Το αόρατο αεροπλάνο του Aδόλφου Χίτλερ

Πού βρίσκεται το περίφημο αόρατο αεροπλάνο του Χίτλερ; Ποιος ήταν ο στόχος των μηχανικών όταν το έφτιαχναν;

Σε μία αποθήκη του Μουσείου Αεροναυπηγικής και Διαστήματος έξω από την Ουάσιγκτον, κρύβεται ένα από τα μυστικά όπλα της Αεροπορίας των ναζί και του Χίτλερ. Πρόκειται για το Ηorten 2-29, το ένα και μοναδικό «αόρατο» αεροπλάνο που πρόλαβαν να κατασκευάσουν οι Γερμανοί στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έπειτα από 64 χρόνια, Αμερικανοί αεροναυπηγοί κατασκεύασαν ένα ακριβές αντίγραφο.

Οι Αμερικανοί αεροναυπηγοί απέδειξαν πως το αεροπλάνο ήταν πράγματι «αόρατο» για τα ραντάρ της εποχής. Αν μάλιστα είχαν προλάβει οι Γερμανοί και ο Χίτλερ να το βγάλουν στη μαζική παραγωγή λίγα χρόνια νωρίτερα, θα μπορούσε να είχε αλλάξει τη ροή του πολέμου.

Στόχος των μηχανικών ήταν να διαπιστώσουν αν το λεγόμενο αόρατο αεροπλάνο μπορούσε πράγματι να κρυφτεί από τα «μάτια» των συμμαχικών ραντάρ. Στην προσπάθειά τους, ανακάλυψαν νέα στοιχεία για το πόσο κοντά βρέθηκαν οι ναζί στη μαζική παραγωγή του αεροσκάφους.

Το μεγαλύτερο τμήμα του αόρατου αεροπλάνου καλύπτεται από πτερύγια, τα οποία είναι και το μυστικό της αεροδυναμικής του κατασκευής. Μοιάζει πολύ στην όψη με το σημερινό αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-2, αλλά και με όχημα του «Πολέμου των Άστρων». ο ξύλο είναι το κύριο υλικό κατασκευής του, ενώ διαθέτει δύο τζετ κινητήρες. Το αεροπλάνο είναι σχεδιασμένο για να φτάνει την ταχύτητα των 970 χιλιομέτρων την ώρα. Είναι επίσης οπλισμένο με τέσσερα πολυβόλα των 30 χιλιοστών και δύο βόμβες των 500 κιλών.

Την περίοδο που ο Χίτλερ έβλεπε το τέλος να πλησιάζει, στράφηκε στα μυστικά όπλα που είχαν αναπτύξει οι επιστήμονες τους οποίους είχε στην υπηρεσία του. Δύο από αυτούς ήταν οι αδερφοί Χόρτεν, που δούλευαν για την κατασκευή ενός αόρατου αεροπλάνου.

Διαβάστε ποιος ο άγνωστος γιος του Χίτλερ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.