Ελικόπτερο Σάμος: Πώς βρέθηκε το τέταρτο μέλος του πληρώματος. Κολύμπησε μέχρι… [φωτο]

Εντοπίστηκε στην ξηρά στην περιοχή Πλάκα το τέταρτο μέλος του πληρώματος από το ελικόπτερο που έπεσε στη Σάμο, νοτιοδυτικά του νησιού, πώς τα ρεύματα τον βοήθησαν να βγει κολυμπώντας στην παραλία;

Σώος ο πιλότος – Νεκρά τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων το ένα είναι ο Ελληνας που επέβαινε στο ελικόπτερο.

Σώος στη ξηρά εντοπίστηκε το τέταρτο μέλος του ελικοπτέρου που κατέπεσε το απόγευμα σε θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά της Σάμου ενώ επιχειρούσε κατάσβεση στο νησί.

Πρόκειται για ένα Μολδαβό υπήκοο που είναι καλά στην υγεία του. Ζωντανός διεσώθη και είναι καλά στην υγεία του επίσης ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου. Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ δύο από τους επιβαίνοντες που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή, παρά τις προσπάθειες για ανάνηψη στη ξηρά μεταφέρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Νεκροί είναι ο Έλληνας μεταφραστής και ο ένας εκ των δύο Μολδαβών που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα:

1ος που διασώθηκε ειναι ο Μολδαβός μηχανικός,

2ος που εντοπίστηκε και είναι νεκρός ειναι ο Έλληνας

3ος που εντοπίστηκε και ειναι νεκρός ειναι ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης και

ο 4ος που βγήκε ζωντανός στη στεριά ειναι ο Μολδαβός πιλότος

Το χρονικό της συντριβής

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55.

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση το πυροσβεστικό ελικόπτερο επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι τουλάχιστον 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi 8 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και έχει φτάσει επίσης ένας σκάφος του Λιμενικού.

Περίπου στις 18:30,σχεδόν 35 λεπτά μετά την συντριβή του ρωσικής κατασκευής πυροσβεστικού ελικοπτέρου, άντρες του Λιμενικού εντόπισαν σώο τον Μολδαβό μηχανικό.

Λίγο πριν τις 19:30 εντοπίστηκε το δεύτερο μέλος του πληρώματος χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα βρέθηκε και περισυνελέγη από το Λιμενικό Σώμα και ο τρίτος.

Σε ότι αφορά τη διερεύνηση του αεροπορικού ατυχήματος, ο Αερολιμεναρχης Σάμου έχει ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών) για να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.