Στουρνάρας: Ποιες 28 αποκρατικοποιήσεις προανήγγειλε

Ποιες άμεσες αποκρατικοποιήσεις ανακοίνωσε ο Γιάννης Στουρνάρας; Πώς περιέγραψε το πρόγραμμα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση;

Καθολικές αποκρατικοποιήσεις σε τουλάχιστον 28(!) δημόσιες επιχειρήσεις και Οργανισμούς προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.

Το κύριο βάρος, είπε θα δοθεί στην ολοκλήρωση των 6 αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες ήδη εξελίσσονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες [Κρατικά Λαχεία, Ελληνικό, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, IBC, Κασσιώπη, Αφάντου], στην εκκίνηση 9 ακόμη αποκρατικοποιήσεων [lease back 28 Ακινήτων, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ], οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, καθώς και 13 ακόμη αποκρατικοποιήσεων, πχ. λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ.λπ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, καθόρισε τους τέσσερις άξονες οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής:

Περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή: Πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που ορίζει το μνημόνιο, να τηρηθούν τα υπεσχημένα, για να μην τεθούν σε κίνδυνο οι μισθοί και οι συντάξεις. Η χρονική επιμήκυνση είναι αναγκαία, κάτι που προϋποθέτει την ανάγκη για περισσότερα χρήματα, άρα και διαπραγμάτευση.

Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας: Πρέπει να ολοκληρωθούν οι ανάλογες μεταρρυθμίσεις του προγράμματος, να ξεπεραστούν εμπόδια όπως η νομοθεσία για χρήσεις γης, επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης, η γραφειοκρατία, η φοροδιαφυγή.

Αναπτυξιακή ώθηση: Στροφή ΕΣΠΑ σε υποδομές και δραστηριότητες που αυξάνουν την παραγωγικότητα και ενισχύουν την εξωστρέφεια. Έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις.

Διαβάστε ποιο το βιογραφικό του Γιάννη Στουρνάρα υπουργό Οικονομικών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.