Σταματία Γεωργαντή: Ποια πραγματικά η πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου. Ράκος για καταγγελίες [video]

Ποια είναι πραγματικά η Σταματία Γεωργαντή, η πρεσβυτέρα του πατέρα Αντωνίου, ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου;

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για τα όσα συνέβαιναν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, της ΜΚΟ που έχει ιδρύσει ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου.

Στο κάδρο των καταγγελιών μπαίνει και ο πατέρας Αντώνιος, μετά από την κατάθεση του 19χρονου, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι έχει ασελγήσει σε βάρος του, σύμφωνα με το Κυριακάτικο Πρώτο Θέμα.

Στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου βρίσκεται η σύζυγός του, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η οποία έχει δηλώσει πως είναι βέβαιη πως πίσω από τις καταγγελίες των παιδιών, κρύβονται συμφέροντα.

Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έχει καταγωγή από τη Χίο, όπου και γνώριζε πολύ πριν τον παντρευτεί τον πατέρα Αντώνιο. Μαζί έχουν τρία παιδιά, δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο τους οποίους υιοθέτησαν, καθώς και τον 11χρονο Νώε.

«Πίσω από την όλη υπόθεση κρύβονται συμφέροντα»

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ την Παρασκευή, καθώς βρισκόταν στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου, εξέφρασε την αγανάκτηση και τη λύπη της της ίδιας αλλά και όλου του διοικητικού συμβουλίου, «γιατί το θέμα πήρε φοβερές διαστάσεις, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι.

Την καταγγελία τη μάθαμε ξαφνικά χθες το μεσημέρι (Πέμπτη) από τα κανάλια, μας έχει θορυβήσει πολύ».

Δήλωσε βέβαιη πως πίσω από την όλη υπόθεση κρύβονται συμφέροντα ενώ είπε πως «φυσικά, θεωρούμε ότι τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες, πιθανότητα, να είναι υποκινούμενα από κάποιον». Τόνισε πως πρόκειται για «ψέματα και συκοφαντίες» πως «κανείς δεν μπορεί να τα αποδεχθεί».

«Πήραν αφορμή από ένα δημοσίευμα. Βάλλεται ένας οργανισμός επειδή ένα παιδί είχε την κακία να πάει να καταθέσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας Αντώνιος μαζί με την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή στην ΕΡΤ

Μάλιστα μόλις λίγες ημέρες πριν να έρθουν στη δημοσιότητα οι σοβαρές καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», είχε δώσει συνέντευξη στο Μega:

«Αν ο πατέρας Αντώνιος είναι η ψυχή της Κιβωτού, η πρεσβυτέρα είναι υπό σκιά. Έχετε πολύ δίκιο ότι είναι η ψυχή της Κιβωτού. Αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Εγώ απλά συμπορεύομαι. Προσπαθώ να ακολουθήσω αυτά που κάνει εκείνος» είχε υποστηρίξει.

Σε ερώτηση «ποιος κρατάει το σπίτι τους, αφού βρίσκονται όλη μέρα στην Κιβωτό», η Σταματία Γεωργαντή είχε απαντήσει: «Εγώ βασικά. Οι νοικοκυρές τα επωμίζονται όλα. Άλλωστε πιστεύω ότι κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από κάποια άλλα.

Οπότε και να μείνουν λίγο πίσω κάποιες δουλειές στο σπίτι, δεν χάλασε ο κόσμος», ενώ σε ερώτημα για το «αν ο πατέρας Αντώνιος έχει κάποιο ελάττωμα» είχε σημειώσει: «Όχι δε νομίζω. Τον έχει απορροφήσει τόσο η εργασία του που ασχολείται τόσο με τα παιδιά, που νομίζω ότι έχει χαθεί ό,τι κι αν ήταν, ας πούμε».

Δείτε τι είχε δηλώσει η πρεσβυτέρα, λίγες ημέρες πριν από τη «βροχή» καταγγελιών

Σταματία Γεωργαντή πρεσβυτέρα βιογραφικό: Ποια είναι η σύζυγος του Πατέρα Αντώνιου

Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή είναι κόρη του Μιχάλη Γεωργαντή και της Μανθούλας Μαμαλή και εγγονή του Μανώλη Γεωργαντή που μεγάλωσαν στα Γιωργαντίδικα στο Βροντάδο.

Από μικρή η Σταματία γαλουχήθηκε στα χριστιανικές παραδόσεις και έκανε πράξη της τις αλήθειες του Ευαγγελίου για την Αγάπη στον πλησίον.

Χρόνια πολλά πριν ο Θεός την καλέσει για πρεσβυτέρα, η Σταματία διακονούσε στο κατηχητικό έργο της εκκλησίας και ήταν πολύτιμος συνεργάτης του αείμνηστου θεολόγου Ευάγγελου Αλιβάνογλου.

Ήταν παρούσα σε συγκεντρώσεις και εξορμήσεις των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων και διετέλεσε ομαδάρχης και αρχηγός στις κατασκηνώσεις της Πνευματικής Εστίας «Ο Αλέξανδρος Γκιάλας» στον Προφήτη Ηλία στα Θυμιανά.

Διακόνησε για λίγο στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της εκκλησίας της Χίου και από το 1998 βρέθηκε στην Αθήνα κοντά στο σύζυγό της πατέρα Αντώνιο , που το Μάρτιο του 1998 χειροτονήθηκε διάκονος και τον Απρίλιο του ίδιου έτους σε πρεσβύτερο αναλαμβάνοντας τη διακονία του Ιερού ναού του Αγ. Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος στον Κολωνό και παράλληλα υπεύθυνος του κέντρου Νεότητας της εκκλησίας.

Δείτε την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή να υπερασπίζεται τον σύζυγο της.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.