Απρόσμενες εξελίξεις για τα cryptos: Τι συμβαίνει με το Bitcoin

Σε χαλάρωση της στάσης από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ «ποντάρουν» οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων μετά την αναστάτωση στον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο, οδηγώντας σε ράλι το Bitcoin, αλλά και ολόκληρη την αγορά.

Παρότι δεν υπάρχουν ακόμη σαφή στοιχεία και τα κρυπτονομίσματα εξακολουθούν να επηρεάζονται σημαντικά από τον πληθωρισμό και την πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, επικρατεί αισιοδοξία πως η Fed θα σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια τον Μάιο.

Με βάση αυτή την προσδοκία και παρά την τεράστια αναστάτωση στις τράπεζες την τελευταία εβδομάδα, το Bitcoin οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιανουάριο του 2021.

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο σε αποτίμηση κρυπτονόμισμα έχει ξεπεράσει τα 26.541 δολάρια και ενισχύεται κατά περίπου 7% μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Μάλιστα, ορισμένοι αναλυτές προεξοφλούν πως το όριο των 26.000 δολαρίων μπορεί να σηματοδοτεί την έναρξη ενός bull market στην αγορά.

Από την αρχή του έτους, το Bitcoin έχει ενισχυθεί κατά περίπου 63% και βρίσκεται κοντά σε υψηλά περίπου 9 μηνών.

Βέβαια απέχει πολύ από την κορύφωση των 69.000 δολαρίων που άγγιξε τον Νοέμβριο του 2021.

Δεδομένου ότι το Bitcoin έχει απόλυτη κυριαρχία στην αγορά, αποτελώντας το 43% της συνολικής αξίας της, η άνοδός του δίνει συνολική ώθηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap η αποτίμηση της αγοράς ανέρχεται στο 1,14 τρισ. δολάρια, με άνοδο 5,59% το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Βέβαια, η αισιοδοξία που επικρατεί στην αγορά ανεβάζει και μικρότερα tokens όπως το Ether (+4,7%), το Solana (+4%), το Avalanche (+6%) και το Cardano (+3,79%) μεταξύ άλλων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.