Έλενα Κουντουρά: Ποια η νέα αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού. Από μοντέλο στη Βουλή

Ποια η νέα αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά;

Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού στη νέα κυβέρνηση είναι η Έλενα Κουντουρά.

Η Έλενα Κουντουρά (1962) είναι Ελληνίδα πολιτικός, Υπουργός Τουρισμού της Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, βουλευτής Α΄ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και παλαιότερα με τη Νέα Δημοκρατία. Πριν την ενασχόλησή της με την πολιτική, υπήρξε μοντέλο με σημαντική διεθνή καριέρα, διευθύντρια γυναικείων περιοδικών και αθλήτρια στίβου.

Η Έλενα Κουντουρά γεννήθηκε στην Αθήνα. Από παιδί ασχολούνταν με τον αθλητισμό. Είναι απόφοιτη της Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ), και υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα εις ύψος, αλλά και στα 100 μέτρα με εμπόδια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1978.

Από το 1984 ως το 1997 η Έλενα Κουντουρά έκανε διεθνή καριέρα ως μοντέλο, και το 1990 ανακηρύχθηκε από το CCN ένα από τα δέκα καλύτερα μοντέλα του κόσμου.

Η Έλενα Κουντουρά συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον Σερζ Λουτένς, πολύ γνωστό Γάλλο φωτογράφο, σχεδιαστή και σκηνοθέτη στον χώρο της μόδας, ενώ μεγάλη επιτυχία είχε η συνεργασία της με την ιαπωνική εταιρεία καλλυντικών Shiseido, και είναι το μοντέλο με το μακροβιότερο συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρεία αυτή, της οποίας ήταν το πρόσωπο σε παγκόσμιες διαφημιστικές καμπάνιες.

To 1997, η Έλενα Κουντουρά επέστρεψε στην Ελλάδα και μέχρι το 2004 ήταν διευθύντρια σε γυναικεία περιοδικά. Στις εκλογές του 2004, εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 2007 και το 2009 ήταν πρώτη επιλαχούσα, παρότι το 2007 συγκέντρωσε περισσότερους σταυρούς σε σχέση με το 2004 που εξελέγη.

Το Νοέμβριο του 2011 η Έλενα Κουντουρά επανήλθε στη Βουλή, όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα για να υπουργοποιηθεί στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου. Τον Φεβρουάριο του 2012 καταψήφισε το «Μνημόνιο 2» παραβαίνοντας τη γραμμή του κόμματος και ο Αντώνης Σαμαράς τη διέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία.

Στις διπλές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012 η Έλενα Κουντουρά εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ το 2014 ανέλαβε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του Κινήματος.

Διαβάστε ποιος είναι ο νέος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και πώς η Ζωή Λάσκαρη επιτέθηκε στον υπουργό Παιδείας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.