Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσωπο έκπληξη για Γραμματέας. Ονόματα

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των προτάσεων του Αλέξη Τσίπρα για Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα Πολιτική Γραμματεία βρίσκεται η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νυν Γραμματέας Δημήτρης Τζανακόπουλος βρίσκεται στην πρόταση του προέδρου για την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, σε συμφωνία με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, προτείνει νέο πρόσωπο για γραμματέα.

Νέο πρόσωπο, που πιθανότατα θα είναι έκπληξη, καθώς στην πρόταση για τη νέα Πολιτική Γραμματεία ακούστηκαν και όσα ονόματα ακούστηκαν έως σήμερα για τη θέση του Γραμματέα,όπως η Όλγα Γεροβασίλη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Διονύσης Τεμπονέρας, η Δανάη Κολτσίδα, η Ρένα Δούρου και ο Κώστας Ζαχαριάδης – στην πραγματικότητα μόνο ένα από αυτά έπαιξε πραγματικά τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, δυο τουλάχιστον πρόσωπα της μειοψηφίας, το ένα με ειδικό πολιτικό βάρος, εκδήλωσαν την επιθυμία να μην είναι υποψήφια.

Το limit up των στελεχών

Οι κάλπες του Απριλίου – στις όποιες ψήφισαν όσοι ήταν μέλη μέχρι τις 21 Μαρτίου – έδειξαν και τις ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Από την καταμέτρηση των σταυρών δόθηκε μια εικόνα για το ποια στελέχη βρίσκονται στο limit up στο «Χρηματιστήριο» του κόμματος.

Η πιο ενδιαφέρουσα μάχη δόθηκε στην Αττική, όπου κατέβηκαν γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Η πρωτιά είχε «άρωμα γυναίκας», με την τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος ´Εφη Αχτσιόγλου να παίρνει τις περισσότερες ψήφους.

Παράλληλα το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης έδειξε την καθαρή επικράτηση των προεδρικών, ενώ σημαντική είναι η παρουσία των πασοκογενών.

Μάλιστα φαίνεται πως υπάρχει πλήρης αφομοίωση των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που κατάφεραν να σημειώσουν σημαντικά υψηλές επιδόσεις (όπως ο Θάνος Μωραΐτης, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιάννης Ραγκούσης κ.α.)

Από το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης φαίνεται πως οι 30ρηδες και οι 40ρηδες παίρνουν πλέον το τιμόνι της Κουμουνδούρου, με τις πρώτες δέκα θέσεις στο λεκανοπέδιο να καταλαμβάνονται από πρόσωπα του περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα.

Από εκεί και πέρα γνωστά στελέχη της Ομπρέλας που στην προηγούμενη κάλπη της Κεντρικής Επιτροπής ήταν στις πρώτες θέσεις δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκαπεντάδα της Αττικής. Γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα τις νέες ισορροπίες που επικρατούν στο κόμμα.

Ο «πρωινός καφές» του Τσίπρα

Σήμερα από την Κεντρική Επιτροπή θα προκύψει η νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος η οποία θα αντανακλά τους νέους εσωκομματικούς συσχετισμούς. Το ενδιαφέρον βέβαια βρίσκεται στο ποιοι θα απαρτίζουν την «Εκτελεστική Γραμματεία», οι οποίοι θα συμμετέχουν στον …πρωινό καφέ του προέδρου του κόμματος.

Στην νέα Εκτελεστική Γραμματεία θα συμμετέχουν έντεκα άτομα, δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας και ακόμα δέκα στελέχη πρώτης γραμμής ( πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες). Παράλληλα σήμερα θα ανακοινωθεί ο γραμματέας του κόμματος, ενώ θα καθιερωθεί και θέση αναπληρωτή γραμματέα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.