Γιάννης Σμπώκος: θρίλερ στον Κορυδαλλό, πώς συνδέεται με Βλαστό

Πώς εμπλέκεται ο Γιάννης Σμπώκος με τον βαρυποινίτη, Παναγιώτη Βλαστό;

Νέα στοιχεία σοκ έχουν κάνει εφιαλτικές τις νύχτες στις φυλακές Κορυδαλλού, αφού όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, οι δύο βομβιστικές επιθέσεις εναντίον ακινήτων που «συνδέονται» με τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, εμπλέκουν και τον Παναγιώτη Βλαστό.

Πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Δικαιοσύνης συσχετίζουν τις δύο επιθέσεις σε Κηφισιά και Ν. Ερυθραία με τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος κρατείται τους τελευταίους μήνες στη Στ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκδοχή, ο Βλαστός απαίτησε από τον Γιάννη Σμπώκο «προμήθεια» ύψους 10 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έλαβε ως μίζα το διάστημα που διετέλεσε γενικός γραμματέας Εξοπλισμών. Σύμφωνα με αστυνομικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο Βλαστός δεν ήρθε σε απευθείας επικοινωνία με τον Σμπώκο, αλλά μετέφερε την απαίτησή του στον άλλοτε στενό συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου μέσω άλλου κρατουμένου της Στ΄ πτέρυγας.

Βέβαια, την εκδοχή της Αστυνομίας ανατρέπει πηγή που εμφανίζεται να έχει προσωπική γνώση του θέματος. Μιλώντας στην «Καθημερινη» αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο Βλαστός ήρθε σε απευθείας επικοινωνία με τον Γιάννη Σμπώκο και ζήτησε χρήματα για λογαριασμό και του βαρυποινίτη Γιάννη Σκαφτούρου, με τον οποίο ο Βλαστός διατηρεί στενή σχέση.

Σημειώνεται ότι αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης απέστειλε στα τέλη Απριλίου έγγραφο προς την αρμόδια Εισαγγελία Πειραιά με το οποίο ενημερώνει ότι σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου περιήλθαν πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενο εκβιασμό του Γιάννη Σμπώκου από τον βαρυποινίτη Βλαστό.

Ο ίδιος ο Βλαστός, πάντως, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση και αποδίδει τις αναφορές στο όνομά του στην προσπάθεια του Γιάννη Σμπώκου να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες κράτησης μετακινούμενος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Μιλώντας στην «Καθημερινή» η συνήγορος υπεράσπισης του Βλαστού, κ. Αδαμαντία Αγγελέτου, δήλωσε ότι η φημολογούμενη ανάμειξη Βλαστού στην υπόθεση Σμπώκου συνδέεται με την προσπάθεια εγκλείστων να εξασφαλίσουν ευεργετήματα εμφανιζόμενοι ως δήθεν πληροφοριοδότες.

Δείτε τον Παναγιώτη Βλαστό στο κελί του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.