα στην τσέπη. Τελικός οδηγός [video]

Ποιες οι τελικές πληροφορίες για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών;

Στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» στην οποία θα ενταχθούν περίπου 350.000 νοικοκυριά για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα κυμανθεί από 35% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου και χωρίς να υπάρχει κάποιο άνω όριο

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Οι συσκευές, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι:

– Ψυγεία

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο όφελος από το πρόγραμμα Αλλάζω συσκευή προκύπτει από την εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος που μπορεί να φτάσει το 30% ετησίως. Για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση, οι καταναλωτές εκμεταλλεύονται τις προσφορές μεγάλων παρόχων που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο. Κάντε κλικ στο allazorevma.gr για να συγκρίνετε τις τιμές όλων των παροχων και να επιλέξετε τον φθηνότερο χωρίς καμία δέσμευση.

– Καταψύκτες

– Κλιματιστικά.

Υπενθυμίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών:

– πλυντήρια ρούχων

– πλυντήρια πιάτων

– ηλεκτρικές κουζίνες

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, μάλιστα, τα 350.000 νοικοκυριά που θα μπουν στο πρόγραμμα, θα καταφέρουν να μειώσουν μεσοσταθμικά 30% την κατανάλωση και στον λογαριασμό του ρεύματος. Σε περίπτωση που υποβληθούν πάνω από 350.000 αιτήσεις, τότε θα γίνει ιεράρχηση των αιτήσεων με σειρά κριτηρίων κατάταξης, όπως το εισόδημα ή ακόμη και κοινωνικά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.