Πάτρα: Αυτό είναι το πόρισμα φωτιά για θάνατο Μαλένας-Ίριδας. Ποιος ο «βίαιος μηχανισμός θανάτου»

Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα;

Αποκλείει το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά τα παθολογικά αίτια για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου που έφυγαν πρώτα από τη ζωή, σε ηλικία 3,5 ετών και έξι μηνών αντίστοιχα.

Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν δυστυχώς το χειρότερο σενάριο, δηλαδή αυτό της εγκληματικής ενέργειας αφού οι ειδικοί κάνουν λόγο για “βίαιο μηχανισμό θανάτου” και ασφυξία και στα δύο παιδιά, απορρίπτοντας παράλληλα το ενδεχόμενο δηλητηρίασης.

Το πόρισμα κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα για τη μεν Μαλένα από τις εκδορές που εντοπίστηκαν στο κοριτσάκι και για την Ίριδα από τις κακώσεις στο στόμα, σε συνδυασμό με το πανάκι που βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του βρέφους.

Τα συμπεράσματα των δύο ιατροδικαστών κατατέθηκαν σήμερα στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, δρομολογώντας ουσιαστικά εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις για την υπόθεση, το πόρισμα θα διαβιβαστεί στον ανακριτή που θα αποφασίσει αν θα ασκήσει επιπλέον διώξεις κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται ήδη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ή εάν θα ασκηθούν διώξεις και κατά άλλων προσώπων που εμπλέκονται με κάποιον τρόπο.

Διαβάστε αναλυτικά το πόρισμα των ιατροδικαστών

– Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου.

– Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμός θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/ παθολογοανατομικά/ φωτογραφικά ευρήματα:

Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.