Υγρά όνειρα για Καμμένο: Πώς προωθεί την υποχρεωτική στράτευση στα 18

Ποια η πρόταση βόμβα του Πάνου Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση στα 18;

Διεξοδική και εφ’ όλης της ύλης επί των θεμάτων ασφάλειας και άμυνας της χώρας, ήταν η ενημέρωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο στρατόπεδο Παπάγου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο κ. Καμμένος με τον κ. Μητσοτάκη ήταν και η πρόταση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για υποχρεωτική στράτευση στα 18 με αρχικό στάδιο εκπαίδευσης τις βασικές μονάδες, για την αξιοποίηση της θητείας, ώστε να αποτελέσει επαγγελματικό εφόδιο για τους οπλίτες, όπως την εκπαίδευσή τους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, την επαναφορά του διπλώματος οδήγησης για βαρέα οχήματα κλπ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ βλέπει θετικά το θέμα της στράτευσης στα 18.

Η ενημέρωση του προέδρου της ΝΔ, διήρκεσε δύο ώρες και διεξήχθη σε κλίμα συναίνεσης.

Η τοποθέτηση της κυβέρνησης

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Δημήτρης Τσανακόπουλος υποστήριξε: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση στο εσωτερικό της Ελληνικής Κυβέρνησης. Δεν θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς υποχρεωτικής στράτευσης».

Ωστόσο σε σημείωμά του ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι: «ο Υπουργός κ. Καμμένος μίλησε για κίνητρα που μπορούν να δοθούν σε περίπτωση εθελοντικής στράτευσης στα 18! Ελπίζουμε ότι γίνεται κατανοητή η διαφορά μεταξύ εθελοντικής και υποχρεωτικής στράτευσης».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.