Fuel Pass 2: Μπήκαν τα χρήματα σε 1,8 εκ. πολίτες, τι σημαίνει αν δεν τα λάβατε. Τι ισχύει για Fuel Pass 3

Τι σημαίνει αν ακόμα δεν έχετε λάβει τα χρήματα του Fuel Pass II;

Ποσά επιδότησης της αγοράς καυσίμων έως 100 ευρώ εισέπραξαν και αναμένεται να λάβουν περίπου 1,8 εκατ. πολίτες.

Πρόκειται για πολίτες που υπέβαλαν πρόσφατα τις σχετικές αιτήσεις στην ψηφιακή πύλη vouchers.gov.gr/fuelpass. H επιδότηση Fuel Pass 2 καλύπτει το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2022.

🡆 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ NEA ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2024 ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΟ

Βάσει πρόσφατων δηλώσεων του υπουργού Οικονιμικών Χρήστου Σταϊκούρα, είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί συνέχιση της καταβολής της συγκεκριμένης επιδότησης και για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2022 – Fuel Pass 3.

Το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών της επιδότησης προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε είτε στους τραπεζικούς λογαριασμούς είτε στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων.

Aν δεν έχετε λάβει ακόμα τα χρήματα για το Fuel Pass 2, είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά την αίτηση σας κάνοντας κλικ στο vouchers.gov.gr/fuelpass :

Σημειώνεται ότι πέρα από το Fuel Pass, οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν σημαντικά ποσά και από το ηλεκτρικό ρεύμα. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, οι καταναλωτές εκμεταλλεύονται τις προσφορές μεγάλων παρόχων. Κάντε κλικ στο allazorevma.gr για να συγκρίνετε τις τιμές όλων των παροχων και να επιλέξετε τον φθηνότερο χωρίς καμία δέσμευση.

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Στην περίπτωση δε της ψηφιακής κάρτας το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και
β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Η διαδικασία για την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους του Fuel Pass 2

Oι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις αποστέλλονται στις τράπεζες το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας και η πίστωση του Fuel Pass 2 γίνεται στους λογαριασμούς από την τράπεζα μέσα σε λίγες μέρεςαπό την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής του.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση κάθε πολίτη μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις ακόλουθες καταστάσεις:

1. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ
2. ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ
3. ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ
4. ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
5. ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
6. ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ

Την ίδια ώρα η πτώση των τιμών, η έλευση της περιόδου των διακοπών, αλλά και οι επιδοτήσεις μέσω fuel Pass 2 έχουν φέρει άνοδο στην κατανάλωση υγρών καυσίμων τις πρώτες μέρες του Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, με βάση παράγοντες της αγοράς, η αμόλυβδη, σε σχέση με πέρυσι κινείται αυξητικά κατά 5-7%, ενώ το πετρέλαιο κίνησης καταγράφει άνοδο της τάξης του 2015.

Πάντως πτωτικά κινήθηκε η αγορά τους προηγούμενους μήνες,

Συγκεκριμένα τονν Ιούνιο σύμφωνα με πληροφορίες η μείωση κατανάλωσης στη βενζίνη έφτασε στο 10% την ώρα που η μέση τιμή, με βάση τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων, διαμορφώθηκε στα 2,4 ευρώ το λίτρο και στα 2,55 ευρώ ανά λίτρο η βενζίνη 100 οκτανίων.

Τον Ιούλιο η κατανάλωση βενζίνης, επίσης, μειώθηκε ωστόσο με ρυθμό χαμηλότερο σε σχέση με Ιούνιο κα. Ετσι, τον περασμένο μήνα η πτώση στην κατανάλωση βενζίνης περιορίστηκε στο 5% την ώρα που η μέση τιμή της αμόλυβδης 85 οκτανίων είχε διαμορφωθεί στα 2,3 ευρώ ανά λίτρο και της αμόλυβδης 100 οκτανίων στα 2,5 ευρώ το λίτρο.

Στο μεταξύ το λαθρεμπόριο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, κυρίως. λόγω του κινήτρου που δίνει ο φόρος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μιλώντας χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε ότι για τη νοθεία στα καύσιμα, ότι μεικτά συνεργεία έχουν ήδη κλείσει μόνιμα δύο πρατήρια, ωστόσο εξήγησε ότι ο έλεγχος είναι πάρα πολύ δύσκολος. Η νοθεία γίνεται με πολύ εξελιγμένο τεχνικά τρόπο και για να εντοπιστεί πρέπει να είναι σε ποσοστό πάνω από 50%.

Το ζήτημα της νοθείας των καυσίμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σημείωσε η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, στην ΕΡΤ χθες, λέγοντας ότι τα αυτοκίνητα χαλάνε λίγα μέτρα μετά τα πρατήρια. ‘Το κράτος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της νοθείας” είπε η πρόεδρος υπογραμμίζοντας ότι οι καταγγελίες είναι πολλές.
Σύμφωνα με την κυρία Ζάγκα η ζημιά σε ένα όχημα που θα κινηθεί με νοθευμένο καύσιμο είναι μεγάλη και μπορεί να ξεπεράσει τα χίλια ευρώ. “Ως πρόεδρος του κλάδου έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Οι καταναλωτές πρέπει να έχουν σταθερά το δικό τους πρατήριο. Φθηνή βενζίνη δεν υπάρχει” ανέφερε η πρόεδρος.

Συμβούλευσε μάλιστα τους οδηγούς να κρατάνε τις αποδείξεις και να απευθύνονται αμέσως τόσο στο κατάστημα καυσίμων όσο και στην εταιρεία. Σύμφωνα με την πρόεδρο οι εταιρείες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα μαγαζιά τους”.

Όπως είπε πρέπει οι οδηγοί, με το που ακινητοποιείται το αυτοκίνητό τους να τηλεφωνούν στην αστυνομία και στο 1520 και να καταγγέλουν τη νοθεία.

Πηγή: Reporter.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.