Κύπρος – Ραγδαίες εξελίξεις: «Ξέρουμε το κίνητρο της δολοφονίας». Σοκ με νέα νεκροτομή

Ποιες οι ραγδαίες εξελίξεις στην άγρια δολοφονία που συγκλόνισε την Κύπρο;

Τα κομμάτια του παζλ που θα συνθέσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/04) στην οικία της οδού Ζαλόγγου, αναζητούν οι ανακριτές της στυγερής δολοφονίας του 60χρονου Γ. Χ. και της 59χρονης Ελληνίδας συζύγου του Ν. Σ..

Σε δηλώσεις του, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι ανακριτές έχουν διαμορφώσει μια πρώτη εικόνα όσον αφορά γενικότερα το έγκλημα». Επεσήμανε, δε, ότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και γίνεται μια συνεχής αξιολόγηση των στοιχείων.

Ωστόσο, όπως σημείωσε «σ’ αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να δηλώσουμε τίποτε περισσότερο», τονίζοντας πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ανέφερε επίσης, πως συνεχίζονται να λαμβάνονται καταθέσεις από πρόσωπα που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του άτυχου ζεύγους και ότι το βράδυ της Παρασκευής έγινε ευρεία σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας με την ανακριτική ομάδα και το ΤΑΕ, όπου έγινε ανασκόπηση των ερευνών.

Και δεύτερη νεκροτομή

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα στο νησί έχει φτάσει από την Αθήνα η καθηγήτρια ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία και θα διενεργήσει νέα νεκροψία – νεκροτομή στις σορούς του ζευγαριού.

Τόσο η αστυνομία, όσο και η οικογένεια θέλουν να μάθουν όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ακρίβεια την ώρα θανάτου του 60χρου και της 59χρονης,ώστε να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός του 15χρονου γιου τους ότι οι θετοί του γονείς δολοφονήθηκαν μεταξύ 01:00 – 01:30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR σήμερα τελικά αναμένεται η απόφαση της ανακρίτριας για το αν θα καταθέσει εκ νέου ο 15χρονος, ενώ το Τμήμα Εγκλημάτων της κυπριακής αστυνομίας πραγματοποίησε και σήμερα έρευνες στο σπίτι της οικογένειας στον Στρόβολο.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν κυρίως στο πίσω μέρος του σπιτιού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες η πόρτα της κουζίνας ήταν αφύλακτη.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι εκτός από το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία παραβίασης καμίας εισόδου, δεν έχουν εντοπιστεί και ίχνη διαφυγής του δράστη ή των δραστών.

Ενδεικτικό είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε μια σταγόνα αίμα που να οδηγεί στην έξοδο του σπιτιού, όπως επίσης και κανένα στοιχείο έξω από το σπίτι που να δείχνει κάτι ύποπτο.

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του STAR οι πληροφορίες πως το παιδί πρόσφατα έμαθε για την υιοθεσία του δεν ευσταθούν, καθώς ο 15χρονος το γνώριζε από την ηλικία των 6 ετών, ενώ δεν ισχύει και η πληροφορία για τη μεταβίβαση της περιουσίας του άτυχου ζευγαριού στον 15χρονο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.