Περιπλέκεται η υπόθεση της Αίγινας: Ποιος πραγματικά ο οδηγός του σκάφους, ποιοι οι άλλοι επιβάτες

Ποιος πραγματικά ήταν ο οδηγός του σκάφους στην τραγωδία της Αίγινας;

Αρκετά είναι τα ερωτηματικά που γεννά η εξέλιξη που παίρνει η τραγωδία στη Αίγινα, καθώς μετά την παραίτηση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου 77χρονου, υπάρχει έντονη φημολογία για το αν τελικά ήταν όντως αυτός ο χειριστής.

Ως προς τις έρευνες στην Αίγινα, αυτές συνεχίζονται από το λιμενικό καθώς αναζητούνται μάρτυρες και άλλα ευρήματα που θα ρίξουν άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες το ταχύπλοο που φέρεται να οδηγούσε ο 77χρονος, εμβόλισε το τουριστικό σκάφος.

Την ίδια ώρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης ζητά άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών των επιβαινόντων στο σκάφος που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα, ενώ σημειώνει ότι πρέπει “να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη” καθώς “οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια”.

“Δύο μέρες μετά το «έγκλημα στην Αίγινα» τα ερωτήματα, αντί να λιγοστεύουν πληθαίνουν. Συνοδεύονται μάλιστα από οργιώδεις φημολογίες για το ποιος ήταν ο καπετάνιος του σκάφους και ποιοι οι συνεπιβάτες του.

Μια είναι η λύση για να μάθουμε την αλήθεια: Η εισαγγελία πρέπει να διατάξει τώρα την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών όσων προσώπων δηλώνουν ότι ήταν πάνω στο σκάφος και βεβαίως του 77χρονου που δηλώνει ότι ήταν ο χειριστής. Για να σταματήσουν οι ψίθυροι, για να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οι οικογένειες των θυμάτων πρωτίστως, αλλά και όλη η κοινωνία, δικαιούνται να μάθουν τι πραγματικά συνέβη και ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την τραγωδία. Οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια” αναφέρει η δήλωση που έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσας μιλώντας αποκλειστικά στο Βήμα μίλησε και για το θέμα των συνεπιβατών του 77χρονου για τους οποίους, μέχρι σήμερα υπήρχε αοριστία και ανέφερε ότι πρόκειται για τους Επαμεινώνδα Βενετσάνο και Ευθυμία Βενετσάνου, ηλικίας 60 με 70 ετών και την Καρακάση Θεοδώτη.

Και οι τρεις στις καταθέσεις τους στο λιμεναρχείο δήλωσαν ότι το ταχύπλοο οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος. Επίσης ο υπουργός είπε , «η κόρη και γαμπρός του Λυκουρεζου προσκόμισαν εισιτήρια που βεβαίωναν πως ταξίδεψαν σόλο την Κρήτη προς Αθήνα το απόγευμα της του δυστυχήματος όταν ενημερώθηκαν για τα γεγονότα.

Επίσης ο εγγονός του 78χρονου δεν θα μπορούσε να οδηγεί αφοί είναι μικρής ηλικίας».

Όσον αφορά στον οδηγό του ταχύπλοου ο κ. Δρίτσας είπε ότι ο οδηγός κατέθεσε ότι μετά το πρώτο σοκ κάλεσε δικούς του ανθρώπους και φρόντισε να μετεπιβιβάσει και να βγάλει στην ακτή τους φίλους του που ήταν μαζί του στο σκάφος και ότι ο ίδιος έμεινε αρκετή ώρα επάνω γιατί έμπαζε νερά.

Είπε επίσης ο οδηγός ότι είχε τον χρόνο να επικοινωνήσει με τους δικούς του και τους δικηγόρους του και ότι ο ίδιος τηλεφώνησε στις αρχές λέγοντας «αυτός που ψάχνετε είμαι εγώ, ελάτε να με πιάσετε».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΒΗΜΑ, κατά την πολύωρη ανάκριση του δράστη ετέθη θέμα, αν μέσα επέβαιναν και ζευγάρι στενών συγγενών του, αλλά ο γαμπρός και η κόρη του έδειξαν εισιτήρια που αποδείκνυαν ότι ταξίδεψαν αεροπορικά από το Ηράκλειο Κρήτης, το απόγευμα μετά την τραγωδία.

Διαβάστε τους λόγους που αποσύρθηκε από την υπόθεση της Αίγινας ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.