Βαγγέλης Γιακουμάκης εξελίξεις: Το πρόσωπο που έβγαζε όλο το «νταηλίκι» του στον 20χρονο

Ποιο είναι το πρόσωπο που έβγαζε όλο το “νταηλίκι” του στον Βαγγέλη Γιακουμάκη;

Ακριβώς μία εβδομάδα μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση στα Ιωάννινα του 20χρονου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη και παρά τις έρευνες των Αρχών και εθελοντών, είναι σαν η γη να άνοιξε και να τον κατάπιε, ενώ η αγωνία της οικογένειάς του «χτυπάει» κόκκινο.

Ούτε μία μαρτυρία δεν υπάρχει από κάποιον που να έχει δει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη από το περασμένο Σάββατο, έστω και σε άλλη πόλη ή χωριό.

Ωστόσο προκαλεί ανησυχίες ένα νέο στοιχείο που έχει προκύψει σχετικά με ενδεχόμενο εκφοβισμό (bullying) που είχε υποστεί ο νεαρός σπουδαστής από συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Επαγγελματική Σχολή Ιωαννίνων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος το είχε εκμυστηρευτεί πέρυσι στους γονείς του, όμως όταν τον ρώτησαν ξανά φέτος, απάντησε ότι «όλα είναι καλά».

Ανθρωπος από τη σχολή στην περιοχή του Κατσικά ανέφερε ότι συγκεκριμένο πρόσωπο έβγαζε όλο το «νταηλίκι» του στον 20χρονο Βαγγέλη. Το άτομο αυτό, σύμφωνα με τη μαρτυρία, δημιουργούσε προβλήματα μέσα στη σχολή και ξεσπούσε στον νεαρό, βρίζοντάς τον ή χτυπώντας τον. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος δεν φοιτούσε εκεί, ωστόσο κάποια εικοσιτετράωρα πριν από από την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη είχε επισκεφτεί τη σχολή!

Πτυχές του θρίλερ

H «Espresso» επικοινώνησε με συγγενικό πρόσωπο του 20χρονου, τον ντετέκτιβ που προσέλαβε η οικογένειά του και τη δημοτική Αρχή, οι οποίοι αποκάλυψαν σημαντικές πτυχές από το θρίλερ της εξαφάνισης. Αυτό που προβληματίζει τις Αρχές είναι ότι στο δωμάτιο του Βαγγέλη Γιακουμάκη στη φοιτητική εστία βρέθηκαν προσωπικά του αντικείμενα που θα έπαιρνε μαζί του αν έφευγε με κάποιο σκοπό, όπως είναι το κινητό του, το πορτοφόλι του, η ταυτότητά του και το πάσο του.

Στο μεταξύ τις έρευνες δυσχεραίνει η μεγάλη καθυστέρηση στην αποστολή στοιχείων από το κινητό του σπουδαστή από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Η Αστυνομία έχει ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε τελευταία φορά υπήρξε σημάδι ζωής του σπουδαστή. Ωστόσο σήμερα συμπληρώνεται μία εβδομάδα από την εξαφάνιση και, όπως λένε οι αστυνομικοί, μόνο μία εταιρία τούς έχει αποστείλει στοιχεία.

Η Αστυνομία «ξεσκονίζει» το υλικό από κλειστά κυκλώματα σχεδόν από ολόκληρη την πόλη των Ιωαννίνων, ενώ οι συγγενείς έχουν κληθεί να δουν βίντεο μήπως τον αναγνωρίσουν. Ωστόσο δεν έχουν εντοπίσει βίντεο που να έχει καταγράψει κινήσεις του.

Στο μεταξύ από προχθές, οπότε τα έντονα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να εξασθενούν, η ακτίνα των ερευνών διευρύνθηκε σε μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση, τόσο περιμετρικά της λίμνης όσο και σε άλλες περιοχές στις οποίες ο Βαγγέλης Γιακουμάκης συνήθιζε να κάνει βόλτες.

Ο θείος του Γιώργος Βιδιαδάκης, που βρίσκεται στην περιοχή και συμμετέχει στις έρευνες, επιβεβαίωσε ότι χθες το μεσημέρι ξεκίνησαν και από αέρος με ελικόπτερο οι έρευνες για τον ανιψιό του, τον οποίο χαρακτηρίζει καλό παιδί, χαμηλών τόνων, εσωστρεφή και ευγενικό: «Στις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται σε όλη την περιοχή, τη λίμνη και τα γύρω χωριά, μέχρι και την Κόνιτσα, συμμετέχουν η ΕΜΑΚ, ομάδα ερευνητών από την Κέρκυρα, εθελοντές από τα Ιωάννινα, τον Ερυθρό Σταυρό, οι Σαμαρείτες, όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας».

Τα στοιχεία

Ο κ. Βιδιαδάκης και ο ντετέκτιβ Φώντας Βρόσγος, τον οποίο προσέλαβε η οικογένεια, τόνισαν πως όποια στοιχεία έχουν συλλέξει τα έχουν δώσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και στο Α.Τ. Κατσικά, που διεξάγει την προανάκριση.

«Ο νεαρός είχε κάποια θέματα στη σχολή του με άλλους φοιτητές, αλλά ακόμα τα διερευνούμε όλα, όπως και τη σημαντική κατάθεση στην Αστυνομία ενός οδηγού λεωφορείου, που πιθανώς ανατρέπει την προηγούμενη με το σουβλατζίδικο. Αυτή μιλούσε για εμφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο μαγαζί γύρω στις 5.00 το απόγευμα της Παρασκευής. Το υλικό του κλειστού κυκλώματος που φέρεται να κατέγραψε τις κινήσεις του παλικαριού, όμως, δεν δίνει σαφή εικόνα για το αν είναι εκείνος. Υπάρχει ωστόσο η κατάθεση ενός οδηγού αστικού λεωφορείου, ο οποίος αναφέρει ότι στις 14.45 εκείνης της ημέρας ο νεαρός περίμενε έξω από τη σχολή του το λεωφορείο με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων. Δεν μπορεί, όμως, να πει με βεβαιότητα αν κατέβηκε στο μέσο της διαδρομής ή στο τέρμα» σημειώνει ο κ. Βρόσγος.

vaggleis-giakoumakis-2Η αδελφή του νεαρού, Ελένη Γιακουμάκη απευθύνει δραματική έκκληση για βοήθεια και κοινοποίησε νέα φωτογραφία του αδελφού της, στην οποία φαίνεται με τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε (φωτο δεξιά).

Ερευνα με ελικόπτερο

Συνάντηση με τη μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη είχαν χθες ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, από την οποία προέκυψε η ανάγκη εναέριας έρευνας στην περιοχή, την οποία δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν οι γονείς.

Οπως είπε ο κ. Κολόκας, ο δήμαρχος επικοινώνησε με τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και επιχειρηματία Βασίλη Χήτο, ο οποίος προσφέρθηκε να κάνει έρευνες από αέρος με το ιδιωτικό ελικόπτερό του. Γύρω στις 3.00 χθες το μεσημέρι ο κ. Χήτος βρέθηκε στην παραλίμνια περιοχή και, αφού επιβίβασε στο ελικόπτερο διασώστες της ΕΜΑΚ, ξεκίνησαν έρευνες στη λίμνη Παμβώτιδα και στην ευρύτερη περιοχή.

«Είμαστε κοντά στην οικογένεια για ό,τι χρειάζεται (ψυχολόγους κλπ.)» δήλωσε ο κ. Κολόκας. Στις 18.30 ολοκληρώθηκε η έρευνα με το ελικόπτερο, το οποίο πέταξε πάνω από την περιοχή για περίπου τρεις ώρες πραγματοποιώντας ενδελεχείς ελέγχους στην παραλίμνια περιοχή, στη λίμνη, στην τάφρο της Λαψίστας, στη Λαγκάτσα και σε άλλες περιοχές, δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα.

Διαβάστε ποιοι είναι οι Κρητικοί “καπετάνιοι” που παρενοχλούσαν το Βαγγέλη Γιακουμάκη και τη δραματική έκκληση από την αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.