Ποια επαγγέλματα έχουν μέλλον στην Ευρώπη και την Ελλάδα

Ποια είναι τα επαγγέλματα που έχουν μέλλον στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα και μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας;

Τα «πράσινα» επαγγέλματα που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών, τα «λευκά» επαγγέλματα σε Ελλάδα και Ευρώπη που αφορούν κυρίως τον χώρο της υγείας, καθώς και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, είναι αυτά που θα δημιουργήσουν μελλοντικά τις περισσότερες θέσεις εργασίας.

Οπως επισήμανε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Λάζλο Άντορ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, θα γίνει προσπάθεια να κατευθυνθούν οι νέοι σ’ αυτά τα επαγγέλματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο κ. Άντορ γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι η Επιτροπή προσπαθεί να προωθήσει συγκεκριμένο σχέδιο, μέσω του οποίου οι νέοι σε Ελλάδα και Ευρώπη θα μπορούν μέσα σε τέσσερις μήνες είτε να βρουν εργασία σε κάποιο τέτοιο επάγγλεμα, είτε να ενταχθούν σε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή πρόγραμμα κατάρτισης.

Δείτε ποια είναι τα 20 πιο παχύσαρκα επαγγέλματα σύμφωνα με νέα μελέτη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.