Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων: για ποια ακίνητα

Ποιο είναι το νέο μέτρο για τα ακίνητα; Διαβάστε ποια κτίρια και ακίνητα θα καταγραφούν ηλεκτρονικά στην Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων;

Όλα τα κτίρια είτε πρόκειται για αυθαίρετα είτε νόμιμα θα πρέπει να καταγραφούν ηλεκτρονικά με την υπαγωγή τους στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων, αλλιώς δεν θα μπορεί να γίνει καμία αγοραπωλησία, μεταβίβαση ή νομιμοποίηση.

Αυτό προβλέπεται από το σχέδιο προεδρικού διατάγματος το οποίο δόθηκε χτες για διαβούλευση προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζεται ύστερα από έξι μήνες. Η σκοπιμότητα της Ηλεκτρονικής ταυτότητας ακινήτων είναι, όπως εξηγούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες – κάτι που δεν συμβαίνει κατά κύριο λόγο σήμερα – ποιες παραβάσεις βαρύνουν τα κτίρια ώστε να μη βρεθούν προ απροόπτου όταν θελήσουν για παράδειγμα να πουλήσουν ή να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα αυθαίρετα, ασχέτως εάν έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των προηγούμενων νόμων ή πρόκειται να ενταχθούν στον νέο νόμο που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα πρέπει να καταγραφούν ηλεκτρονικά – να ενταχθούν δηλαδή στο μέτρο της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίων – μέσα στην επόμενη πενταετία.

Δείτε τη φωτογραφία για την Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων:
a734a69d289cfb518f6ee1cdcdfc2ea8

Διαβάστε πώς θα αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα τα ακίνητα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.