Ανατριχίλα με το Μικρό Ταρανδάκι του Netflix: Γιατί προκαλεί σχόλια, η αλήθεια για πρωταγωνιστή [video]

Τι συμβαίνει με το Μικρό Ταρανδάκι του Netflix;

Πρεμιέρα έκανε στο Netflix η νέα τηλεοπτική σειρά Baby Reindeer ή Μικρό Ταρανδάκι στα ελληνικά.

Αμέσως μετά την κυκλοφορία, κατάφερε να σκαρφαλώσει στο Top 10 των περισσότερων χωρών που είναι διαθέσιμη η streaming υπηρεσία, εξαιτίας της ανατριχιαστικής και σκοτεινής ιστορίας που ξεδιπλώνεται στα επεισόδια.

Οι περισσότεροι συνδρομητές του Netflix, έσπευσαν να σχολιάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως όσα παρακολούθησαν στη νέα σειρά, τους έκαναν να νιώσουν άβολα έως και να φοβηθούν.

Αυτό που δεν γνώριζαν όμως, είναι ότι ο Ρίτσαρντ Γκαντ που δημιούργησε τη σειρά, ενώ πρωταγωνιστεί κιόλας, ουσιαστικά περιγράφει τη ζωή του.

Υποδυόμενος τον εαυτό του ως Nτόνι Νταν, ο Γκαντ εμβαθύνει στην πολυετή παρενόχληση από μια γυναίκα ονόματι Μάρθα, απεικονίζοντας τα δικά του ελαττώματα και τη δική του συνενοχή στην κατάσταση.

Παρά την αναγνώριση των λαθών του, έρχεται επίσης αντιμέτωπος με την αλήθεια του παρελθόντος του, συμπεριλαμβανομένης της βίας που υπέστη.

Όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν σε μία παμπ του Λονδίνου όπου δούλευε, εμφανίστηκε μία λυπημένη γυναίκα. Χωρίς να έχει χρήματα πάνω της, ο Γκαντ προσφέρθηκε να την κεράσει ένα τσάι.

Από εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησε ένας εφιάλτης που κράτησε 6 ολόκληρα χρόνια.

Όπως αναφέρει ο Γκαντ, στα χρόνια που ακολούθησαν, η Μάρθα του έστειλε 41.071 email, φωνητικά μηνύματα 350 ωρών, 744 tweets, 46 μηνύματα στο Facebook, 106 σελίδες επιστολών και αρκετά περίεργα δώρα. Κάθε email μάλιστα που εμφανίζεται στη σειρά του Netflix, είναι ένα πραγματικό μήνυμα που έλαβε ο Ρίτσαρντ Γκαντ.

Η Μάρθα παρενόχλησε επίσης αρκετούς ανθρώπους που ήταν κοντά του, συμπεριλαμβανομένων των γονιών του και μιας τρανς γυναίκας, με την οποία είχε αρχίσει να βγαίνει λίγο πριν ξεκινήσει η εμμονή της Μάρθα μαζί του.

H ηθοποιός Τζέσικα Γκάνινγκ υποδύεται στη σειρά τη stalker του Ρίτσαρντ Γκαντ

Όταν ο Γκαντ προσπάθησε να πάει στην αστυνομία, ανακάλυψε ότι οι νόμοι γύρω από την παρενόχληση και την κακοποίηση είναι – σύμφωνα με τα δικά του λόγια – «εντελώς ανόητοι».

Παρά το γεγονός ότι η σειρά δείχνει ότι τη Μάρθα είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για παρόμοιες κατηγορίες, ο Γκαντ ενημερώθηκε ότι χρειαζόταν συγκεκριμένα στοιχεία για άμεσες απειλές, προκειμένου οι αρχές να λάβουν οποιαδήποτε δράση.

«Ψάχνουν για μαύρο και άσπρο, καλό και κακό, και δεν λειτουργεί έτσι», είχε δηλώσει στον Independent. «Μπορείς πραγματικά να επηρεάσεις τη ζωή κάποιου υπό τις παραμέτρους της νομιμότητας και αυτό είναι κάπως τρελό».

Ο Ρίτσαρντ Γκαντ υποδύεται στη σειρά… τον εαυτό του

Στην τηλεοπτική σειρά του Netflix, η Μάρθα λαμβάνει τελικά ποινή φυλάκισης εννέα μηνών και περιοριστικά μέτρα διάρκειας 5 ετών. Στην πραγματική ζωή, ο Γκαντ δεν αποκάλυψε ποτέ τις λεπτομέρειες για το πώς επιλύθηκε η κατάσταση πέρα ​​από το γεγονός ότι είχε «ανάμεικτα συναισθήματα» γι ‘αυτό.

Στην ίδια συνέντευξη στον Independent, ο Γκαντ είχε τονίσει: «Το stalking και η παρενόχληση είναι μια μορφή ψυχικής ασθένειας. Θα ήταν λάθος να τη σκιαγραφήσουμε ως τέρας, γιατί δεν είναι καλά και το σύστημα απέτυχε απέναντί της».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.