Πόθεν έσχες 2022: Τα μυστικά των πολιτικών. Αμέτρητα ακίνητα, χρυσές λίρες, Μύκονος, τρακτέρ, φουσκωτά

Τα μυστικά των πολιτικών στην φόρα με το πόθεν έσχες 2022.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες 2022, πρώην βουλευτής φυλάει σε θυρίδα 15 χρυσές λίρες, ενώ νυν βουλευτής έχει συμμετοχή σε ακίνητα της Μυκόνου, ένα εκ των οποίων διαθέτει πισίνα 100τμ- Ποιοι διαθέτουν βάρκες ή άλλα πλωτά μέσα;

Άλλοι προτιμούν τις μετοχές και τα αμοιβαία κεφάλαια και άλλοι την ακίνητη περιουσία ή ακόμα πιο παραδοσιακές αξίες. Ο λόγος για τα «διαμάντια» που εντοπίζονται στα πόθεν έσχες των πολιτικών, νυν και πρώην βουλευτών, υπουργών και αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, έχει ανοίξει θυρίδα στην τράπεζα από το 2008 όπου όπως δηλώνει στο πόθεν έσχες χρήσης 2020 φυλάσσει 15 χρυσές λίρες και κοσμήματα από την κληρονομιά της πεθεράς του. Ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης έχει συμμετοχή σε ακίνητα της Μυκόνου, ένα εκ των οποίων διαθέτει πισίνα 100τμ.

Ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός δηλώνει στο πόθεν έσχες του τρακτέρ που έχει αγοράσει το 1994. Ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης έχει συμμετοχές σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από κληρονομιά.

Στην κοινοβουλευτική παράδοση είναι και οι λάτρεις του υγρού στοιχείου, με τους Γ. Βαρουφάκη, Σ. Σακοράφα και Π. Πολάκη να διαθέτουν σκάφος (ή βάρκα σε άλλες περιπτώσεις) και τον Σπ. Λιβανό να δηλώνει ταχύπλοο από το 2015.

Στα άλλα ενδιαφέροντα, ο Στ. Κούλογλου εμφανίζει καταθέσεις που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ, ενώ ο Δημήτρης Βίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης, εμφανίζει καταθέσεις 701 ευρώ και κανένα ακίνητο.

«Ριγμένη» θα πρέπει να νιώθει και η Μ. Απατζίδη του ΜέΡΑ25, η οποία και αυτή, πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλώνει καταθέσεις λιγότερες από 4.000 ευρώ, χωρίς όμως ακίνητα, μετοχές ή κάποιο μέσο μεταφοράς.

Σε αυτούς που χρωστάνε πάντως, αίσθηση προκαλεί η περίπτωση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, ο οποίος εμφανίζει να οφείλει μέσω φόρων και τελών προς το ελληνικό δημόσιο 194.000 ευρώ, εκ των οποίων έχει πληρώσει τα 60.000 ευρώ.

Αυξημένα έσοδα πάντως για το 2020 εμφανίζει και ο πρώην επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δηλώνει 170.000 ευρώ από ακίνητα και 2.211.000 από διάθεση περιουσιακών στοιχείων.

Αυτή τη φορά, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, φρόντισε έγκαιρα να ενημερώσει με δελτίο τύπου πως η συμμετοχή που παραδοσιακά εμφανίζει σε 122 ακίνητα αφορούν σε εγγραφές σε μόνο ένα κτίριο και πως το συνολικό ποσοστό της συμμετοχής του δεν υπερβαίνει το 11%.

Ιδιαίτερα προβληματική εμφανίζεται ωστόσο η περίπτωση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερού, ο οποίος, παρότι δεν εμφανίζει εισόδημα, έχει 19 δανειακές υποχρεώσεις που ξεπερνούν συνολικά τα 1.678.651 ευρώ. Μεγάλα δανεικά ανοίγματα επίσης εμφανίζει και ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος οφείλει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ.

Εντυπωσιακές καταθέσεις και αμέτρητα ακίνητα

Από τους πλέον εύπορους με εντυπωσιακά ποσά τραπεζικών καταθέσεων είναι ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς ο οποίος έχει καταθέσεις στις τράπεζες σε δολάρια ΗΠΑ πάνω από 1,3 εκατομμύρια και το συνολικό ύψος των καταθέσεών του μαζί με της συζύγου του κυμαίνονται σε περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι καταθέσεις αυτές είναι εισοδήματα από προηγούμενα έτη.

Στο πόθεν έσχες του κ. Βαγιωνά υπάρχουν 18 καταγραφές ακινήτων, ενώ τα συνολικά εισοδήματα του ιδίου είναι περίπου 96 χιλιάδες ευρώ και της συζύγου του ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες ευρώ.

Πόθεν έσχες 2022 Παπαδημούλης

Οι καταθέσεις που έχει ο κ. Παπαδημούλης με τη σύζυγό του «ζαλίζουν», ενώ τα ακίνητά τους μειώθηκαν κατά ένα από τη προηγούμενη δήλωση και από 33, ανέρχονται σε 32.

Διαβάστε επίσης: Πόθεν έσχες: Δείτε τα εισοδήματα που δηλώνουν οι πολιτικοί αρχηγοί
Ειδικότερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αγοραπωλησία πέντε ακινήτων το 2020 ενώ όπως ο ίδιος δηλώνει στο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής συνέχισε και το συγκεκριμένο έτος την επιχείρηση μίσθωσης διαμερισμάτων σε ΜΚΟ για μετανάστες.

Δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες του Δημήτρη Παπαδημούλη

Συγκεκριμένα, ο κ Παπαδημούλης δηλώνει ότι αγόρασε διαμέρισμα 5ου ορόφου 52 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας πληρώνοντας 48.900 ευρώ. Επίσης για δύο ακίνητα, 101 τ.μ. και 55 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας δηλώνει «απόκτηση και εκποίηση / διαγραφή στην τρέχουσα χρήση).

Πρόκειται για δύο διαμερίσματα που αγόρασε πληρώνοντας συνολικά 119 χιλ ευρώ και στην συνέχεια πώλησε εισπράττοντας περίπου 102 χιλ ευρώ. Για τα συγκεκριμένα δύο ακίνητα δηλώνει έσοδα από ενοίκια σε ΜΚΟ περίπου 33 χιλ ευρώ τα οποία όπως δηλώνει δόθηκαν ως χορηγίες για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Συνολικά το ζεύγος Παπαδημούλη δηλώνει ιδιοκτησία σε 32 ακίνητα. Επίσης, ο ευρωβουλευτης εμφανίζει χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων που αποτιμάται σε πάνω από 550 χιλ ευρώ (απόκτηση σε προηγούμενη χρήση) ενώ με την σύζυγό του διατηρούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 985 χιλ ευρω. Τα εισοδήματα του ζεύγους για το 2020 αγγίζουν τις 200 χιλ ευρώ.

Υψηλές τραπεζικές καταθέσεις αλλά και μεγάλο αριθμό ακινήτων έχει για ακόμα μια χρονιά η δήλωση περιουσιακής κατάστασης της βουλευτή της ΝΔ στην Ανατολική Αττική Γεωργίας Μαρτίνου.

Η Γεωργία Μαρτίου έχει συνολικά εισοδήματα περίπου 430 χιλιάδων ευρώ, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία της πηγής των εισοδημάτων αυτών προέρχεται από ακίνητα και ανέρχεται στο ποσό των 390 χιλιάδων ευρώ. Στο πόθεν έσχες της κας Μαρτίνου υπάρχουν 114 καταγραφές ακινήτων.

Δηλώνονται ακόμη καταθέσεις σε εφτά τραπεζικούς λογαριασμούς όπου τα συνολικά ποσά που καταγράφονται στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης ανέρχονται σε περίπου 300 χιλιάδες ευρώ.

Επενδυτές σε μετοχές και κάθε είδους χρεόγραφα

Εντυπωσιακή είναι η οικογενειακή περιουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη σε ότι αφορά την κατοχή διαφόρων ειδών χρεογράφων. Ειδικότερα ο κ. Γεραπετρίτης μαζί με τη σύζυγό του είναι κάτοχοι χρεογράφων συνολικής αξίας (αποτίμηση) περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ (αποκτημένα από προηγούμενη χρήση)

Τα συνολικά εισοδήματα του κ. Γεραπετρίτη μαζί με της συζυγου του ξεπερνούν τα 70 χιλιάδες ευρώ.

Στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του κ. Γεραπετρίτη υπάρχουν 32 καταγραφές τραπεζικών λογαριασμών σε ευρώ, δολάρια, γεν και βρετανικές λίρες. Μόνο οι καταθέσεις σε ευρώ ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια. Σε δολάρια ΗΠΑ οι καταθέσεις ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο, ενώ πάνω από 100 χιλιάδες είναι οι καταθέσεις σε βρετανικές λίρες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.