Καρναβάλι Πάτρας 2012: άρματα σε ρυθμό οικονομικής κρίσης

Πόσοι επισκέπτες φτάνουν στο Καρναβάλι της Πάτρας 2012 για να λάβουν μέρος σε πληρώματα και άρματα που χορεύουν στον ρυθμό της οικονομικής κρίσης;

Συνεχίζουν να φτάνουν στην Πάτρα χιλιάδες επισκέπτες προκειμένου να λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή της πόλης, και στις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού, που στέλνει το δικό του μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε αυτή τη δύσκολη εποχή, καλώντας τον κόσμο να το «ρίξει έξω» για λίγο.

Όπως γράφει το thebest.gr. συνεχίζεται η άφιξη των επισκεπτών στο καρναβάλι της Πάτρας 2012. Αυξημένη ήταν η κίνηση από χθες στα ΚΤΕΛ Αχαΐας, ωστόσο όπως αναφέρεται διαπιστώνεται μία μείωση της τάξης του 15% σε σχέση με πέρυσι.

Τα δρομολόγια από την Αθήνα για την Πάτρα έχουν συχνότητα ανά 10λεπτο ή 5λεπτό και μεγάλη αύξηση στις αφίξεις αναμένει το ΚΤΕΛ από σήμερα το μεσημέρι.

Απόψε πληρώματα και άρματα στο καρναβάλι Πάτρας 2012 υπόσχονται μια ξεχωριστή καρναβαλική νύχτα. Στη νυχτερινή παρέλαση πρωταγωνιστές είναι τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού, που διαδέχονται τα άρματα του Δήμου.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της φαντασίας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης, που πλημμυρίζουν σαν χείμαρρος τους δρόμους κινητοποιώντας την πόλη όλη και θέτοντάς την σε ξέφρενους ρυθμούς.

Για τις παρελάσεις στο Πατρινό Καρναβάλι 2012 έχουν δηλώσει συμμετοχή 138 πληρώματα, που αποτελούνται από 30.000 καρναβαλιστές, σύμφωνα με τον Οργανισμό του Καρναβαλιού. Αρκετά από τα πληρώματα θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές, που δίνουν όπως πάντα έναν ιδιαίτερο τόνο και σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες και πολύχρωμες στολές αλλά και τα πρωτότυπα θέματα προσφέρουν μερικά από τα highlights των παρελάσεων.

Στο Καρναβάλι Πάτρας 2012, ανεξάντλητη πηγή της καρναβαλικής έμπνευσης των πληρωμάτων στάθηκαν η οικονομική κρίση και τα δεινά της, που αντιμετωπίστηκαν με το αφοπλιστικό, σατιρικό, σκωπτικό, χιουμοριστικό και συχνά καυστικό και ανατρεπτικό τρόπο αποκαλύπτοντας μέσα από το αμίμητο καρναβαλικό δαιμόνιο πολλές και διαφορετικές εκδοχές των όσων ζούμε.

Έτσι οι παρελάσεις στο μεγαλύτερο μέρος τους θα έχουν χρώμα ευρώ και ενίοτε δραχμής, θα κατεβάσουν τη Μέρκελ και τους λοιπούς ευρωπαίους και ντόπιους εταίρους στο δρόμο, ενώ δεν θα λείψει και πλήθος άλλων ευρηματικών ιδεών με ευρύτατη θεματολογία.

Δείτε τα καλύτερα άρματα στο Πατρινό Καρναβάλι 2011 .

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.